ПРАГА

• 88 819
  • 406
  •   1
Отговори
# 180
На летището все пак има ли банкомат, от който може да се дръпнат крони?

# 181
На летището има и банкомат, но има и чейндж, в който приемат български левове, така че спокойно можеш и там да си купиш крони. Почти навсякъде приемат и евро, но те прецакват малко или много с курса.
За кулите - наистина гледката от кулата в св.Вит е прекрасна. Препоръчвам я, но наистина стълбите (287) идват в повечко, а и се катери в едно тясно стълбище без въздух... Но си струва, разбира се! От ТВ кулата гледката също е много красива, но тя е в по-новата част и стария град е далеч, не се вижда много реката и мостовете.

# 182
  • София
Здравейте,

Четох темата, но някой дали може да ми каже конкретно място в София, от където мога да си купя чешки крони - колкото да имаме да се качим на автобуса до хотела поне. Или да ми кажете дали има надеждни банкомати на летището, от където могат да се дръпнат крони?

Мерси!

За да не се приеме като реклама, макар да нямам нищо общо, ще ти го пусна на лични! Peace

bellatrix, ще може ли да ми го пратиш и на мен? мерси предварително  bouquet

А дали в Прага може да се плаща с карти (Виза, Мастеркард) - имам предвид в супермаркетите, забележителностите, автоматите за билети за градския транспорт... Че се чудя колко крони да сменяме newsm78

# 183
А дали в Прага може да се плаща с карти (Виза, Мастеркард) - имам предвид в супермаркетите, забележителностите, автоматите за билети за градския транспорт... Че се чудя колко крони да сменяме newsm78
почти всякакви видове магазини, ресторанти стават да се плаща с карта, на всяка крачка има и банкомати

някой дали може да ми каже конкретно място в София, от където мога да си купя чешки крони - колкото да имаме да се качим на автобуса до хотела поне.
И гледай да са по на дребно че да не ти казвам как лелята от тоалетната на автогарата
(идвахме от Виена) ни изгледа като й се представихме с 2000 крони Embarassed
Mr. Green ами по днешния курс - плащташ почти 90 еур за кенеф  от 0,25 еур цента newsm78 Mr. Green

# 184
  • София
bubchen, няма проблеми ще ти го пратя на лични.
Аз с тези пари, макар и че съм финансист не можах да се оправя Rolling Eyes с тези хиляди.Ние бяхме предвидили с купените от тук да плащаме разходи предварително планувани като 1000 крони трансфер от летището до хотела, за екскурзоводска програма, за билети за градски транспорт и хранене, т.е. такива които налагат да ги имаш в джоба,а не да се притесняваш за банкомат.Абсолютно навсякъде можеше да се плати с карта било то Виза,Мастъркард или международна Маестро и ние така пазарувахме и в заведенията за хранене също приемаха карти.
Банкомат на летището там видях, но не зная какво разбираш под читав.Аз бях впечатлена от банкоматите на самите банки.Нищо общо с нашите.Банкоматите са в предверие на банковия клон, вратата се отваря на някои като прекараш карта през четец и тогава влизаш вътре.Теглиш си без да се притесняваш и после си излизаш от това помещение навън.Сигурно, спокойно и измислено!Единствените банкомати със свободен достъп бяха тези в мола до нашия хотел, не зная дали има така масово наслагани на всеки ъгъл, както при нас, банкомати със свободен достъп - нека Ели да каже, все пак тя живее там и има повече впечатления!

# 185
Имам предвид просто банкомат, от където да изтегля малко крони, за да имаме да си вземем билет за автобуса и метрото. После като стигнем в града - лесно. Аз съм силно стресирана на тема банкомати откакто един на ПИБ глътна картата на приятеля ми и под надежден имам предвид такъв който не изписва подлудяващи съобщения за грешка и не гълта карти. Laughing

# 186
  • Край морето
Здравейте,

Четох темата, но някой дали може да ми каже конкретно място в София, от където мога да си купя чешки крони - колкото да имаме да се качим на автобуса до хотела поне. Или да ми кажете дали има надеждни банкомати на летището, от където могат да се дръпнат крони?

Мерси!

За да не се приеме като реклама, макар да нямам нищо общо, ще ти го пусна на лични! Peace

Може ли и на мен, моля? Разбира се на лични Simple Smile

# 187
Здравейте,

Четох темата, но някой дали може да ми каже конкретно място в София, от където мога да си купя чешки крони -

Може ли и на мен, моля? Разбира се на лични Simple Smile

Може ли и аз да се включа? Или някой ако знае за Пловдив? Praynig

# 188
Аз минах на варианта - теглене от банкомата на летището. В Будапеща сме теглили така - много е удобно.

# 189
Аз минах на варианта - теглене от банкомата на летището...

Ние направихме същото!  Peace През следващите дни в магазините и в заведенията или плащахме с карта в евро, или с изтеглени от банкомат крони.  Simple Smile Единствения проблем при първия вариант е, че те минават в курса.  ooooh!

# 190
Ако сте за уикенда, много са удобни 3-дневните карти за транспорта, включващи и фуникуляра за Петрин. Могат да се купят на летището / с карта /.
В магазините и заведенията плащахме с карти, но се наложи да теглим крони от банкомати, защото на касите на музеи, кули и т.н. не приемат карти!
На хълма Петрин / кулата, лабиринта и заведения/ - само с крони.

Последна редакция: чт, 26 юни 2008, 09:47 от scorpios

# 191
  • София
Ако сте за уикенда, много са удобни 3-дневните карти за транспорта, включващи и фуникуляра за Петрин. Могат да се купят на летището / с карта /.
В магазините и заведенията плащахме с карти, но се наложи да теглим крони от банкомати, защото на касите на музеи, кули и т.н. не приемат карти!
На хълма Петрин / кулата, лабиринта и заведения/ - само с крони.

scorpios, много благодаря за информацията - точно това ме интересуваше  bouquet

# 192
Моля, моля.
Доволна съм от гледките от Мостовата кула при Карловия мост.
А и тези от мини "айфеловата кула" не са за изпускане.
Бяхме и на круиз по Вълтава, взехме корабчето от Кампа.

# 193
  • София
Здравейте, момичета! И ние се върнахме от Прага, но пиша чак сега, защото нямах време. Много съм доволна от пътуването и изобщо. От града впечатленията ми са неописуеми просто. Страшно красиво и си признавам много ми беше трудно да се кача в самолета на тръгване. Eli_cz, не знаех, че живееш там, искрено ти завиждам просто. Снимки имам много, но нямам време да ги кача, но като ги кача ще пусна линкче тук. Ходихме в Зоологическата градина, Храдчани. Старо место, Карловия мост и се шматкахме из малките улички. Беше приказно! Все още нямам думи да опиша пътешествието си нормално...в главата ми е бомба от емоции Simple Smile.

# 194
  • София
Eli_cz, дали в Прага има увеселителен парк - нещо като Пратера или София ленд?
Защото се бяхме засилили да ходим в Matejska Pout, но се оказа, че това май е нещо сезонно и в момента не работи Sad

Общи условия

Активация на акаунт