Отговори
# 645
  • софия
Въобще не им вярвам на рейтингите и как се бият в гърдите. До сега най - верният лакмус за мен е как се движат темите в мамата. Когато се гледа, темите избухват. Интересно, че темата за острова кипи, другата я догонва. Другият ми лакмус е моята собствена среда, но тук не хвърлям голяма вяра, защото съм заобиколена от свой собствен балон. Тази година осезаемо игрите издишат за сметка на островът.  Много от тези, които гледахме ИВ и коментирахме разпалено, просто го зарязахме или поглеждаме чат - пат. Обратното за острова. Говоря за извадка от около 30тина човека.

# 646
  • Другата България
Остави това, ами аз вчера и днес, понеже имам време, надничам и в темата за ИВ.
Майкоооооу, че ние в тази за О100Г направо си ги жалим нашите хора!
То е хейт, то са “клетви“ за манипулации и нагласени игри /което не е новост за този формат/, то са определения за участници....това ли е мерилото за рейтинга???
Да се гледа и да се пише повече, но основно за да се хейти? И това значи, че продуктът е харесван повече???
Риторични са ми въпросите, но категорично си се придържам към това, което твърдя от самото начало - “хлябът и зрелищата“ не означават, че едно ТВ ШООЛ е по-харесвано, защото /евентуално/ е по-гледаемо в реално време.

# 647
  • София
Бидейки все пак в бранша и познавайки някой и друг телевизионер (поради която причина не съм бил изкушен от телевизия, а се радвах, че съм в радио - все някой трябва да ги "прави" и тях, нали) - личното ми мнение за качеството на ТВ-продукциите е свързано с правещите го.
И новините да вземете, и разните сутрешни блокове, и т.нар. "публицистични" (дискусионно-коментарни) предавания и рубрики..., не е кой знае колко по-различно от разните шоА, родно производство.
Оставете и т.нар. рейтинги с общо към 5500 апаратчета и интервюирани. "Производителите" са 3-4 "колектива", шуро-баджанащината с телевизиите и рекламодатели и спонсори е повсеместна. И няма страх (или предпазливост - подкрепяща творческото съзидание), че ще изпаднеш от пазара. Добре, след 10 или след 1 сезон ти спират "Ранчото", но пък ти вече си купил правилата на "Клошар търси милионерка" или "Бигсистърките също реват" и ги почваш тях. Не е за пренебрегване и финансовата страна - а/ по дефолт: парите за голяма истинска продукция не стигат; б/ пак по дефолт: важно е екипът да е сит, с останалото все ще сглобим нещо си.
Скрит текст:
Не ми се рови из мрежата, за да съм точен, но колко от 10 шоА, правени у нас са лицензни и колко - създадени от нашите "шоумейкъри". Хубаво, някой някъде вече ги е измислил печелившите. Оо, колко гот, тъй е и по-лесно. И сетне ще преобърнем схемата/правилата - за да го спретнем разбиващо, с актуалните муцуни, евтинко. Понеже "ние" знаем как да го нагодим за нашия "теле зрител". Колко години сме учили и колко шоа сме реализирали, ама ха... Мрънкащите потребители се сблъскват с поговорката за зелника. А пазарът у нас не е голям, трябва да има за нашите хора; като има кой да взима лицензи и да предлага продукт - защо да го правят самите медии (зер, да харчат пари и да възлагат с критерии и задание)...
Не е реципрочно (технология и разпространение), но в киното правиш филм, сетне му броиш салони, зрители и боксофиса. Телевизионната продукция е врата в небето. Ефирът е пари, а пишещите в нета "произвеждат" само думи. Много думи трябват (че и ситуация да породят) за да повлияят на парите. Даже по изборите не става.

Уж не се връзва с горните размисли, но да попитам: твърди се, че Нетът и видеото (т.е. и ТВ) са изтласкали радиата от пазара. Знаете ли, че само в София има дадени честоти и лицензи и трябва да съществуват ок. и над 40 радиостанции? Там (отново уж) големите пари са мираж. Но (важи всеобщо) перални се инсталират по-лесно и тихо в домовете на "творчески семейства", отколкото в сградата на Медията Майка. Външните ТВ продукции са като тези радиостанции. При тях парите са реални. (И ми е достатъчен само примерът със СБ за да си съставя "конспирация".)
И проблемът от творчески-субективен се превръща в изкривено икономически.

# 648
Нещо интересно, което коментираха надкаст онзи ден на лайф. Туджаров чул, че рекламодателите били недоволни от отчитането на рейтингите и искали да направят одит на Гарб.

Слагам Надкаста и минутата, в която почват да говорят за това, е 1:09:40

Скрит текст:

# 649
  • Другата България
Joy Каква “изненада“!
Откога го говорим тук това ние!
Сега ще го преслушам.

# 650
Тихо, че сега ще разбиете илюзиите на хората, които си мислят, че цяла България стои и гледа сезон 6 на Игри на волята Grinning

# 651
Аз само Игри на Волята следя. Няма да влизам в спор кое е по гледамо предаване, защото всеки си има предпочитания. Липсват ми МериАн и СлаБе в темата.
Но съм потресена от коментарите в официалната тема. Помия и злъч.

# 652
Прави впечатление, че понеделнишкият Биг Брадър, който го излъчват в Нова плей, е изцяло съобразен с живото предаване и снимат контент само за това излъчване. Почти не повтарят кадри оттам в дейли епизодите. Самата седмична игра винаги започва към 16.05 ч (вече трети понеделник), излъчват до 18.00. И ако стане някоя разправия или просто има интересен разговор, дават си го. А не включват някой спящ човек в друга стая (както правеха преди години), само и само интересното да се излъчи по Нова в дейли епизодите.  Всъщност в този сезон им е забранено да спят през деня. Май трябва да направят и същото в Къщата на инфлуенсърите. Да няма спящи посред бял ден участници. Така се губи контент.

Помня по Нова+, 24 часовия канал на Биг Брадър, направо си заспивах с него. После са пускали по Диема 2 и Диема Фемили по 2 часа дневно, пълна скука, даваха празни стаи, спящи хора, нарочно интересните неща не ги даваха. Тръгне ли скандал, превключват на празна стая.

# 653
  • Другата България
Аз само Игри на Волята следя. Няма да влизам в спор кое е по гледамо предаване, защото всеки си има предпочитания. Липсват ми МериАн и СлаБе в темата.
Но съм потресена от коментарите в официалната тема. Помия и злъч.
Еми, аз наистина едва днес надникнах там.
И вчера малко.
Знаеш защо - хем не гледам, хем знам развитието на сезона, ще се изпусна нещо, а има хора, които не искат да знаят.
Но направо останах така , може да съм забравила какво е било в миналия сезон, че и в по-миналия, но толкова обиди и към участници, и към продукция не помня да съм чела.
Това ли е “успешния сезон“? По-скоро това ли го прави успешен? Не, че съм изненадана ако нещата, които се пишат са верни - знаеш мнението ми за Тупарев и форматите му, ама все пак.
А моят източник дори ми беше казвал, че този сезон няма /чак/ толкова нагласени битки и манипулации.

# 654
Обаче тенденцията подкастите за Игрите да се гледат много повече, отколкото тези за Гривните е видима. Като отроче на интернета, което почти не излизам от там - това ми е най-сериозния лакмус кое колко се гледа

# 655
  • Другата България
Обаче тенденцията подкастите за Игрите да се гледат много повече, отколкото тези за Гривните е видима. Като отроче на интернета, което почти не излизам от там - това ми е най-сериозния лакмус кое колко се гледа
Може, тук нямам мнение, защото не гледам и едните, и другите.
Аз си стоя зад мнението /и зад него/, че хората наистина се кефят на “хлябът и зрелищата“, които явно в ИВ са повече, отколкото в О100Г.

# 656
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Мери, можеш само да се поздравиш за решението да не гледаш. Винаги е имало манипулации, нередности и гаври, но сега са на такова ниво, че нямат стигане. Според мен и затова потребителите като видяха въпреки гръмките заявки в началото за какво иде реч започнаха да правят малко по-рязки коментари. Но, не хората пишещи тук са виновни, първо да се види нивото на продукцията и какво се предлага и тогава да се възмущават гледащите го и пишещите.
(Не визирам теб Мери).

# 657
Да, това ми направи впечатление на мен. Обаче като погледнеш Надкаст, доста пъти подкастите за Къщата на инфлуенсърите дори и без гост бият тези за Игри на волята. Някой ще каже , че аудиторията на Къщата е в Ютуб, където е и Надкаст, но пък нека не забравяме, че Неделчо и Туджаров са тръгнали от ИВ и най-голям процент от зрителите им е аудитория на предаването.
Тоест си се наблюдава отдръпване за ИВ дори в този сегмент.

# 658
  • софия
Съгласна за епизодите в тубата. Мозъчето ми услужливо забрави тази класация, но: Аз не изпускам епизод на Надкаст и твой за игрите. Просто, защото те са ми по-интересни. Хем се хилосвам, хем научавам в кратце какви са ги надробили през седмицата. Та сложи някакъв процент такива, като мен. Гледаме си по инерция и заради кефа да ви слушаме.

# 659
Да, това ми направи впечатление на мен. Обаче като погледнеш Надкаст, доста пъти подкастите за Къщата на инфлуенсърите дори и без гост бият тези за Игри на волята....Тоест си се наблюдава отдръпване за ИВ дори в този сегмент.
Да, отлив от Игрите има много видимо спрямо предишните години, но ми прави впечатления ниската гледаемост на видеата на Надкаст за Гривните (включително и официалните подкасти, които са част от БТВ).
Възможно е аудиторията им все още да не е свикнала да гледа подкасти по темата или просто да не им е интересно, но за мен това е изненада и може да сочи към нисък рейтинг и на самото предаване.
Знам, че тук в темата за Гривните има много повече коментари, но обикновено тук не е представителна извадка - тук се цени качеството, за разлика от масата.

Общи условия

Активация на акаунт