Отговори
# 420
  • Другата България
Не знам защо си мислиш, че можеш да разбуниш нещо, което го няма.
Или пък, че се оплаквам.

Аз не съм телеман /понеже аз коментирах това за пренаситеността/, коментирам от гледна точка на редови зрител, който дава шанс на нови формати, ТВ шоута и сериали, освен “класиката“ от рода на ИВ и т.н. формати със състезателен характер. С които този сезон програмите на телевизиите са пренаситени /според мен/, и за мен това да блъскаш “5 нови предавания“ само защото конкурентите ти “блъскат 6 нови такива“ е грешен подход, що се отнася до рейтинг на същите нови предавания.
А за да има втори сезон на един формат, той все пак трябва да е гледаем, пример за сполучлив такъв е “Кой да знае“, който се излъчваше именно когато нямаше такава пренаситеност и редовия зрител можеше да концентрира вниманието си основно върху него. Пример пък за нещо, което няма да има нов сезон /според мен/ е “Скрита самоличност“, въпреки, че Халваджиян отрича, да видим.

За гледаемостта  допринася и часовия диапазон на излъчване, защото едно е да гледаш нещо развлекателно от 20:00 или 21:00 часа, съвсем друго е да си изгледал вече формат с продължителност два часа, и след него веднага да започне друг такъв, който да те “държи“ още толкова пред ТВ, ако имаш интерес към него. Тогава вече времето се явява фактор, и се връщам на предходния си пост. Защото има и такива хора.

# 421
Жал ми е за Керана, че е подложена на чичовските шеги на Годжи и Евгени. Много я харесвам, но с този сценарий никак не се получават нещата. В контраст на Коя е тази песен, Флорина Иванова е супер в Колко ми даваш. Ако участват по-приятни известни личности, е супер за неангажиращо предаване. В тази връзка, тази вечер ще бъдат Диляна Попова и Сано.

Бягство към победата - непоносими Краси Радков и съпруга, дървена Ивет Горанова. Участниците - отново нищо колоритно и интересно.
На същото мнение съм. Просташките шеги от КуКу бенд, най-вече тези на Годжи.. малко ми идват в повече. Иначе Керана е готина водеща. Флорина обаче ме кефи на макс. Абсолютно й приляга това предаване, справя се перфектно, все едно го е водила с години.

Краси Радков ми е много противен от години, изобщо не искам да го коментирам. Жена му не ме дразни. А Ивет просто не става за водеща.

Мисля, че "Ка̀жи честно" и "Помниш ли текста" ще са напролет.

# 422
И според мен е пренаситен с реалита сезона, че и почти еднотипни.
Гледам Островът и Бягството. Интересни са ми. Но това са 6 поредни вечери, множко идва.
Снощи гледахме с малката щерка "Колко ми даваш?". Не ми хареса, гледах заради Сано и Диляна (много хубава екранна двойка). Между другото щерката позна възрастта на почти всички участници само по външен вид. 😃

# 423
  • София
А това - "Кажи честно" какво ще представлява"?

# 424
Аз гласувах за Островът. По-интересен ми е, усещам се, че го гледам с желание. Игрите ги гледам на запис и честно казано все повече, с извинение ама “с клизма”. Много ме дразни, че не обезопасяват, не ми харесват еднаквите битки, плаващите правила. Отшелниците зарязани да гният. Открих, че някои игри им съвпадат на двете предавания.
Ютюб нещата не ги гледам изобщо. От къщата гледах заради форума 1 епизод и ми беше и последен. Не са моето. Дивите не ги гледам заради избора на водеща, иначе имах намерение да му дам шанс.
Гледам Бягството, Винаги ми е харесвало предаването, от любимите ми е. Някои от участниците обаче… да са живи и здрави, че с ум няма да го бИде 😀
Иначе щеше да е хубаво всички тези предавания да се “разпространят” и така човек да има какво да гледа извън есенният тв-сезон. Сега са ги наблъскали, а после пролет-лято си е слаба ракия, човек се чуди какво да гледа. Добре, че вече сме модерни и можем да гледаме на запис, че иначе бая щяхме да изпускаме.

# 425
Аз засега успявам да гледам всички епизоди на ИВ и Островът, ама всичко със закъснение, за да прескачам рекламите.  Иначе много време губят те. Сега гледам всички епизоди на ИВ от седмицата наведнъж (че бях няколко дни извън ЕС, а там не се отваря EON от телефона), та успях да видя само Д&К и Къщата. По Нова рекламните блокове са по 12-13 минути. Нали има опция да се скипне 5 мин. напред, после още 5 мин. и още реклами остават, 12 минути минимум на всяко прекъсване. Ето защо и предаването започва към 19.55 максимум и свършва след 22 ч.  Не може да се побере 90-минутен материал в 120-минути програмно време, заради толкова много реклами.

# 426
Аз съм доволен от ТВ сезона, защото най-после Бтв пуснаха предаване през есенния сезон, което да е по мой вкус. Бях скептичен за Острова, защото оригинала не ме беше впечатлил толкова, но смятам, че нашите продуценти са го развили в добра насока и надскочи много очакванията ми. Разбира се критики винаги ще има, но им пожелавам да продължават да снимат нови сезони и ако продължават в тази посока, има огромен потенциал. Особено откъм каст още със следващия сезон може да се наблюдава голямо развитие, вече като е познато реалити и се пуснат повече хора за кастинги.

# 427
  • София
Аз чак днес успях да наваксам с Гривните и ИВ, с доста превъртане на игрите. Истината е, че ИВ ми е доста по-интересно, но не е нормално на седмица да си тръгват по няколко човека, заради контузии. В Гривните ме дразни това, че късметът играе твърде голяма роля.

# 428
Пуснах си "Тревожност", гледах 30 мин. Всичко, снимано в една стая. ТВ театър. Два дивана, психиатър и изповядваща се. Разбирам да е минута, две, пет... ама 20 минути сцена?  Не са харчили за външни снимки явно. За половин час се смениха две стаи.

Иначе Мария Стефанова и Ана Пападопулу ги харесвам.

# 429
  • Другата България
Тъкмо идвах да питам някой изгледа ли първи епизод на “Тревожност“, докрай.
Че аз го започнах, и признавам си - заспала съм.
Но от това, което започнах, не останах никак очарована, и поне за момента не мога да схвана концепцията, ако има такава.
Иначе аз харесвам и Ирмена Чичикова.

# 430
Е просто явно е друг тип сериал, по-муден, диалози в стая. Видях, че има отделна тема за "Тревожност", та и там коментарите са противоречиви.

Дяволе, дай рейтинги за Гривните Grinning

# 431
  • София
Ами общо взето НОВА размазва bTV за съжаление.
Игри на волята има спад от 1 пункт спрямо премиерните си два епизода, а явно при Островът има спад спрямо премиерния си епизод в понеделник, защото се знае, че конкретно и само за понеделник са били наравно.
Още веднъж да кажа, че това са усреднени резултати за цялата седмица от всичките си излъчвания. Т.е. среден рейтинг на ИВ от 6 седмични епизода и среден рейтинг на Островът от 4 седмични епизода. Не най-силния и най-слабия ден, а средното за седмицата.И това отново ще се повторя за кой ли път е класическия рейтинг, 'тотал рейтинга' а не шеъра (пазарен дял от общо гледащите за конкретен час) от който телевизиите се интересуват много повече. Шеъра рядко се публикува и вижда.
Може би трябва да се абонирам за Гарб и да си плащам и ще получавам всичко ама не ми се дават пари.

Огромен спад за Гласът на България, които от ТОП-а се сриват. Не го гледам и не ме интересува, просто споделям.

Бягство към победата 2 със слаб старт, а все пак е премиерна седмица. Жалко.

Стани богат ако продължава така сигурно ще им е последен сезон, защото за това предаване си има бюджет и разходи. Но пък може и да си го държат за престиж, то вече не можеш да им хванеш спатиите на телевизиите.
Последните години е тотален хаос. Рейтингови предавания се спират, такива с ниски рейтинги се подновяват, общо взето е манджа с грозде. Собственици се сменят, различни концепции, лутат се общо взето, защото мина златния за телевизиите период.

Телевизиите все повече и повече ще са настигани от Ютюб (аз за това пиша от 2 години) и според мен до 5-7 години, Ютюб ще задмине телевизиите, които ще трябва тотално да си променят концепциите и начина по който правят дадено шоу ако не искат да станат динозаври като вестниците...

# 432
Е, 3 процента в повече на ИВ спрямо Гривните не са кой знае колко. Мислех, че е двойна разликата.

# 433
  • София
Тук ГАРБ са публикували доста различни числа:
https://www.facebook.com/garb.bg
За Гривните горе долу това е рейтинга: между 9 и 9.5, обаче за игрите ги дават среден 9.9 и макс 10.766:

Уж източника е един, обаче резултати различни, странна работа Joy

Е, 3 процента в повече на ИВ спрямо Гривните не са кой знае колко. Мислех, че е двойна разликата.
Тези числа не са проценти Joy Но дори и да бяха 12 е с 33% повече от 9 Joy

# 434
  • Другата България
И друг път съм писала - тези рейтинги за мен са напълно нереални.
И не отразяват реалната гледаемост ПО ПРИНЦИП.
90% от аудиторията гледа 90% от предаванията на запис. И ако съдя по 90% от моите познати и приятелски кръг - ИВ в реално време, Островът на запис.

Общи условия

Активация на акаунт