Мъж или мечка?

• 10 909
  • 338
  •   1
Отговори
# 195
Това и аз казвам. По-лесно е да отричаме, минимизираме и обръгваме на всякакъв вид насилие, отколкото да признаем, че сме жертви.
Лошото е, че това му позволява да си плъзне пипалата навсякъде. В лекарските кабинети, в спалнята, в офиса... всички статистики посочват, че само една малка част от изнасилванията са стигнали до полицията. А дори и тези, които стигат са извършени главно от близки на жертвата.
И знаете ли какво казва тя в повечето случаи? "Случи се нещо, не казвам, че е имало изнасилване, но имаше нещо"... Много, много трудно е да си признаеш, че си жертва.

Не се хаби….

# 196
  • France
Файър, отричането на нещо не го кара да изчезне, нали така Wink

# 197
Е, от мен ли зависи такива глупави, необразовани и невъзпитани селяндури да изчезнат? И трябва ли да им обръщаме внимание?

# 198
  • France
От всички зависи. Все пак сме половината от човечеството.

# 199
И когато Бай Манго от строежа ми подсвирне, аз какво се очаква да направя? Да спра и да го нахокам, щото много ще му пука или да му бия игнора?

# 200
Ми темата не е забавна изначално. А е много много сериозна. Не знам с какви очи се подигравате на насилието над жени.

# 201
  • София
Правилно избрах мечката, както и да ме погледне поне ще е ясно, какво си мисли.

# 202
Я кой ще си признае че ще изберете мъж ,ако мъжът е някой здравеняк който прилича на Брат Пит но ще изберете мечка ,ако мъжът е някакъв прост не добре изглеждащ селянин.

# 203
Какъв ти избор! Нали сме обект, не можем да избираме! кот се падне!

# 204
Я кой ще си признае че ще изберете мъж ,ако мъжът е някой здравеняк който прилича на Брат Пит но ще изберете мечка ,ако мъжът е някакъв прост не добре изглеждащ селянин.
Въпросът е друг – як простоват некъпан шофьор на ТИР или слаботелесен интелигентен библиотекар с очилца? Yum

# 205
  • София
Мъж бих предпочела , непознати мъже съм срещала много, мечки - не.

Не се чувствам жертва, когато мъжете ме зяпат , колкото и невъзпитано да го правят. Да не го сравняваме с истинското насилието, не помага, напротив.

# 206
Гора. Жена или мечка.
Предпочитам да срещна мечка. Поне няма да ме помисли за изнасилвач, насилник, тъпанар, некъпан селяндур...
Просто ще ме изаде набързо. За разлика от жената... Еле пък ако е вегитарианка. Те ядат мъже най-дълго и болезнено.

# 207
  • София
Въпросът е друг – як простоват некъпан шофьор на ТИР или слаботелесен интелигентен библиотекар с очилца? Yum

Веднага взимам библиотекаря, ще има да си четем! Но и шофьора става пред мечката, после ще му мисля... Ще скачам от камиона в движение, ако трябва. Виж, ако алтернативата е някой садист от хорърите, нещата се променят в полза на мечката. Но условието (уж) беше, че не знаем нито мъжа, нито мечката какви са по душевност, после се оказа, че било за друго.

# 208
  • София
Не знам колко жени пострадват от мечки годишно, но вероятно е доста под 100. Колко жени стават жертва на мъже? Вероятно милиони или дори милиард: бити вкъщи, убивани, изнасилвани не само от непознати, но и от партньорите си у дома.

Много добро сравнение.
Само отворете новините и може да се прецени.
Отделно в новините не се съобщават всички такива инциденти.

Не съм съгласен, че е добро. За да се съглася, очаквам броят на жените, пострадали от мечки в гората да бъде сравнен с броя на жените, пострадали от мъже в гората. Причината? Мечки едва ли ще срещнеш в града и у дома, ама и мъжете, за които говорите, рядко ходят в гората. А и не си представям изнасилвач да клечи в гората и да чака някоя жена да довтаса там, че и да се надява жената да дойде съвсем сама, за да улесни плановете му.

# 209
Клечат, особено където минават бегачки, в лесопаркове, крайградски горички и т.н. Има доста такива истории по вестниците.

Общи условия

Активация на акаунт