Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 17)

• 20 550
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Привет и от мен момичета, пак имах да наваксвам. Кипи подготовка от разстояние за нашия двоен празник и не мога да смогна с нищо. В същото време, времето при нас беше пракрасно и влязахме в серия да се прибираме само за сън и пак навън.
Използвах хубавото време и махнах памперса. Голям стрес за мен беше първите дни. Но детето вече си казва и всичко е наред. От два дена и на обяд е без памперс, след седмица сухи събуждания. За нощния ще изчакам още, няма и две седмици без памперс.
Днес пак имахме малко изпускане, но игрите са по важни разбира се. Навън няма пропуск, вика от количката все едно на съм на края на улицата "мамиииииии пиииииииш"... Даже и лъже за да слезе. Grinning

Намерихме си нова компания за разходки и съм по щастлива. Два дена подред сме в нормална среда Grinning
Даже съм изумена на приятелката ми момиченцето колко много знае и е научила от ТВ...тя изкара варицелата преди месец някъде и тогава е започнала да гледа пак сериозно тв. Но от там малката бонбонка, която е на 1.8 месеца е научила азбуката на английски и да брои на БГ и английски до 10..многоо ме впечатли. Blush и е голям бяс Grinning

Божко не може да брои още, започва от 7... 8 9 1 ама ще се научи. Grinning
За сметка на това си остава много див с колелото, вдига краката и си пази баланс, майка ми ме кара да вземам колело с педали, но мисля че е рано. Тъкмо купихме ново колело.
В същото време сменям и количката, защото при нас изкочи Cybex beezy за скромните 160£ и не можах да я пропусна. Предвид и че имам счупено колело на Мелиото, и ме дразни вече. Не можах да се науча една година и повече как да разгъвам тази количка. За скрита камера сме с ММ на някой паркинг.

На 19ти юни живот и здраве пристигаме в БГ и вече нямам търпениееее. Ще останем до 6 август Heart Eyes

Божидар се топна в океана тези дни, беше топла водата като по чудо. Поне разбрах, че от водата няма да има излизане, когато стигнем до БГ Черноморие.

И той не яде добре... За да не трови взаимно, готвя най любимото яде и това е, да няма драми. Баща му му смени сиренето по погрешка... Не яде докато не купихме същото което яде с буци.

Мисля, че при Божидар са тръгнали последните кътници. Той има 16 зъба. Реве и рови в устата до гърлото, личи си че има болка. Дори и афти си прави, защото плака като ядеше плодове и кисело мляко и пак бърка вътре. Може да му щипе.
Все така не спим, но сутрините станаха по кошмар и от нощите. Събужда се в 6:10 и в 6:10:01 иска да е в кухнята... Аз още не знам къде се намирам свят ми се вие.. Той реве да слиза да заминава. Като го пусна сам пищи. И така ставаме в 6:10, но  аз се събуждам в кухнята 5 мин по късно. Дотогава май още спа... Бонус ми е ритници в корема и дране на лицето, докато се опитва да ме вдигне...
Трябва да му съобщя скоро, че от първия ден на прибирането ни от БГ ще има стая и да забрави за голямото легло. Ако продължава така, може да стане и преди да стигне до БГ.

Вмъквам, понеже обсъждате варицелата (не че е много от полза де). На малката умница, баща й се зарази с нея... Много тежко я изкара. Беше няколко дни с 40°, за голям човек това си е много. И на белези остана горкия. Майка й не се зарази, тя каза, че я е карала.
Малката мина леко, с няколко пъпчици. Температура, но нищо сериозно за щастие. Лошото е, че веднага след това я хвана друг вирус и се застъпиха.

# 91
Тези от вас,които поставиха ваксината на дечицата,имаха ли реакции? Плами днес има една пъпчица на кутрето,та се чудя дали е от ваксината. Преди няколко дни по крачето беше я полазело нещо и там си има три,четири пъпчици,но тази пъпка е друга и е от днес. Вчера сложихме ваксината. Качвам снимка,но не мога да я фокусирам.

# 92
Мило, не е имала реакция. Питах педиатърката дали да очаквам, каза, че досега нито едно дете от тези, които е ваксинирала, не е имало. Ако добре виждам от снимката, пъпката ми изглежда много светла, варицелните са доста по-ярки. Но може да е от моя екран.

# 93
Мило, не е имала реакция. Питах педиатърката дали да очаквам, каза, че досега нито едно дете от тези, които е ваксинирала, не е имало. Ако добре виждам от снимката, пъпката ми изглежда много светла, варицелните са доста по-ярки. Но може да е от моя екран.
Ами може и нещо да я е полазило🤷♀То на вън косят постоянно,но от тези валежи тревите растат бързо. Ще я наблюдавам. Иначе е с мехурче пъпката,та затова ми стана интересно. А на вас казаха ли ви,че ваксината трябва да се транспортира до ЛЛ в хладилна чанта? В смисъл,че трябва да се постави максимално бързо. Понеже днес четох,че една от лекарките как препоръчва да се сложи максимално бързо,за да не се изравнят градусите на ваксината с тези на вън и съответно да не е активна🙄

# 94
Не са ни казали, даже ваксината стоя повече от час в дамската ми чанта докато ни дойде редът за консултация. Питах ги пред кабинета дали не искат да я вземат да я сложат в хладилника докато я поставят, нямало нужда 🤷‍♀️ Мисс, браво на Божко за гърнето, голямо момче 🤗

# 95
Ох, днес във Варна излизат резултатите за класирането в чиста ясла. Бях подранила за кухнята и спрях на най-близката площадка. Аз изключително рядко ходя там, защото още в началото не си допаднахме с майките, а и става много претъпкано. Днес имаше все още малко деца и спрях там, само с едната от майките сме се засичали на кухнята и сме говорили. Моята е на пързалката и аз съм се подпряла там на оградата и си чатя във Вайпър групата на каката, че трябва да водим децата на едни изследвания и се възмущаваме. В общи линии всички току си поглеждат телефоните и чакат класирането, обаче аз съм се съсредучила и се мръщя. И в един момент виждам как едната майка стартира към пързалката и аз се оглеждам какво е станало, защото никой не реве и не съм видяла да пада някой. Те бяха 3 деца на нея. Тя обаче при мене идвала. Стига до мен и ми вика: "Излязоха ли класиранията. Не ви ли приеха. При мен няма още. Може ли да проверим и моето дете, като вие ги виждате." Аз в първия момент шах и мат и ме мога да разбера какви щурави неща ми говори тази жена, не съм кандидатствала за чиста ясла и напълно изключих, че днес излизат класиранията. Успокоих я жената, че не знам аз не съм кандидатствала и на друго се мръщя. Че се наложи да обяснявам и как така не съм кандидатствала, ама айде. Че после ми се извинява, че ме била стреснала, ама вече не издържала.

# 96
Ха ха ха🙃
 Болибон,  фен съм ти вече 😜

Момчетата са приети в Иглика ДЯ 11
Но май ще рискувам и няма да ги запиша.
Ще кандидатствам за ОДЗ-то до нас.
Резултатите на ОДЗ -то ще излязат на 3 юни, а крайният срок за записване в "чистите" ясли е до 30 май.
Та от два стола рискувам да падна на земята, но са ми много далеч "чистите" ясли.

# 97
Момичета, Варивакс трябва да се транспортира и съхранява в хладилник/хладилна чанта, от 2 до -8 градуса. Пише го и на листовката, жива ваксина е. Пробивите е възможно да са и заради неправилно съхранение. Нашата я поръча педиатърката, защото се притеснявах как да я занеса, беше в хладилник.

# 98
Ха ха ха🙃
 Болибон,  фен съм ти вече 😜

Момчетата са приети в Иглика ДЯ 11
Но май ще рискувам и няма да ги запиша.
Ще кандидатствам за ОДЗ-то до нас.
Резултатите на ОДЗ -то ще излязат на 3 юни, а крайният срок за записване в "чистите" ясли е до 30 май.
Та от два стола рискувам да падна на земята, но са ми много далеч "чистите" ясли.
Честито.
Звънни в общината и питай за по сигурно, но в групата във фейса казаха, че може да се запишат децата на чиста ясла и ако са приети в ОДЗ да се отпишат от там и да се запишат на другото място. Но ще трябва два пъти да вземате бележка от работодател.

# 99
Момичета, Варивакс трябва да се транспортира и съхранява в хладилник/хладилна чанта, от 2 до -8 градуса. Пише го и на листовката, жива ваксина е. Пробивите е възможно да са и заради неправилно съхранение. Нашата я поръча педиатърката, защото се притеснявах как да я занеса, беше в хладилник.

То е ясно,че се съхранява в хладилник ако е закупена по-ранно примерно дни. Но аз я взех от аптеката,те ми я съхраняваха  и в рамките на 20 мин я сложиха на Плами. Нашата ЛЛ няма такава опция тя да ги поръчва. Каза аз да си я набавя.🤷♀♀

# 100
Ами Милото, в групата Ваксини препоръчват да се пренесе в хладилна чанта. Но пък според листовката до 30 минути би трябвало да е ок. При съмнение е най-добре да се пуснат антитела след поне месец.

# 101
Ами Милото, в групата Ваксини препоръчват да се пренесе в хладилна чанта. Но пък според листовката до 30 минути би трябвало да е ок. При съмнение е най-добре да се пуснат антитела след поне месец.
Да аз точно това си мислех за антитела евентуално! Иначе четох в групата за ваксини,че даже и час не е проблем стига ваксината да не изравни температурата си с тази от вън. Иначе е най-добре с хладилна чанта,но никой не ме е информирал,дори от аптеката! Аз при всички положения ще пусна изследване,за да знам със сигурност!

# 102
И при нас за съжаление няма как, аз вкъщи я вадя от хладилника, но винаги чакаме над 30 минути, хем сме с час 🙄 Освен втората да я сложи свекърва ми като идва на гости и ако има куража да си убоде собственото внуче. Мъжът ми сам си я сложи директно от хладилника, него поне няма да го мисля.

# 103
И при нас за съжаление няма как, аз вкъщи я вадя от хладилника, но винаги чакаме над 30 минути, хем сме с час 🙄 Освен втората да я сложи свекърва ми като идва на гости и ако има куража да си убоде собственото внуче. Мъжът ми сам си я сложи директно от хладилника, него поне няма да го мисля.
Ние също имахме час,но все пак да я взема и да отида до кабинета. В рамките на 20 минути някъде се вместихме,но факт не е поставена веднага🤷♀Ще пускам антитела за всеки случай,а за следващата доза,ще мисля вариант за хладилна чанта.

# 104
  • Велико Търново
А дали ще стане в малките хладилни чантички, които продават в пепко, в тях се слагат пълнители които са замразени.

Общи условия

Активация на акаунт