Мъж или мечка?

• 10 842
  • 338
  •   1
Отговори
# 255
Не питах за пример, а за дефиниция на "бяла държава". И да посочиш нормативната уредба, а не да я преразказваш.
Не живея във франция, но за мен България е по-бяла, съдейки от насилието във Франция, за което се съобщава в медии, преса.
Освен това е грешка правни норми от една държава, да се въвеждат автоматично в друга. Правото отразява обществените отношения, които са различни за различните държави.
Като пример ще дам  въвеждане на доказването  на домашно насилие само с декларация на твърдящия по чл. 9, ал. ( 3) ЗЗДН, че е пострадал. И това доведе в практиката тези декларации да се използват с цел употреба при бракоразводните дела, но в действителност да са с невярно съдържание, което , обаче е недоказуемо. А такава декларация е престъпление по НК. Т.е. много жени извършват престъпление с цел да постигнат определени интереси при бракоразводно дело. А мъжете им нямат способ да докажат престъплението декларация с невярно съдържание, дадена пред орган на власт. Това също е насилие.
Съгласни ли сте с такова поведение?

Цитат
НК
Чл. 290а. (Нов - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) Който потвърди неистина или затаи истина в писмена декларация, представена пред съд, се наказва с лишаване от свобода до три години.

ПС У нас има отделен Закон за защита от домашно насилие още от 2009 г.. Така, че всичкото пищене тук е малко прекалено.

Последна редакция: нд, 12 май 2024, 21:26 от Diorela

# 256
  • France
... Правото отразява обществените отношения, които са различни за различните държави.
...
Факт. И държава, в която жените намират за нормално да бъдат заграждани и сплашвани, защото не било драмата на века не може да бъде бяла за мен. Нареждам я до Индия и други подобни.

Нима в България не си невинен до доказване на противното?

# 257
Цитат
Нима в България не си невинен до доказване на противното?

Точно така.
Но явно в тази тема презумпцията за невиновност не важи. Поставихте всички мъже под един знаменател, всички жени ги изкарахте потърпевши, а възприятията ви изкарахте престъпления, като ги обявихте за насилие.
Пак ще кажа, типичен прозорец на Овертон.

# 258
  • София
Аз разбрах темата като 'изберете по- малкото зло' и обяснявам веднага.
Зададени са два варианта- мечка, свиреп хищник и съответно, за да има въобще дилема би трябвало мъжът да е психопат, защото ако е мил, внимателен и веднага би те спасил от тъмната гора, тогава какъв е смисълът на въпроса, кой би избрал мечката.
Аз продължавам да твърдя, че мъж би ме изплашил повече от мечка като искам да уточня, че почти толкова бих се уплашила от среща и със сама жена в гората.

# 259
  • София
Никоя жена в темата не намира за нормално да бъде заграждана и сплашвана, Фил. Камо ли да обобщаваш по държави това, което никой не е казал. Изкривяваш написаното. А за сравнението с Индия нямам думи, ако това ти е мнението за нас българките, много тъжно и много незаслужено.

# 260
  • France
Диорела, нали ти каза, че надали има жена, която поне веднъж да не е била сплашвана? Това са твои думи.

Това, което се написа няколко пъти тук, че е статистическа истина, че мъжете са тези, които най-често нападат жените. Поради морфологичните си особености. Не, че всички мъже са лоши. Нюанс.

Флип, има индийки, които се смятат за по низши създания и са приели насилието като неизменно зло. И това е ужасно. И вярвам, че и там ще се променят нещата. Не мога да ни сложа на това равнище, въпреки че е видно, че има още какво да се желае. Имаше няколко шокиращи коментара. Но предпочитам да вярвам, че става дума за малцинство.

# 261
  • София
Да, замислих се, че сред ромите ни има индийски практики, но това навсякъде го има сред тях. Иначе дори мюсюлманите ни са много цивилизовани в сравнение с източните държави, а и в сравнение с някои от европейските мигрантски фамилии и кланове. Сред българите обаче никога не е било нормално насилието, или ако е било, е било във времена на всеобщ патриархат и презрение към жената, не е национална черта. С домашното насилие има много какво да се желае, факт. Но това не е "манталитетът на българина", това е бедност и мизерия. В Англия щото пияндетата от ниските класи хич не си бият жените и не подвикват мръсотии по кварталните фръцли, айде де.

# 262
  • France
Колко да не е било нормално?
Вкъщи се цитираше някакъв професор, шеф на катедра по строително инженерство, който не искал стените да са по-тънки от еди си колко см. Като ударел жена си и тя щяла да отиде при съседите. И останалите професори умрели от смях.

# 263
Philomena, в каква връзка ме цитираш и вадиш думите ми от контекста?
Това, което съм написала, е по повод оплакванията, че погледите, които им отправят, като се разхождат по клин, били насилие. Поне се научи ва водиш спорове.

Сравняваш България с Индия.  По същата логика,  Франция можем да я сравним с Афганистан, Близкия Изток, Африка. И ще бъдем по-близко до реалността.  Разбирам защо си толкова наплашена и с променено мислене, щом живееш във Франция. Доста атентати, убийства на невинни хора, изнасилвания, протести, подпалвания на коли и други имущества станаха при вас. Чувам, че в Париж има цели квартали, в които полицията не смее да влезе. Разбирам те.
Но у нас е спокойно, не ни мисли. Гледай си френските проблеми и не ни ги привнасяй тук.

# 264
Оооо ,в Англия има закон който приеха и се обсъждаше доставка в Английските медии ,че ако жена се разхожда на улицата и ти ,й ,подсвирнеш тя има право да се оплача като сексуално насилие.Не че няма домашно насилие,там имаше доста случай на изнасилени жени докато са си вървели по улиците.И ,на мен ми се е случвало като се прибирах в 6:30 сутринта от нощна смяна е Лондон,един си свали гащите пред мен,но за щастие съм корнас и го напръсках с лютив спрей .Така и не го намериха полицията, защото там няма да си мръднат пръста освен ако не кървиш.
Гнили ябълки има на всякъде по света ,да си припомним случая на журналистката !

# 265
  • София
Айде сега. Как пък в моето най-нормално среднокласно и непрофесорско семейство и разширена фамилия никой никому не е посягал, никой не се е хилил на подобни историйки и изобщо не се е приемало за нормално. Да не равняваме цялото общество по нечия индивидуална простотия, била тя и професорска. Даже помня една прочувствена поговорка, "момиче и с цвете не се бие", която в детските ми години се приемаше много сериозно и от двата пола (включително от нас на площадката), без изобщо да сме били някаква аристокрация.

# 266
Опитай се да пробягаш 10км в анцуг и пак ще си говорим Joy

Тренирала съм лека атлетика и тогава клиновете не бяха излезли на мода. бягахме си по анцузи и нищо не ни е ставало.

... страхът от мъжа съществува и е изначален

А страхът от мечката (хищника) не е, така ли? Косматите ни прабаби са бягали от мъжете при тигрите , мечките и лъвовете май, а?

# 267
  • France
И в моето семейство нямаше насилие. Което не значи, че не съществува. Една на всяка трета ли беше? И ако не е било при нас или при вас, значи е било при тях.
Само с едно отваряне на криминалната хроника и се вижда колко много тях има.

Диорела съвсем в контекста съм те цитирала. Просто за теб не е световна драма. Хубаво. За мен е.
Интересно като се свършат аргументите и се почва "при вас бият негрите" или европейския вариант "вас ви бият негрите".

ЧС и колко км се бяга при тази лека атлетика? Защото аз почвам да се притривам на 5ия. Да не говорим за по-пластични движения като при йогата
Сигурно си чела романите от световна класика? Колко пъти се пише за група жени, които само при вида на мъжете и се разбягали като пилци.

# 268
Аз разбрах темата като 'изберете по- малкото зло' и обяснявам веднага.
Зададени са два варианта- мечка, свиреп хищник и съответно, за да има въобще дилема би трябвало мъжът да е психопат, защото ако е мил, внимателен и веднага би те спасил от тъмната гора, тогава какъв е смисълът на въпроса, кой би избрал мечката.
Аз продължавам да твърдя, че мъж би ме изплашил повече от мечка като искам да уточня, че почти толкова бих се уплашила от среща и със сама жена в гората.
В темата не е зададено кой какъв е. Избираш според това, което вярваш, че е по-малкото зло, като естествено е напълно възможно да грешиш и това да има фатални последици за теб. И двата случая има риск и ти трябва да прецениш къде е по-голям.

# 269
Мда, особено на жените преживели военни действия, ходи обяснявай как мъжете са много готини и добрички.
Ще ви повярва Joy

Общи условия

Активация на акаунт