Нашите орхидеи – тема 44

• 30 912
  • 741
  •   1
Отговори
# 735
  • Мадрид / София
Благодаря за предупреждението. При мен не съм забелязала гадинки в корка. Единствените гадинки, с които за сега се боря без препарати, щото са единици, са едни памуклийки върху една смокиня. Редовно я оглеждам и ако се появи нещо го махам ръчно с ръкомор 😄. То и листа има малко, та е лесно.

# 736
  • София
Памуклийките гнездят и в почвата. Не е лошо да разрохкате субстрата на смокинята или да я полеете с Моспилан.

# 737
Памуклийката е мн.опасна, по-добре да в пориш с препарат.

# 738

Много ми е странно всеки път като прошари така цветовете. Хем си я знам, че върти тия номера.

# 739
  • София
Папагалът е от фалчетата с най-бързо и силно избеляващи цветове. Но пък е красавица и веднага привлича вниманието с различните си цвечета.

# 740
# 741
Здравейте,
За първи път се сблъсквам с такъв проблем и търся спешна цветна помощ Head Band Моля, помагайте.
Каква е диагнозата и лечението?

Скрит текст:
beauty_magnolia, аз бих извадила орхидеята, за да разгледам корените. Освен това ми се струва, че е преполята. Или е преполивана редовно. Моите орхидеи ги поливам от дъжд на вятър и все гледам да не ги мокря много. Поливам ги най-често отгоре, върху мивката и гледам да се отцеди водата.
Почти не торя, преди няколко седмици ги полях с разредна тор за цветя. Пожълтяха няколко листа, обаче две от орхидеите са с по 2 цветоноса. Доволна съм. Останалите, които пресаждах по никое време се ослушват още, но са живи. Simple Smile

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 21:59 от Morphea

Общи условия

Активация на акаунт