Нашите орхидеи – тема 44

• 30 911
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
Едната орхидея без листа има хубаво зелено коренче. Аз не бих я хвърляла, дори и само за да наблюдавам процеса на възстановяване. Има съвети да се потопи коренчето във вода, но без да се топи тялото на орхидеята. По назад в темата съм качила клип, в който жената си прави конструкция от пласмасови чашки за да закрепи самата орхидея. След известно време започват да израстват нови листенца.

# 691
Олеле, заболя ме направо. Не знам какво се е случило с тези фалчета, но ще чакаш много време докато заприличат на растение, ако изобщо стане. За експеримента и аз бих ги оставила, забрави ги в някой ъгъл и каквото стане. Не поливай много, то няма листа да изпаряват влага. Аз бих си купила нова за утеха Grinning

# 692
Трябва да ги видим голи Simple Smile

# 693
  • София
И другите имат, макар и неголям. Аз не бих ги вадила - и без това са с единия корен отатък. Поливайте по малко, може да опръсквате корените отгоре всеки ден или през ден. Чакате някоя да пусне кейки. Ако корените изсъхнат или изкуфеят в основата - хвърляйте. Няма какво да пусне кейки.

# 694
така както са заровени нищо не фотосинтезира. х'ептен са обречени.

# 695
Днес си взех от Лидл едно мини, има малко изгнили коренчета, виждам и бели точици по корените. Да го пресаждам ли веднага или да чакам, как мислите?

# 696
Здравейте,
За първи път се сблъсквам с такъв проблем и търся спешна цветна помощ Head Band Моля, помагайте.
Каква е диагнозата и лечението?

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 09:42 от beauty_magnolia

# 697
Направих го това с накисването, само за 1 ден коренчетата придобиха много по-жизнен вид, пък да видим доколко ще живнат Simple Smile много са ми сантиментални и се надявам да оцелеят. А според вас да пробвам ли това с маята?
Едната орхидея без листа има хубаво зелено коренче. Аз не бих я хвърляла, дори и само за да наблюдавам процеса на възстановяване. Има съвети да се потопи коренчето във вода, но без да се топи тялото на орхидеята. По назад в темата съм качила клип, в който жената си прави конструкция от пласмасови чашки за да закрепи самата орхидея. След известно време започват да израстват нови листенца.

# 698
Ето я и другата ☺️ Има още 2 неотворени пъпки.
Уж изглежда като предходната Камбрия, но тази е някакси восъчна, заострена и по-в бордо 😳

# 699
  • Варна
От мен една енциклия и един дендробиум:

# 700
  • Мадрид / София
От мойте две са заложили цветоноси. Изненада ме подраняването им. Обикновено това става през януари някъде, но тази година като че ли е по-топло.

# 701
От моите само една се натиска,всички заложиха цветоноси,някои даже с по два.Нобилето изобщо не го броя,той ще се включи като го изкарам на пролет навън явно Grinning

# 702
Три от моите са пуснали цветоноси. Включително и майката, която разделих от бебето. И двете се развиват добре за сега, чукам на дърво!

# 703
Мите скоро ще цъфтят - до седмица. Само две още нямат цветонос, останалите действат. Даже орхидеята ми, която цъфна с един цвят, явно е решила да се яви на поправителен - удължи цветоноса и налива пъпки. Grinning

# 704
Аз вече имам две цъфнали от нови цветоноси. Общо взето тази година не спазват графика.

Общи условия

Активация на акаунт