Хитринки за всякакъв случай 39

• 46 133
  • 735
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Дайте ми съвет, освен студена вода, за премахване на кръв от дрехи.
3 пъти пера със студена вода едни дънки и няма ефект

Всеки прах за пране маха петна от кръв. Просто ги изпери в пералнята на температурата, указана от производителя. Прането на ръка със студана вода е само за пресни петна и не винаги е ефективно.

# 721
Никоя миризма не е вечна, освен ако не се разлага самата материя. проветряване, пране с оцет и ще се измиришат дънките. Въпрос на време.

# 722
Пластмасови кутии се слагат във фризер/камера на хладилник, за да се махне миризма. Може да се пробва и чанти/ дрехи, нищо не пречи.

# 723
В събота си купих чанта, мирише ужасно. Не знам как в магазина не съм усетила. Чудех се дали да не я изпера направо, но ще пробвам първо да я проветря.

# 724
Пластмасови кутии се слагат във фризер/камера на хладилник, за да се махне миризма. Може да се пробва и чанти/ дрехи, нищо не пречи.
Хладилникът/камерата също имат специфична, дразнеща за мен, миризма. И преди нападките-да, дори прясно почистен хладилникът и включен да работи пак по шише, извадено от камерата, се разбира, че е било там.

# 725
Ами не знам каква е тази толкова неприятна миризма от хладилника, erika, да няма проблем някакъв. Лед не ползвате ли за питиета? Аз давам идея, кой както си прецени.

# 726
Сега като се замисля, това или е стар хладилник или психологически ефект. Познато ми е чувството (много отдавнашно), но вече го нямам.

# 727
Наводниха ни, само няколко месеца след приключване на ремонта вкъщи. Част от стена, таван, каса на врата са мокри, отделно има и вода под виниловите плочи (на клик). Моля за съвети за ограничаване на щетите, ако има някакви "хакове".

# 728
За хак не знам, но най-добре си документирайте (и със снимков материал) щетите - това може да стане и от застраховател (ако имате застраховка), ако нямате - поне от майстори, които сте повикали за оглед и отстраняване на щетите (ремонт), а най-добре, ако щетите са значителни, едно вещо лице, което ще ги оцени. Вземайте си фактури и каквито други документи е възможно за стойността на отстраняването на щетите и после си търсете обезщетение от този, който Ви е наводнил. Това най-общо. Най-добре си потърсете индивидуална консултация с адвокат.

# 729
Купете и електрически влагоуловител, не такъв, който работи с таблетки.

# 730
И аз препоръчвам голям електрически влагоуловител. Ако е много влажно потърсете индустриален такъв под наем. Те са много мощни, ползват ги по строежи.

# 731
Неприятната химическа миризма на един несесер от "Тему" почти премахнах, като го закачих на простора и така си стоя на терасата около седмица.
Резултатът е , че миризмата намаля значително, да кажем към 80%.
Сега е много лека и не дразни обонянието.

# 732
Дами, как се оправяше оцветена дреха? Две мои бели блузи сега са по-скоро сиви :/ Прах ги отделно на 30 градуса (след като видях, че са боядисани), но няма разлика. Едната е памук, другата - сатен.

# 733
Памучната с избелващ препарат или белина, за сатенената не знам. От какъв материал е тя?

# 734
Сатенената е 100% полиестер.

Общи условия

Активация на акаунт