ПРАГА

• 88 801
  • 406
  •   1
Отговори
# 150
Бръмбазела, аз съм в депресия откакто съм се върнала...

Ооооо, не, не съм в депресия!  Peace Очарованието и вълнението още ми държат влага и продължавам да сънувам Прага, вече цяла седмица. Признавам, че в първите два дена се бях размечтала дали бихме могли да пренесем живота си там, но еуфорията ми вече поспада и отново си възвръщам идеалите.  Simple Smile Е, разбира се, живота поднася куп изнедади..

Момичета ,да се похваля.Преди седмица си купихме билети до Прага за септември...

Поздравления! Желая ти една незабравима среща!  Simple Smile

# 151
  • У нас
Благодаря,Бръмбазела!Нямам търпение bye

# 152
  • Germany
Ние се прибрахме от Прага този понеделник, но чак сега имам време да пиша тук.

Невероятно вълнуващо беше това пътешествие за мен!  Simple Smile От една страна не се бях качвала на самолет от детските си години и въобще не помнех чувството и какво може да ме очаква, а от друга - само споменаването на името на града допреди това пътуване, ме караше да настръхвам от желание да стъпя в него. И когато това най-после стана - ехаааа - сякаш бях Алиса в страната на чудесата!  Simple Smile Въпреки че научих голяма част от улиците в центъра предварително и знаех местата, които искам да посетим, не вярвах на очите си как от най-невероятни места изникват кули, катедрали, статуи, часовници и т.н. Само 2 пълни дни имахме на разположение, през които видяхме толкова много и същевременно толкова малко.  Simple Smile Така че догодина, живот и здраве, се надявам да повторим за повече дни, за да видим и Прага и околностите на Прага..

Ние бяхме в хостел за 30 или 35 евро, на 2 преки от площада Венцеслас, в едно закътано вътрешно дворче и останахме много доволни.  Simple Smile В стаята ни имаше парно, ТВ (е, без кабелна, но и без това нямаше време), масичка за 6 човека, прибори, нагревателна кана, котлон; банята и тоалетната бяха в много добро състояние.

Удивих се от метрОто - толкова дълбоко, че първия път ми се зави свят на ескалатора.  Embarassed Много добра транспортна мрежа - до всяка точка на града можеш да стигнеш без никакви проблеми и за отрицателно време. Само закупуването на билетите от автоматите леко ни изнерви... За чистота по улиците - ех! И да бягаме срещу чехите, няма да ги стигнем!  ooooh!

Не успяхме да видим градините на Храдчани, еврейския квартал, ТВ кула с пълзящите бебета, пеещия фонтан, зоопарка..

Дай моля, повече инфо за хостела в който сте спали.

# 153
Мона Лиза, нещо ни послъгваш малко.. Wink. Няма начин на 15 годинки от една голяма чешка тъмна бирка, само да ти се замотаят крачетата.   Я сподели, много ли се изложи? .. ще те разберем  Wink.

# 154
Дай моля, повече инфо за хостела в който сте спали.

www.prague-hotels-hostels.com/welcome-hostel-praguecenter.htm   Simple Smile Кажи какво по-конкретно те интересува?

# 155
  • София, България
Мона Лиза, нещо ни послъгваш малко.. Wink. Няма начин на 15 годинки от една голяма чешка тъмна бирка, само да ти се замотаят крачетата.   Я сподели, много ли се изложи? .. ще те разберем  Wink.
Минзухар  Mr. Green
честна скаутска  Flutter
дори ей сега ми е пред очите бирата - барманът така се беше постарал, че дори ми беше налял без пяна над ограничението за 1 литър  Crazy
иначе други излагации нямаше, чак сега ми е чудно, само дето взех стръмния тротоар надолу, както се казва на верев  Mr. Green
друг е въпроса че на другата сутрин 40 мин автобуса ме чакаше само мен   Sunglasses

# 156
  • София
Ухаа, след вашите разкази съвсем нямам търпение Simple Smile

В понеделник заминаваме за 2 дни  dance
Знам че не е достатъчно, но се надявам пак да повторим.
Вече имам чувстовото, че знам всикчи улици у забележителности покрай които да минем  Laughing
Едни карти, едни маршрути правя, но с 2 бебета май няма да стане както го мислим  Crazy

Това ме подсеща да питам, дали по малките заведения има супи и разни други неща които да стават за деца на по 1.6г. Или само в ресторантите  newsm78
Сега това съм се замислила, за изхранването, та ако някой има опит, моля да сподели Simple Smile

# 157
  • София
Това ме подсеща да питам, дали по малките заведения има супи и разни други неща които да стават за деца на по 1.6г. Или само в ресторантите  newsm78
Сега това съм се замислила, за изхранването, та ако някой има опит, моля да сподели Simple Smile

Не зная какво разбираш под "малките заведения" newsm78
Ние се хранихме на доста места, тъй като хотела ни беше само със закуска, но моята дъщеря е "диваче" когато пътуваме не яде нищо друго освен хляб, краставици, пържени картофки и някакво пиле на скара и отделно от тяхното ТЕСКО й бяхме накупили Данет и някакви други плодови млекца(има десетки видове  #Crazy) за междинно хапване.Но във всяка кръчма или заведение, където сме сядали за обяд или вечеря ми направи впечатление,че има в менюто супи.Чехите според мен са силни във вторите ястия и супите.Инак в салатите са гола вода (мое мнение).Ние ходихме и в едно историческо кафене "Лувъра", където опитах и от някаква тяхна типична торта,на която блатовете са като нашите меденки и където сервират страхотен топъл шоколад!

# 158
verolina, ние ходихме само 2 пъти на ресторант, за да не губим време по заведения и личното ми впечатление е, че манджите са доста питателни - супер вкусно е, но с остри подправки. За мен това е неподходящо за дребосъчковци, но ти ще прецениш на място.  Simple Smile Ние открихме Билла в центъра и 2 подобни магазина за хранителни стоки, от които си взимахме плодове, зеленчуци и разни сухоежбинки.

# 159
  • София
bellatrix, Бръмбазела, мерси за отговорите.

Явно ще се справяме на място с храната.

# 160
verolina, ако имаш време и ти се занимава, можеш да консервираш няколко бурканчета със супа или манджичка. Готвиш, поставяш в бурканче и обръщаш с капачката надолу.  Peace Другия вариант е да подбираш внимателно менюто и да се уговаряш със сервитьорите да приготвят ястието без подправки заради бебетата.

В центъра на Прага има доста супермаркети и малки магазинчета (китайци ги работят), така че ще можете да тъпчете дребчовците с плодове между храненията.  Simple Smile

# 161
  • София
Това за консервирането е много добра идея  Hug но кой да се сети  Embarassed

Сега се опитвам да направя някакъв маршрут, но за тези ден и половина кое по-напред да видим не ми е ясно  Confused
Толкова много неща, а за някои ти трябват поне 2 дни  ooooh!

# 162
  • София
Чета темата с интерес и зяпам снимки. Другата седмица живот и здраве и ние заминаваме за Прага за 6 дни. Никога никъде не съм ходила, а Прага е един от градовете, които винаги съм мечтала да видя. Сигурна съм, че няма да се разочаровам, дори напротив. Като се върна и аз ще споделя впечатления и снимки. Само дано на дребния паспорта му стане на време, че иначе нещата ще се закучат лошо. Стискайте палци!

# 163
Благородно завиждам на всички, на които тепърва им предстои, защото за нас мина неусетно. Преди да заминем всички познати, на които бяхме казали къде отиваме, въздишаха и ни уверяваха, че Прага е един от най-красивите градове и все пак не очаквах толкова красиво място и приятна атмосфера - трябва да се види и усети.
Бяхме за 3 дни - нито много, нито пък малко. Нощувахме в приличен хотел на ок.15-20 минути пеш от музея и центъра (60Е за двойна стая). Посетихме повечето забележителности, но си оставихме и за друг път Wink Разгледахме внушителната катедрала св.Вит и се качихме на кулата за страхотна гледка от високо, разхождахме се през Карловия мост със статуите, издебнахме астрономическия часовник да си покаже скромното представление (тук очаквах повече  Thinking) и най-вече се шляехме из уличките в центъра. Горещо препоръчвам разходка с корабче по реката (нашето беше от по-малките - много по-уютно, стилно и приятно от по-големите кораби, а пък и минава през едни канали, където големите не могат). Също така и посещение на ТВ кулата с катерещите се бебета - ние бяхме вечерта и гледката на нощна Прага е впечатляваща.
Много хубави емоции желая на тези, на които им предстои да отидат там.  Flutter

# 164
  • У нас
jas.min, на нас ни предстои пътуване в Прага (есента)и събирам всякаква полезна информация за този град.Тъй като разбрах,че вие сте се разхождали с корабче можеш ли да ми кажеш по-подробно от къде тръгва и каква е цената.А трябва ли предварителна резервация?. Ние ще бъдем 4 дни там,достатъчно ли е времето да се обхванат всички забележителности, кои могат да се пропуснат? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт