Мъж или мечка?

• 10 487
  • 338
  •   1
Отговори
# 315
  • France
Четох някъде статистика, че 1:8 изнасилвания са от непознат, т.е. 7:8 са от хора, които са ти близки или поне познати. Това е страшно.
 ...
Също така статистически май само към 10% от изнасилванията стигат до жалба в полицията, останалите са скрити.
Когато свържем тези два факта се оказва, че дори повече от 7:8 от насилията са извършени от познати на жертвата. Защото е по-трудно да обвиниш съпруга си, отколкото непознат.

Само човек, който не е в течение колко е трудно да докажеш изнасилване може да си мисли, че жените подават оплаквания за кеф или полза.
Дори и да си нападнат от непознат на улицата и да си цялата насинена. Ако пък няма и видими следи е почти мисия непосилна.
Една истинска история. Непредпазлива по мнението на ЧС студентка отива в квартира на приятели. Явно я дрогират, защото на другата сутрин се събужда гола и безпаметна.
Момчетата са съдени само за дрогата и снимките в интернет обаче, защото няма твърди доказателства за изнасилване. Има охлузвания по вулвата и бедрата, но съдебният лекар не може да се произнесе дали са от сега или от миналата вечер, когато момичето прави секс с гаджето си. Дори и за дрогата за малко да им се размине, защото GHB се разтваря бързо в организма и за да се види трябва наистина да се изследва първата урина, което не е лесно.

Цитат
Иначе това "на мен не може да ми се случи, защото съм много умна, предпазлива и т.н." си е психологически похват за намаляване на тревожността, даже не мога да му се връзвам.
Така е. И аз не му се връзвам.

Гледах току що клипове с мъже, на които задават въпроса спрямо техните дъщери. Имаше много отговори за мечката. Единият направо се запита "какъв ще е този мъж, който ходи вечерно време по горите? Няма да му е чиста работата".

# 316
https:// ,ще ви дам една ситуация.Мъж и жена се скарват , законни съпрузи и жената не иска да прави секс с него,той бесен я удря само веднъж и я изнасилва .Това според вас изнасилване ли е ?Моя ,приятелка преживя нещо подобно,имала е глупостта да се срещне с бившото си гадже ,писали са си и мъжът и проверил чатове й .Скарали са се той е ударил ,според нея един път хванал в и против волята й правил секс с нея . При условие че са законни съпрузи!
СИГУРНА съм че тя не е единственият случай!!!!! И в България, като се знаят законите,кой може да помогне в такава ситуация? Така че ,ако е писано да стане ,ще стане! Затова казах че избирам мечка, защото насилието може да има всякакви форми,а дядо ми беше срещал мечка в гората,Бог да го прости и тя го отминала защото той не я закачал . Животните имат по справедливи закони от хората.

# 317
  • France
Ъъъъъ, ти сериозно ли?
Естествено, че е изнасилване.

# 318
Не може да се вменява вина на жената, че с облеклото си или поведението си е провокирала насилие. Насилниците си позволяват насилие, не защото са провокирани, а защото знаят, че ще им се размине. На нудистките плажове е пълно с голи жени, но там изнасилвания няма, защо ли... Когато се открие начин всяко такова действие (истинско, защото и жените злоупотребяват) да бъде наказвано, това ще спре. За съжаление по-скоро тръгваме пак в обратната посока.

По темата, предпочитам да срещна мечка. Нещо ще трябва да ям в тази пустош докато се измъкна, а мъж ще имам скруполи да изям.

# 319
Приятелката с мъжа и бившия...
В случая приятелката се е поиздънила.
Това не оправдава никакво насилие спряно нея естествено.
Но ми е интерсно друго. След като вече е категоризирала акта като изнасилване, правила ли е доброволно секс след това с този човек. Ако една жена е жертва на изнасилване, според мен тя никога след това не би искала да има каквито и да е отношения с този човек. За това и изнасилвания вътре в брака са много хлъзгава материя. Както и обвинения в изнасилване 20-30 години по-късно. Говоря най-вече за тези при които изнасилвача е някаква знаменитост или доста добре финансово, при който има опашка пред хотелската стая. И 30 години по-късно цъфва една позавяхнала лачена чанта със адвокатката си и кутия кърпички и се почва търсенето на още жертви.

# 320
  • France
Всеки сексуален акт без разрешението на един от партньорите е изнасилване. Независимо дали преди и след е имало доброволен секс. Като това разрешение не бива да бъде дадено под натиск или изнудване. Например мъжът не оставя жената да спи, докато тя не се съгласи да прави секс с него.

Но да - факт, този тип изнасилване е много труден за доказване.

# 321
Изперка народът.
Ходя много сред природата и съм срещала много мъже, а мечка - никога. Въпросът е задаван от хора, които явно никога не са били сред природа. Високо в планината е много малко вероятно да се срещне убиец и изнасилвач. Все пак, той трябва да бие специално път до там. Повечето престъпници е по-вероятно да се опитват да крадат, убиват и изнасилват в градовете, където има повече потенциални жертви.

Тъкмо щях да напсувам феминацитата с тяхната омраза към мъжете по казуса "мъж или мечка" и прочетох въпроса "Изнасилване ли е ако мъжът ти те изнасили". А бой ли е ако мъжът ти те набие? Убийство ли е ако мъжът ти те убие? Simple Smile)) Четох, че в по-стари години в Англия ако мъжът ти те бие и не си личи, не е извършено престъпление, защото си един вид негова собственост. Само ако ти нанесе тежка телесна повреда може да се говори за престъпление, и то не много Simple Smile)) Явно ние не сме дръпнали много от онези времена.

# 322
  • France
По-скоро има много неразбрал народ. Това е мисловно упражнение имащо за цел да се изкажат някои неща. Нищо общо с мечките.

Not all bears Wink

# 323
Той подаде първи молба за развод.Тя нямаше къде да отиде.

# 324
Бившият на приятелката е много добро момче,образован от добро семейство.Тя е фарта фурта ,и според мен има проблем с алкохола.И ,какъв е изводът според мен че насилието може да бъде провокирано под всякаква форма,дори и с човека с който си живял осем години,обичал си го и имаш дете от него.А , всеизвестен факт е мечките се подават на дресиране и ще те нападне мечка ,ако наблизо има малки мечета....

# 325
Тъкмо щях да напсувам феминацитата с тяхната омраза към мъжете по казуса "мъж или мечка" и прочетох въпроса "Изнасилване ли е ако мъжът ти те изнасили". А бой ли е ако мъжът ти те набие? Убийство ли е ако мъжът ти те убие? Simple Smile)) Четох, че в по-стари години в Англия ако мъжът ти те бие и не си личи, не е извършено престъпление, защото си един вид негова собственост. Само ако ти нанесе тежка телесна повреда може да се говори за престъпление, и то не много Simple Smile)) Явно ние не сме дръпнали много от онези времена.

Някога и някъде може да е било законово определено какви са "съпружеските задължения" на жената в брака и че сексът е едно от тях. Спомням си, че в "Сага за Форсайтови" Соумс изнасилва Ирен и това се тълкува, че се възползвал от правата си. Нищо не му направиха съответно. Днес и у нас обаче "съпружески задължения" е просто евфемизъм, използван на майтап, най-вече за секса, но няма такова юридическо задължения. И изобщо Семейният кодекс е много постен по този въпрос. Но като цяло насилствен секс, даже и между семейни, Е изнасилване и спор за това няма. Как се доказва обаче това изнасилване нямам представа, ако всичко се е случило насаме между двамата и жената няма видими следи от насилие. Ако непознат изнасили жена и във влагалището и намерят негова семенна течност, това е сериозна улика, но в семейството, където по презумпция се прави секс, това не е така. Остава дума срещу дума.
От друга страна, макар жената да не е задължена да прави секс, ако откаже да спи с мъжа си това се води за достатъчна причина той да поиска развод. И ще го получи, но значи ли това, че жената е в нарушение? Като цяло не, значи само, че хармонията в брака е загинала и той е "непоправимо увреден" и затова се дава развод. Не знам и дали ще има вина. Същото важи и за жената обаче. Изобщо всеки от съпрузите може да поиска развод защото желае и не получава, или защото не желае да прави секс. Тоест сексът не е задължение, но е основание за развод.
Обаче препъни камъкът е доказването, просто няма как да стане според мен.

Днес видях една много възрастна бабичка с грим, обички, герданче. Много добре барната с костюмче. Слабо бабе.  Сладуранка.

Помислих, че е тръгнала на лов за мъже. Нали затова жените ходят гримирани и с хубави дрехи. според някой хора тук. Всяка такава е курва и търси чукане на улицата.
Па тя милата се срещна с един възрастен дядо, цункаха се и потеглиха под ръка някъде да ходят.
Каква жена. Отива на лов с мъжа си. Ауууууу. Наглост Joy

Точно това и така поднесено никоя тук не е твърдяла, хайде стига манипулации!

# 326
Единият направо се запита "какъв ще е този мъж, който ходи вечерно време по горите? Няма да му е чиста работата".
Какъв тъпанар. При зимно изкачване на Черни връх никога не ми се е случвало да слизам по светло.

Между другото, след срещата с когото сте избрали нещата не приключват. Все пак сте някъде насред горите неизвестно колко далеч от цивилизицията. Ако сте избрали мечката и тя просто ви е подминала все още ви предстои да оцелеете сами, което означва, намиране на храна, вода, подслон. Можете ли да си запалите огън, преспивали ли сте сами в гората? Как оценявате шансовете си за оцеляване?

# 327
Включвам се в темата само за да кажа, че предпочитам да срещна мечка в гората. Сигурна съм, че ще се уплаша, но също така съм сигурна, че ако не е ядосана ще ми се размине. И да, страх ме е от мъжете. Защото съм била жертва на насилие, защото са ме опипвали още като съм била на единайсет години, защото предпочитам да съм убита, но не унижена и евентуално - пак убита. Защото преди една седмица един изрод се триеше в мен в автобус на ГТ и нито опитите ми да се отдръпна, нито това, че го погледнах лошо го спря. Едва когато скочих, вдигнах юмрук и му казах, че ще му извадя гръцмуля се отдалечи. И най-лошото е, че никой от останалите пътници не реагира. Та, толкова за мечките и хората (ако перифразираме Стайнбек).
P.S. Да чакам ли въпросите с какво съм била облечена и как съм го предизвикала?

# 328
  • France
Не е. Просто мъжете се проектират различно. В първият случай (мъж или мечка) се чувстват отхвърлени и това ги обижда достатъчно, за да влязат в защитителен режим. Както често се случва с тези, които ти искат тел номера, но при отказ настръхват.

Във втория случай обаче (когато става дума за дъщеря им) се проектират в ролята на защитника и на родителя. И реагират без егото си.

# 329
  • София
Много ме дразни този тренд, защото (според мен) представя проблемът по начин, който предизвиква повече подигравателни коментари, отколкото друго.
Но ето на това попаднах сега и страхотно ми хареса, споделям го тук. Заиграва се много интелигентно с коментарите, че жените трябва повече да се усмихват и да са по-скромни, за да не ги закачат.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт