Нашите орхидеи – тема 44

• 31 330
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
  • Карлово
Това мини за пресаждане ли е?
И ако да, в каква почва, май не иска кори като другите. Вече ликвидирах една мини орхидея с по-едри кори.
Тази е ОК, но дали иска нещо с тези корени?

# 481
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

корените растат, листат са свежи, расте ново листо...
според мен иска нищо да не променяш. Simple Smile

# 482
И аз не бих я пипала. Само я помръдвай през няколко дни, иначе тези коренчета много хубаво ще ти залепнат за плота.

# 483
  • Карлово
Благодаря ви, няма да се грижа прекалено. Многото грижи, около които и да е растения при мене, дават негативни резултати.
И аз не бих я пипала. Само я помръдвай през няколко дни, иначе тези коренчета много хубаво ще ти залепнат за плота.
Мислех да я сложа в нещо високо, за да се повдигнат коренчетата. Ще намеря подходящ съд.

# 484
  • София
Понякога ги оставам така:

С торфената чашка също става.

# 485
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Понякога ги оставам така:

С торфената чашка също става.

цветоносче ли наднича при теб? Wink

# 486
  • София
Корени пуска като Горгона Медуза 🤪

# 487
  • Бургас
Ето една Горгона медуза Артисто

Направо се чудя какво да я правя. На пролет я пресаждах само и отчупих едно листо, нямала нужа от пресаждане, корени бол. Да не трябва от някъде да я отчупя и горния край да посадя?!
От както съм се върнала от почивка пресаждам стари орхи в нов субстрат. Някои имаха крещяща нужда-  изглеждат добре пък вътре 2/3 ти от корените в субстрата изгнили.

# 488
И аз ги оставям като Рая, даже на дребосъците не подлагам нищо. Засега няма оплаквания.
Пак имам бебета екуестрис и пак не знам какво да ги правя. Миналия път не оцеляха. Трябва скоро да направя нещо по въпроса, ако се разчекнат още малко става съвсем трудно да се наместят в мини саксийчица.

# 489
Привет Simple Smile изкуших се и си взех нова от Била днес.
Оприличавам я на Phalaenopsis Lucky Leopard Thinking Ще бъда благодарна да споделите мнение тя ли е Relaxed
Самата орхидея е с много корени, големи листа. Ще снимам утре на светло.

# 490
Страхотен цвят на Орхидеята, Greis! Моята разцъфна в такъв цвят Astonished
А като я бях купила, беше със страхотен наситен лилав цвят.. Сега този цвят и аз не знам какъв е Joy

# 491
Благодаря anelka87! Relaxed

Уау доста различно от лилаво, но и този цвят е красив Simple Smile

Страхотен цвят на Орхидеята, Greis! Моята разцъфна в такъв цвят Astonished
А като я бях купила, беше със страхотен наситен лилав цвят.. Сега този цвят и аз не знам какъв е Joy

# 492
  • София
На anelka87 орхидеята мисля, че е Монако. Цветът е особен - има кафяво, жълто, розово-лилаво в него. Сега заради летните жеги и може би заради остаряването на цветчетата, цветът е изсветлял.
На greis цветенцето може би е Katrin aloha или един друг сорт имаше нещо включващо charm. Не съм сигурна.

# 493
Това мини за пресаждане ли е?
И ако да, в каква почва, май не иска кори като другите. Вече ликвидирах една мини орхидея с по-едри кори.
Тази е ОК, но дали иска нещо с тези корени?

Сред природата тя си живее точно така. Корените -  на въздух. Оставете я на свобода. Не сменяйте нищо.

# 494
Похвалвам се с три цветчета на пафчо. Много се издължи, май му е тъмно и го преместих на по-светло. Пускам им лампата вече.

Общи условия

Активация на акаунт