ПРАГА

• 88 815
  • 406
  •   1
Отговори
# 165
http://www.parnik.cz/plavby-po-vltave.htm
http://www.lidovky.cz/ln-cestovani.asp?c=A080430_140031_ln-cestovani_glu
тук пише 140 крони еднопосочен, 240, двупосочен билет за възрастни - разходката по Вълтава, спирки има на всеки км както се казва  Wink

# 166
  • У нас
Мерси!  bouquet

# 167
Pipi-lota, ние хванахме такова корабче

Не сме резервирали предварително, а ни го предложи един такъв младеж  Mr. Green
Те стоят в началото на Карлов мост (от страната на стария град) и предлагат билети. Цената е 12 евро с включена биричка или безалкохолно + сладолед. Тръгват на всеки 30 минути точно под моста - там, където предлагат билетите. Имахме късмет и в нашата лодка бяхме само 5 души може би, защото отидохме към 16ч. и беше жегичка, но по принцип си се пълнят лодките (20-30 места са тези). Капитанът е и гид, и разказваше много забавно - сто пъти по-добре от някои корабчета, които обясненията са на запис. 

# 168
  • У нас
jas.min,благодаря за инфото.  bouquet Май вече нямам търпение да съм там.ще се задоволя и с корабче,макар,че мечтата ми е да си организираме круиз.Ще трябва да почакам.....  smile3516

# 169
  • София
jas.min , какви са тези катерещи се бебета? Grinning

# 170
Бебетата са черни, големи фигури, които са напълзяли по кулата, и са отличителния й елемент. Това е сайта на кулата с няколко снимки. Ето как изглеждат нощем

# 171
jas.min, много благодаря за информацията.
Живот и здраве, другата седмица и ние сме там.
Само до кабините за наблюдаване ли се качихте или до заведенията по-горе?

# 172
Моля за съвет за прилично хотелче близо до центъра на Прага. Предстои ми пътуване с малката - на 1.4 г. и се притеснявам за придвижването. Ако някой е ходил скоро моля да сподели. Мерси много.

# 173
Само до кабините за наблюдаване ли се качихте или до заведенията по-горе?
Залите за наблюдение са по-нагоре от ресторанта и кафето. Заведенията са на първата площадка осветена в червено, а наблюдателната е осветена в синьо. Ние се отбихме само за по едно бързо питие в ресторанта, защото отидохме доста късно към 22 и нещо, а  кулата и съотв. заведенията работят до 23 ч. За кафето не съм сигурна дали не е и до по-късно, но то беше пълно

# 174
  • гр.София
 Peace

# 175
Препоръчайте, на коя от всичките кули  Laughing да се кача,
за хубави панорамни гледки?

А някой ползва ли 3-дневната карта за транспорт+разни намаления?

# 176
  • София
Моят мъж се качи на южната кула на катедралата Св.Вит и е направил страхотни панорамни снимки.Качването е безплатно, но стълбите са доста, ако не се лъжа 278 или 287!На друга кула не сме се качвали!

# 177
Здравейте,

Четох темата, но някой дали може да ми каже конкретно място в София, от където мога да си купя чешки крони - колкото да имаме да се качим на автобуса до хотела поне. Или да ми кажете дали има надеждни банкомати на летището, от където могат да се дръпнат крони?

Мерси!

# 178
  • София
Здравейте,

Четох темата, но някой дали може да ми каже конкретно място в София, от където мога да си купя чешки крони - колкото да имаме да се качим на автобуса до хотела поне. Или да ми кажете дали има надеждни банкомати на летището, от където могат да се дръпнат крони?

Мерси!

За да не се приеме като реклама, макар да нямам нищо общо, ще ти го пусна на лични! Peace

# 179
  • В страната на бурите
някой дали може да ми каже конкретно място в София, от където мога да си купя чешки крони - колкото да имаме да се качим на автобуса до хотела поне.

И гледай да са по на дребно че да не ти казвам как лелята от тоалетната на автогарата (идвахме от Виена) ни изгледа като й се представихме с 2000 крони Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт