Мъж или мечка?

• 10 901
  • 338
  •   1
Отговори
# 210
Ми темата не е забавна изначално. А е много много сериозна. Не знам с какви очи се подигравате на насилието над жени.

Ама някои тук всичко причисляват към насилие. То къде остана ухажването, свалката? Нали за да те хареса един мъж първо трябва да те огледа? Аууу, ама това е насилие. Нали после за да се загаджите трябва да те заговори, там неволни докосвания, влюбени погледи? Аууу, ама то и това било насилие. И какво остава? Може би гледане на снимки в интернет профил и после писмено искане на съгласие за започване на връзка? И подписана клетвена декларация за съгласие преди всяка "база" (американската система)?
 Аз се чудя как някои хора не се усещат каква извратена лудост е това преекспониране на насилието. Да не говорим, че подобни глупости разбиват единството срещу истинското насилие.

# 211
Вижте хора, темата не е колко е вероятно да срещнеш мечка в хола си, нито дали ако ми затрябва мъж, и реша да обиколя близката гора ще намеря такъв. Организаторките и ,явно искат да обсъдят проблем, който ако не ни интересува, е редно да потърсим друга тема . Та въпросът е , не толкова за страхът от мъжете по нощите , защото е ясно, че силите са ни различни и е напълно нормален, а страхът от реакцията на обществото , което е по-склонно да разкъса жертвата отколкото извършителя. Бил той мъж или жена .
Ако някой бъде насилен - дрехите , часът или защо е отишъл там.
Ако някой е бил заснет и изнудван, обществото отново ще се възмути ,  ненавиди и подиграе изнудвания , вместо да осъди остро изнудвачите. Така всеки може да се превърне в марионетка за всякакви цели .
.
Много хораси мислят , че ако не се обличат "непристойно" , не излизат по тъмно сами ,не ходят на "разни места" ,  им е гарантирана закрила от нападения свише ,а потърпевшите са все неморални или безотговорни или глупави и прочие .
И именно този страх от "обществото" ,кара жертвите да се крият , да не споделят проблема и насилниците да се вихрят и множат. Ето и господинът ,който е претърпял насилие от жена, повече се притеснява от присмеха и неадекватната реакция на околните.
Лошото е, че и много "изнудвачки" се навъдиха , с цел облаги и популярност  .

# 212
  • France
То къде остана ухажването, свалката?
Разликата между шегата и подигравката е когато и на двамата им е смешно. Същото е с флирта. Мъжете се пробват, ние им отказваме или ги насърчаваме. Но когато не разберат от първия път НЕ става неприятно.

Има поглед и поглед. Единият е дискретен и деликатен. Другият те кара да забиеш поглед в земята и да забързаш крачка. Мисля, че тук сме достатъчно интелигентни да разбираме разликата.

# 213
Вижте хора, темата не е колко е вероятно да срещнеш мечка в хола си, нито дали ако ми затрябва мъж, и реша да обиколя близката гора ще намеря такъв. Организаторките и ,явно искат да обсъдят проблем, който ако не ни интересува, е редно да потърсим друга тема . Та въпросът е , не толкова за страхът от мъжете по нощите , защото е ясно, че силите са ни различни и е напълно нормален, а страхът от реакцията на обществото , което е по-склонно да разкъса жертвата отколкото извършителя. Бил той мъж или жена .
Ако някой бъде насилен - дрехите , часът или защо е отишъл там.
Ако някой е бил заснет и изнудван, обществото отново ще се възмути ,  ненавиди и подиграе изнудвания , вместо да осъди остро изнудвачите. Така всеки може да се превърне в марионетка за всякакви цели .
.
Много хораси мислят , че ако не се обличат "непристойно" , не излизат по тъмно сами ,не ходят на "разни места" ,  им е гарантирана закрила от нападения свише ,а потърпевшите са все неморални или безотговорни или глупави и прочие .
И именно този страх от "обществото" ,кара жертвите да се крият , да не споделят проблема и насилниците да се вихрят и множат. Ето и господинът ,който е претърпял насилие от жена, повече се притеснява от присмеха и неадекватната реакция на околните.
Лошото е, че и много "изнудвачки" се навъдиха , с цел облаги и популярност  .
Само да кажа, че не се притеснявам от присмеха или неадекватната реакция, а ги споменах, за да стане ясно, че и от другата страна нещата са подобни на “ама тя с какво е била облечена” “сигурно си го е търсила” и тн. Но това не ми е попречило да говоря за това, нито ме е накарало да мисля че всяка една жена ще бъде такава и да затъна в женомразство.

# 214
  • София
Има поглед и поглед. Единият е дискретен и деликатен. Другият те кара да забиеш поглед в земята и да забързаш крачка. Мисля, че тук сме достатъчно интелигентни да разбираме разликата.

Всеки е интелигентен да разбере разликата единствено за себе си. И точно защото линията харесва ми/не ми харесва (погледът) е субективна, затова е нелепо "не ми харесва" да се приравнява към насилието. Един и същи поглед няма да те смути от мъжа, който ти допада, но ще ти е криндж от друг, към когото нямаш привличане. Подсвиркването може да докара сърдечен удар на някоя мормонка, но да предизивка небивал кеф у натоканата гето-мацка. Затова някъде трябва да теглим чертата, затова и има една педя дебело наказателно законодателство - иначе просто ще пише "престъпление е всичко, което не се харесва на субекта" и да приключим.

Не правите услуга на истинските жертви и истинската борба с насилието с тази дискусия, честно. "Погледът по задника се усеща..." Представям си как звучи това на една реална жертва. Или на някоя от милиардите жени по света, които нямат късмета да живеят в преразглезено общество като нашето и имат, извинете, истинка идея какво е да си "обект" в един мъжки свят.

# 215
Много правилно, особено с преразглезеното общество.

# 216
Ето малко различна гледна точка. От 1951 г., от Италия:

"Това не е символ на тормоз. Това е символ на една жена, която си прекарва абсолютно прекрасно! Стиснах шала си, защото той покрива тялото. Беше моята защита, моят щит. Вървях през море от мъже. Наслаждавах се на всяка минута."
"Много малко от тези мъже имаха работа“, обяснява тя, „Италия се възстановяваше от войната и беше наистина опустошена от нея... Мога да ви кажа, че никой човек там не е имал намерение да ме тормози."
"Някои хора искат да го използват като символ на тормоз над жени, но това е, срещу което се борим през всичките тези години“, казва американското момиче, което сега е на 85 години."

https://www.messynessychic.com/2013/04/19/american-girl-in-italy … the-iconic-photo/

# 217
Много романтично, ще се разплача. Предпочитам да не се чувствам като маймуна  в зоопарка, но всеки с възможностите си и с уменията си на общуване.
Намирам и за тъжно вторачените мъжки погледи и коментари. Явно нямат успех с жена, изглеждат отчаяни.

# 218
Щит и защита? Абсолютно прекрасно прекарване, мда. В най-добрият случай може да се сравни с екстремен спорт, а адреналинът никой не го отрича.

# 219
О, времена, о, нрави!

Ето още:

# 220
Гарганелче, а гледала ли си филмът "Малена "

# 221
  • София
Предпочитам да не се чувствам като маймуна  в зоопарка, но всеки с възможностите си и с уменията си на общуване.

Много възвишено, не се подигравам, аз също предпочитам да не съм маймуна и бих се чувствала адски неудобно, ако бях жената от снимката. ОБАЧЕ на този свят има такива жени, има даже много по-скандални (ауу) жени, има такива, които живеят за мъжкото зяпане, които се гласят и излизат именно за да им свиркат простаците, и те са жени също като нас, живеят в свободен свят и имат право да се обличат и да се чувстват както искат, както и ние. И не знам защо насочвате толкова злоба срещу тези жени, чак видите ли, те генерирали насилието, били същината на проблема, много сестринско, много феминистко! Не може ли просто да приемем, че ние имаме свои ценности и своя среда, своя естетика, възпитаваме децата си в своите ценности, но най-вече се стараем да не обвиняваме "другите" (прости мъже, разголени жени, ц-ц!) за всеки филм, който сме си набили в главите?

# 222
О, времена, о, нрави!

Ето още:

Toва показва, че много често тормозът (не говоря за насилието) е в главата на жената. Момичето на снимката може да си мисли:
- Колко съм готина, събрах погледите на всичките момци.
Но може да си мисли:
- Ужас, как ме събличат с поглед, не издържам, ще се разплача.

Та за да има реална борба с насилието над жени трябва да отделим това, въображаемото, което става в главите от реалното, което физически засяга жената.

# 223
Гарганелче, а гледала ли си филмът "Малена "
Никой, никога и никъде не е казал, че е лесно да си безумно красива и сама жена в едно патриархално общество. В повечето случаи е убийствено.

# 224
"Малена" е меко казано нереалистичен филм...

Общи условия

Активация на акаунт