Онлайн магазин Тему (Temu) за България -4

• 61 009
  • 973
  •   1
Отговори
# 240
Ако не се лъжа, Тему също плащат ддс, но не знам точно в коя страна вече.

# 241
Благодаря за отговорите.
Странно, че намалиха срокът за доставка в сравнение с първата ми поръчка, която беше в началото на декември. Може сега пак да ги удължат, за да не плащат неустойки.
Явно покупките трябва да се планират отдалече, особено преди празници.
Досега поръчвах веднъж месечно за около 70-80лв.
Последният път едната поръчка е за 75лв. На сутринта видях, че не съм успяла да добавя онази преграда за котлони против пръски и направих нова поръчка като включих и клинове за щерката (бях ги оставила на изчакване в количката) и стигнах до 45лв.

За ДДС - видях, че на последните поръчки има начислено. За предните не съм обръщала внимание.
Скрит текст:
Скрит текст:

П. П. Има раздвижване на пратките ми. От вчера следобед са на летището в очакване на полета.

Последна редакция: вт, 14 май 2024, 08:05 от Fortuna

# 242
Как'Сийка, какво имаше предвид като писа, че в един момент ще започнат да ни санкционират от Тему ? Писах вчера в чата, нямало полет до нашата страна. Заради нелоялни купувачи, от Тему ще изпращат стоките, когато могат ли, без да съм им приоритет ли? Това ли имаш предвид?

Да. Също и други екстри могат да ни отнемат. Май вече почнаха – налагането на минимални суми за пазаруване, ограничаване на полетите... Остава само да премахнат безплатната доставка и да ни отрежат напълно.
Малък пазар сме, бълха ги ухапала, ако ни загубят като клиенти.

# 243
Как'Сийка, какво имаше предвид като писа, че в един момент ще започнат да ни санкционират от Тему ? Писах вчера в чата, нямало полет до нашата страна. Заради нелоялни купувачи, от Тему ще изпращат стоките, когато могат ли, без да съм им приоритет ли? Това ли имаш предвид?

Да. Също и други екстри могат да ни отнемат. Май вече почнаха – налагането на минимални суми за пазаруване, ограничаване на полетите... Остава само да премахнат безплатната доставка и да ни отрежат напълно.
Малък пазар сме, бълха ги ухапала, ако ни загубят като клиенти.
България е малък пазар, но Европа не. Пак почнахте с психозите.
Ще резнат злоупотребите. Примерно злоупотребите с пейпал от България. Пей пал е разрешен от други държави в Европа, но от България не.

# 244
По-скоро Европа иска да ги ограничи да внасят, отколкото те да се откажат.

# 245
Какво общо има Европа с българските тарикати?
И какво за Пейпал? Аз плащам спокойно с него.

# 246
Днес ми е последния ден за доставка , поръчката ми от 8.05 е с склад в София ....Писах и на Тему и на Бокса няколко пъти без резултат, отговарят ми клиширано , че ще я получа.... Иначе получих две по -късни поръчки...

# 247
Не говорех за българските тарикати, такива има навсякъде. Като част от ЕС, при наложени санкции ще се отрази и на нас, не само на немци и французи. Франция подготвя закон, който забранява реклама на бърза мода и налагането на санкции на производители и търговци, които продават бърза мода.
А, ако е вярно че зад ниските цени, целта да събират данни за навиците на европейци и американци, когато решат че плана е изпълнен могат и те да спрат.
Вдигне ли се прекалено цената на товарните превози и те ще спрат да доставят бързо и евтино.
Всякакви интереси има, които не се интересуват от нашите похарчени 50-100-200 лв месечно в сайта или от парите на някое франсе, което харчи в сайта.
Китайците имат нужда от Европа като пазар, европейските производители и търговци пък си пазят територията.

# 248
Фортуна, и моята последна поръчка е от 09.05, само е изпратена. Но срокът за получаване е до 30 май, има време.

# 249
Всичко в срок съм получавала до сега.
Нямам притеснения.
Днес две поръчки взех..една със спиди, друга с бокса до мен.
Др.три са в София хъб, тия дни и тях чакам....

Солнички 5 бр.за 2.69 лв...малко едри дупчиците, ще тествам довечера...
Взех и за майка 5 и за нас 5, и черни Атакети Stuck Out Tongue Winking Eye с бял молив

Топка зелена

ПС..солниците не стават, не се лъжете...огромни са дупките, ще пресолите ястието...

Последна редакция: вт, 14 май 2024, 14:00 от teta75

# 250
Чакам и аз едни такива от другаде, но и аз не мисля че ще стават за сол, това по-скоро за подправки ми се вижда удобно и за тая цел съм ги поръчала моите. Ама аз като ръся подправки, хич не съм срамежлива, та смятам че ще са ми добре Grinning
Не мога да преценя дали са същите, на снимката не личи колко са големи.

# 251
Един сладур е писал, че горе имало маркирани места за по-малки дупки, на горния капак...и си бил направил, ама за мен не е баш така, ама нищо Simple Smile
Жалко, за шарена сол ми трябваше, детето ръси по много и на всичко което то яде...ще отскоча до домашните потреби да взема една нормална, че тези не стават за целта която търсех ...

# 252
Тета, може ли линк към етикетите и белия молив.

# 253
Разпродадени са моите етикети, тези ми се струват да са същите.. пак 40 бр.
 https://share.temu.com/SGjw8Rj7QoA

Моливчето
 https://share.temu.com/4v624MAsa5A

Етикетчетата са мънички

# 254
Моливчето маркер ли е и пише ли от първия път или ще трябва повтаряне. Питам, защото съм със същите етикети от Алито и маркер от книжарницата, но голям зор е писането с него.

Общи условия

Активация на акаунт