ПРАГА

• 88 784
  • 406
  •   1
Отговори
# 135
veka, Eli_cz, много благодаря за информацията!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Опитахме се да резервираме хотела през сайта на Скай, но нещо не се получава. Сега ще пробваме през booking.com.
veka, какви проблеми имаше с кредитната карта, че ние обикновено плащаме така? Да не си спретнем някоя изненада накрая.

# 136
  • София
veka, какви проблеми имаше с кредитната карта, че ние обикновено плащаме така? Да не си спретнем някоя изненада накрая.

Аз платих хотела през expedia и когато пристигнахме ми поискаха на рецепцията кредитната карта, с която е платен хотела за проверка ( така ни обясни този на рецепцията). Аз на третия ден супер спокойна си влизам в Zara и съответно си избирам доста неща (а на втория ден бях пазарувала също с тази карта и нямах проблеми пък и зная колко пари имам) и когато отивам на касата се оказва,че картата ми няма наличност #Crazy В същото време понеже ни предупредиха,че има доста джебчии и много се краде и да не си носим всички пари, карти и документи със себе си и аз нямах друга карта и ми стана много неприятно.Веднага звъннах в БГ на картов център и разбирам,че хотела са ми блокирали 10000 крони когато първия ден са ми поискали картата-бях бясна, защото онзи на рецепцията не ни обясни подобно нещо и ми идваше да го  #2gunfire Попитах като се прибрахме защо са ми блокирали тази сума и защо не са ми казали и те ми казаха,че това било практика ако случайно имам допълнителни разходи по престоя и се извиниха,че не ми бил казал колегата им, ама трябваше той да се черви в магазина вместо мен. Оказа се,че моята приятелка са имали същия инцидент в Париж.Много неприятно и ако човек не знае и не се е подготвил финансово става кофти, иначе парите около 800 лв днес ми бяха вече разблокирани.

А колкото до курса евро/ крона там е истинско дърво в центъра.От това също си изпатихме, защото са наредили срещу една валута по три курса и не можеш да разбереш кой важи в конкретен случай,а има май и някакви комисионни.Нашите наблюдения показват,че никъде няма да ти дадат на чейнджбюро курс купува 25 крони за 1 евро.В центъра курса е 19 крони за евро,а в нашия хотел беше 22 крони ( но имаше някакви комисионни) , така че не се набутвайте да сменяте!Днес си видях първите плащания и всичко е почти по фиксинга на кроната в БГ!

Последна редакция: ср, 28 май 2008, 01:13 от veka

# 137
За дърварския курс на кроната по чейнджовете, още се сещам че в почти всички големи магазини можеш да плащаш в еур, и ти връщат в крони, а курса със сигурност е около 24 и е без комисионна Wink

# 138
  • София

Аз платих хотела през expedia и когато пристигнахме ми поискаха на рецепцията кредитната карта...

И аз съм имала същите неприятности с кредитната карта - явно когато хотелът е платен предварително, взимат детайлите на кредитната карта и си блокират някакви пари за гаранция. Само дето никой не ти казва и после се излагаш в някой магазин, като се окаже, че нямаш пари по картата #2gunfire

А някой резервирал ли е хотел през venere.com? Харесах си един хотел оттам, но пише, че се плаща на рецепцията при пристигането, а на сайта на самия хотел цените са доста по-високи newsm78

# 139
Хайде, край! Резервирахме последно този хотел, защото бил с по- добра локация:
http://www.booking.com/hotel/cz/hotelmeteor.html?aid=303948;labe … 79ee2bc1f84ccefdd
Каквото сабя покаже!
Аз имам няколко карти и платих с тази, по която имам най- малък лимит, ако искат да я блокират! Но все пак вашата информация ми беше много полезна, че да няма неприятни изненади!
Благодаря!  bouquet  bouquet  bouquet

# 140
  • София
Хайде, край! Резервирахме последно този хотел, защото бил с по- добра локация:
http://www.booking.com/hotel/cz/hotelmeteor.html?aid=303948;labe … 79ee2bc1f84ccefdd

Vok, спомням си хотел Метаморфоси, тъй като е на площад където някога е била митницата, а той е даден в твоя сайт като най-близък, така че наистина сте в топцентъра на забележителностите! Hug

Въпросът с картите не е до лимит, а до това че аз носех в онзи момент със себе си само една карта, защото както ти казах ни предупредиха да не си носим всички карти и документи със себе си, защото много се краде!Джебчиите се престрували на туристи, вървят в тълпата и ... не го пожелавам на никого! Praynig
Аз също пътувам с няколко карти,но за съжаление в онзи момент бях поставена в много неудобно (поне за мен) положение!Пожелавам ви страхотно да си изкарате!

# 141
Това за джебчиите не го знаех, ще го имаме впревид.
Продават едни чантички ( по- скоро като тънки портфейли), които се носят на гърдите, под тениската. Та, екипирам го моя хубостник, па да смее някой да го пипне- 2 метра е и на килограми го докарва! smile3508

# 142
Вок
в абс. център сте, браво на вас
http://www.praha-hotel.cz/hotel-meteor-plaza-praha-mapa.asp
http://www.mapy.cz/#x=133095648@y=135951504@z=15@mm=ZP@sa=s@st=s … 6264997_145704833
на съседната улица - В целници - е последната и първата спирка на микробус-четата който пътуват за и от летището, така че спокойно можете да ги използвате на летището. От центъра тръгват на всеки кръгъл и ,30ч.
За джебчиите - ами то навсякъде където има масово блеещи маси народ, е пълно с такива индивиди, няма Прага, няма Париж в това отношение, хората си вадят хляба  Crazy Sunglasses

# 143
  • София
Ели, не го приемай лично,аз благородно ви завиждам,че живеете в добре подреден град, но пък мен преди да тръгна и като пристигнах много хора ме предупредиха, че много се краде и да внимавам и било истински късмет да не те оберат! Истината е,че ние отиваме за да гледаме или да блеем, както ти си се изразила,а не непрекъснато да се озъртам на опашките пред забележителностите с вход, да си стискам дамската чантата, да съм окичена отпред с чантата за фотоапарата или за камерата, защото така имам постоянен надзор над тях!

# 144
Веке а ти защо не спиш... аз не мога..на почивки спя от няколко месеца...ами ти  Grinning

Иначе какво лично може да ми е до това дали и колко се краде където и да било ... просто там където има туризъм, има кражби и измами, едното върви ръка за ръка с другото за съжаление, няма значение къде се намираш. няма това това онова ... те тия само това и чакат... интересното е че в Прага действат предимно в групи - Руско говорещи бабаити и бг говорещи - преди всичко обаче от ромски произход са нашите специалисти - поне такива са ми впечатленията... има и солово играчи разбира се... но те по не бият на очи...
И ченчаджии пълно измекяри, котират се стари 2000бг лв, защото ама страшно много си приличат с чешките 2000крони ooooh! така че пари на улицата никога и никъде не сменяйте, в метро,трамвай когато е блъсканица - не се качвайте, раниците си носете на коремите, а не на гърбовете и внимавайте... това е  Mr. Green

# 145
Ние се прибрахме от Прага този понеделник, но чак сега имам време да пиша тук.

Невероятно вълнуващо беше това пътешествие за мен!  Simple Smile От една страна не се бях качвала на самолет от детските си години и въобще не помнех чувството и какво може да ме очаква, а от друга - само споменаването на името на града допреди това пътуване, ме караше да настръхвам от желание да стъпя в него. И когато това най-после стана - ехаааа - сякаш бях Алиса в страната на чудесата!  Simple Smile Въпреки че научих голяма част от улиците в центъра предварително и знаех местата, които искам да посетим, не вярвах на очите си как от най-невероятни места изникват кули, катедрали, статуи, часовници и т.н. Само 2 пълни дни имахме на разположение, през които видяхме толкова много и същевременно толкова малко.  Simple Smile Така че догодина, живот и здраве, се надявам да повторим за повече дни, за да видим и Прага и околностите на Прага..

Ние бяхме в хостел за 30 или 35 евро, на 2 преки от площада Венцеслас, в едно закътано вътрешно дворче и останахме много доволни.  Simple Smile В стаята ни имаше парно, ТВ (е, без кабелна, но и без това нямаше време), масичка за 6 човека, прибори, нагревателна кана, котлон; банята и тоалетната бяха в много добро състояние.

Удивих се от метрОто - толкова дълбоко, че първия път ми се зави свят на ескалатора.  Embarassed Много добра транспортна мрежа - до всяка точка на града можеш да стигнеш без никакви проблеми и за отрицателно време. Само закупуването на билетите от автоматите леко ни изнерви... За чистота по улиците - ех! И да бягаме срещу чехите, няма да ги стигнем!  ooooh!

Не успяхме да видим градините на Храдчани, еврейския квартал, ТВ кула с пълзящите бебета, пеещия фонтан, зоопарка..

# 146
  • София
Бръмбазела, аз съм в депресия откакто съм се върнала и за сведение на Ели затова не спя, като изключим красотата ( красоти съм гледала и в Италия) съм потресена от чистотата, реда и градския транспорт!Ние ползвахме линия А на метрото, която ми се струва е на най-голяма дълбочина и аз като теб се стресирах от това спускане надолу с този скоростен ескалатор и ми ставаше лошо като гледам надолу и затова разглеждах встрани! Blush
Аз разгледах почти всички градини на Храдчани, дъщеря ми там беше на седмото небе, то не бяха пауни, грабливи птици, патици, рибки в езерото  и .... красота и зеленина!
Не се качих до тяхната Айфелова кула, не видях пеещия фонтан (защото при нас времето бе студено и чат-пат дъждовно), зоопарка и предполагам още други не толкова популярни исторически забележителности, защото определено имат много , не се разходихме с корабче по Валтава, което пък беше желанието на мъжа ми!Аз също искренно се надявам и се  Praynig да мога да се върна пак!

Последна редакция: сб, 31 май 2008, 00:55 от veka

# 147
Аз разгледах почти всички градини на Храдчани, дъщеря ми там беше на седмото небе, то не бяха пауни, грабливи птици, патици, рибки в езерото  и .... красота и зеленина!
ааа да кажа само че тази градинка е под опеката на принц чарлз  Whistling той ужким се грижи за всичко в нея, главния спонсор ли там какво...
http://cs.wikipedia.org/wiki/Vald%C5%A1tejnsk%C3%A1_zahrada
не е за изпускане  Peace

# 148
  • У нас
Момичета ,да се похваля.Преди седмица си купихме билети до Прага за септември -оцелихме някаква голяма промоция на Скай билетите ни излязоха по 38 евро в двете посоки  smile3555 -направо ми се стори ,че има нещо гнило ,но получихме подтвърждение и всичко е ок-чакаме септември.Сега събирам инфо за Прага и онова ,което трябва задължително да се види, и естествено ме интересува къде е добре да се пазарува,в търговски центрове или търговски улици.Ако знае някой нещо- моля за помощ!

# 149
  • София, България
ееех момичета  Hug

как се размечтах само  Blush
Прага е първия еврпейски град, в който бях самостоятелно още като ученичка  Peace
Много ми хареса тогава, и си спомням как си мислех ако тук е толкова хубаво, представям си какво е в другите европейски столици.
Мина се време, доста пообиколих от Европата и се оказа, че Прага за мен е може  би най-красивия и уютния град, в който съм била.  Peace
И да ви разкажа една весела случка - /тогава бях на 15/ на отиване майка ми ми дава съвет непременно да опитам от чешката бира.
Аз дотогава - никакъв алкохол може да се каже че не съм пила/все пак времената бяха други  Tired / някъде на 3ия ден се забиваме по мое настояване в една бирария, беше нещо с котка, и аз казвам на другите 3 момичета - сега ще пием бира. А те с по 2 години по-големи от мен. Две от дружките - категорично не. Последното момиче се престраши с мен да пие бира  Mr. Green
В кръчмата имаше само 3ма местни на една масичка и бармана . Идва той а аз на страшен английски поръчвам два сока и две тъмни бири. Той ме погледна весело и ме попита - големи или малки. А аз - еми големи разбира се. Мъжът се захили яко и алед 2 мин ни донесе 2 еднолитрови халби, които на височина ми скриваха главата от масата  Mr. Green Тримата клиента и бармана са вторачиха в мен да видят как ще се справя  Flutter Аз си изкарах акъла от халбата, но реших за нищо на света да не се отказвам. След 40 мин връчих на бармана изпитата халба и гордо излязох от бирарията  Laughing  И четиримата ме изгледаха с пълен респект. След 3 крачки по нанадолнището взеха да ми се мотат краката обаче това само аз си го констатирах да  Mr. Green   

Общи условия

Активация на акаунт