Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 17)

• 20 002
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте! Ние вчера бяхме на плаж за 1-ви път с малката. Както и очаквах, дори не стъпа на пясъка, да не говорим да топне краче във водата... През цялото време седя в мен с вирнати крака, за да не се изцапа случайно. Тя по принцип е чистница и ако в обувката ѝ влезе пясък например, не иска да върви, докато не го махна хаха. Дано следващия път се престраши да стъпки и поне да прави дупки с лопатата в пясъка и да се занимава.
И при нас има трудности с нощното заспиване. Сякаш взе да спи повече на обяд и затова вечер не ѝ се ляга и е мъка голяма, а аз я натискам поне до 22:30 да е заспала, а тя бяга и въобще не ѝ пука, че е време за сън.
Все още пие мляко на корем - едно шише преди лягане и едно към 4-5 сутринта, понякога сочи шишето и след ставане от сън. Онзи ден ѝ направих тиквичка с морков и го пасирах с масло и малко сол, много вкусна стана, но само дето не повърна, като го опита - тотално е отвикнала от нормалната храна! Продължаваме да си караме на каши, пюререта, филия хляб и солети - все едно гледан 4-месечно, а не 2-годишно почти... Пробвах с попара и кус кус, отказа и тях, а аз нямам нерви да се боря с нея и съм я зарязала засега така.
АМ ни е на Новалак, тя си го обича, всъщност всичко пие, няма сякаш претенции. До скоро взимахме на Nestle, но изчезна от търговската мрежа и затова минахме на това, а като бебе си пиеше Лактана Био.
Онзи ден бяхме и на рожден ден на едно 5-годишно детенце, но беше кошмар, защото през цялото време искаше да я нося, не искаше да отиде при другите деца, а имаше програма и беше весело. Едвам издържах 1 час и си тръгнахме, изключително много се изнервихме и установихме, че на този етап не сме за никъде още...

# 676
  • Варна
Ще свикне с пясъка - миналата година имахме гости и детето не искаше да стъпи на тревата, защото живеят в къща. Габи е 24/7 боса и чак ме шокира върху какво стъпва 🤣 за рождения ден…мислех, че само аз ме искам да ходя никъде с нея 🙄 аз отскоро я водя на нещо тип занималня с няколко деца и отделих около месец да стоя с нея, за да свикне. Днес де прибрах за 3 часа … и ОМГ! Какво е това свободно време 😳🤣

# 677
Ще свикне с пясъка - миналата година имахме гости и детето не искаше да стъпи на тревата, защото живеят в къща. Габи е 24/7 боса и чак ме шокира върху какво стъпва 🤣 за рождения ден…мислех, че само аз ме искам да ходя никъде с нея 🙄 аз отскоро я водя на нещо тип занималня с няколко деца и отделих около месец да стоя с нея, за да свикне. Днес де прибрах за 3 часа … и ОМГ! Какво е това свободно време 😳🤣
И аз обмислям варианта с оставянето за малко в занималня... Има и опция и за цял ден, но все пак и парите не са малко, а на този етап ще ни дойде в повече. И все пак, това да оставяме за малко децата си е животоспасяващо хахаха, особено ако баби няма или не могат да ги гледат. При нас го има и моментът с достигането на токсичен връх в привързването - без значение къде и с кого сме, аз там ли съм, не иска никой да я пипне, камо ли да я вземе. Нито баща, нито баба - никой не иска, а аз съм без ръце и без нерви вече. Така че подкрепям с две ръце краткото оставяне на децата някъде другаде, където да общуват със себеподобни. Ние като техни родители не можем да им дадем вида общуване, от който се нуждаят. Дано само на яслата интегрирането бъде сполучливо и с по-малко болести...

# 678
exberry, в неделя баща й беше цял с ден с нея. Честно си казвам, чудех се какво да правя 🤣!

Mini me, не я ли водиш на площадки с пясък? Рая свикна да играе с пясъка там и после на плажа нямаше проблем. Виж..морето тази година беше много страшно.

Сложихме днес ваксината за Варицела!

# 679
Моето момиче пък е другата крайност, много безстрашна, пясък, вода, нищо не я спира, тръгва с главата напред и не я интересува някой дали ходи след нея. Открихме сезона с уикенд на балкана, голяма радост на басейна, мята се като риба, скача, чудо. След седмица сме на море без подкрепление баба и дядо и просто се подготвяме да ни спре тока 😃😃😃
Вчера като се прибрахме ходихме и на детски рожден ден, със сапунени балони, в детски кът, страшен кеф. Катери се на най-високото възможно място по катерушките, с по-големи деца. Другите майки не спряха да повтарят, че и аз съм безстрашна, защото не я спирам. Аз никога не съм ѝ казвала "тук не може, малка си" и т.н. Оставям я да се пробва, като седя плътно до нея. Просто ми пълни сърцето този неин изследователски дух, огън е ❤️

# 680
  • Варна
И моята е безстрашна и абсолютно своенравна. И също супер привързана. Ако ме вижда би могла да е с друг познат тип баща, баба и т.н., но иначе все е мамо, мамо. Но е супер безстрашна - катери се, пада, бяга.. каквото се сетиш хаха

# 681
NI_CI , около нас няма много, а когато отидем в морската градина, където има такива, съвсем съзнателно си ги избягва, защото не иска да се цапа Laughing.

# 682
Щом има регресия около 2те години явно я "пипнахме" плюс газове, много газове на единия и не може да спи.
Хора...., нормално ли е да станат в 7ч и да заспят в 10.30ч...?
Вчера не спаха втори път и щяхме да се избием 4-мата в къщи
Предната нощ, господина с газовете ни държа будни от 00.30ч до към 03.00ч
Таян нощ другия като равна в 4.30ч "Мако, маако" . Дадох му, замеря ме с бутилката, дадох му вода-същата работа.
Хвърля си бибата-реве за нея, давам му я-реве, че съм му я дала.
Виках го при мен на леглото не ще. Карам му се да ляга-рев иска при мен...
Накрая се нагазурчих и му обърнах гръб да си мрънка и тръшка-търпях го преди това почти 1час...
Днес пак заспаха в 10.30ч. Този път спят и слетобед сега. Тая вечер купона ще продължи.
Магарета големи да спят по двапъти на ден...

# 683
Момичета ,реших да купя пратектор ,но не знам какъв,предложения ?

# 684
  • Варна
Не би трябвало да издържат 3 часа или да спят 2 пъти..ама щом не се траят 😅

# 685
Joy ,според мен е нормално. Вики също ако стане в 7 или 6"30 в 10:30 или най-късно 11 е заспал. Аз вече си знам стане ли преди 8 значи ще заспи раничко.
Не си взимат съня,който обикновенно си спят и за това така рано заспиват на обяд

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 23:34 от Radii :)

# 686
Ние вече сме си у дома, но аз съм скапана... като парцал, всичко ме боли. Вчера брат ми тръгна от София с неговата кола по нашата и между селата, Колата му умря , няма палене,   всички лампи светят с грешки. Висяхме на слънцето, нямаше едно дърво, с часове, докато дойде пътна помощ. От Слънчев бряг тръгнахме 8:00 и бяхме във Видин в 23:00. Като децата са излизали от колата само веднъж на обяд за час време. На слънцето не можех да ги изкарам, беше 37 градуса, направо лошо ми ставаше. Днес няма кокълче в тялото, което да не ме боли, не успях да спя, само 5 часа и то с прекъсване от Сами, втрисаше ме през ноща, все едно температура имам. Направо не знам как ще избутам днес, много ми зле.
Децата се кефиха на морето, скачаха, играха си. Правехме сутрин плаж за два часа и след обед  понякога басейн, после мега дълга разходка, на телефона ми показваше 15хил крачки всеки ден. Спяха по два пъти, ставаха рано, защото спалнята беше светла, около 7:00 всяка сутрин. От морето и басейна излизахме и тръгвахме с рев, но аз си го очаквах. Още първата вечер като стигнахме, баба ми се обади, че дядо ми е починал, баща ми тръгна за Видин с наща кола. И не успяхме да се видим и с него, само първата вечер за час и последната вечер. Като изключим тея неща, беше добре, децата не са обременени със случките и много се радваха. Хавлии се отказах да нося на плаж още след първия плаж, те само щъкаха и нямаше лягане на плажа. Взимах една за тях и това е. Бях взела надуваеми пояси, жилетки, дюшек, басейн, нищо не ползвахме от тея неща, те просто не ги искаха, искаха само във водата и да ровят накрая на вълните в пясъка, да си пренасят вода с кофи и подобни. Яна в началото ѝ беше студено морето и седеше само в мен, като коала хваната. После се отпусна, а Сами си е цяла жаба, скача срещу вълните , искаше да влиза сам и прави живо чудо, никакъв страх.  С храненето не беше ок, Сами в началото го хвана разстройство, но не даваше признаци, че го боли нещо, а накрая и двамата са със запек, ама зверски, като се изакат и плачат много. Та така, аз не очаквах, че ще си почина на тази почивка, та тръгнах без каквито и да е очаквания и дори мислех, че ще е по зле, та не съм се ядосвала за нищо.
В София, при ортопеда с Яна всичко е ок, при ендокринолога не точно, лекарката каза, че Яна е с ранен пубертет, но за сега няма да се започва лечение. Само проследяване.

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 10:42 от Lizi:) :)

# 687
Леко ви завиждам още от раждането, че вашите бон-бони спят до късно, но моите диванета са от рано будните. Стават между 6ч и 7ч. Незаведимо кога лягат.
Нощният сън никога не е бил повече от 9ч- 10ч . Лягат зимата 20.30ч, лятото 21ч.
Голяма мъка ми беше да махна първото спане, защото ако спят преди обяд стават в 12 ч -12.30ч и след това заспиват 18ч,  и като станат...честит сбор ... или е кошмар докато стане 21ч , защото ако легнат по-рано го "броят" за втори сън и като се събудят заспиват посред нощ.
Та едва  преживях времено на прехода от 2 на 1 сън.
Вече графикат им е:
Ставане към 7ч
Заспиване към 13ч-13.30ч
Ставане към 15ч
Заспиване ...по-точно лягане в 21ч и единия заспива на мига след като изпие млякото, другият се върти час, час и нещо.

Та тези последни 3 дни в които не могат да изтраят да се върнат от кухнята и заспиват в количката са кошмарни...

Ради, и какво правите следобед като спи преди обяд?
И вечерта в колко си ляга?

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 09:13 от Joy Joy

# 688
Лизи,как ти се стори водата ?
Аз се притеснявам кято отидем следващия месец,защото знам,че Вики ще е също като Сами ,няма да излиза от морето ,пък ме е страх да не изстине . Мислите ли,че е възможно да се разболеят от студената вода ?
Вики трета поредна вечер се буди на сутринта с напълно сух памперс ,мисля че е готов за свалянето на памперса,но проблемът е че през деня го оставям по пишка и той не иска да върши работа в гърнето ,а пишка по земята и ме води да покаже къде е пишкал. В спалнята е мукет и пада едно четкане...  
Избиха и долните кучешки и вече ще чакаме последните кътници,но дано ни дадът поне 1 м почивка.
Вчера бяхме на контрола на 1,10 г е 90 см и 11,600 кг .
Преди 3 месеца беше 11,750кг ,знаех си че е отслабнал той не ядеше нищо последните месеци. До годинката му избиха само долните централни резци и после като се почна от навършването на годинката до сега ,за 10 месеца извади 14 зъба 🙄
Тъпо ми е ,че е отслабнал и се надявам сега като избиха кучешките да започне да се храни и да качи малко .😔
Вчера реших да го подстрижем още веднъж преди зимата ,да му е хладно а и да му се посгъсти косата ,за първи път рева много,сама го подстригах с машинката ,камьончета носих в банята,шоколадови яйца само и само да се успокои и да успея да го подстрижа.
Вчера на площадката беше някакъв извор от болни дечица с течащи носове до устата и майките дори не ги бършеха ,децата си облизваха суполите като стигаха до устата ,ужас!
Като се прибрахме веднага му дадох една ампула витЦ и дано не лепне нещо . След антибиотика сме с жълт език и диария, новата лекарка твърди,че нищо му няма и просто да намаля плодовете ,а той не е ял плодове освен паучета ,но не мисля че е от тях. Не попадам на добри лекари и за това си ходех при нашата на частно,вярно всеки път й плащаш,но знаеш че на детето му е обърнато внимание 🙄 остави картона при себе си ,но мисля да го взема уж заради морето ако ни се наложи (да не дава господ) и да си го водя отново при тази на частно ,по-спокойно ще ми е ,тази вчера дори не му измери главата

# 689
Водата не беше много топла, последния ден стана цялата във водорасли и мътна. Аз и брат ми не сме имали ограничения колко да седим в басейна и морето и сме били здрави, не знам дали може да изстинат във водата. Сами започваше да трепери,   като седи във водата повече време и го изкарвах.

Общи условия

Активация на акаунт