Хитринки за всякакъв случай 39

• 46 136
  • 735
  •   1
Отговори
# 705
Трикотажни на закачалка се слагат ей така, за да не се деформират раменете. На мен ми е пипкаво и предпочитам да ги сгъна на рафт.

# 706
Махала съм с лакочистител. Етикет върху буркан, ака има значение. И пак не беше лесно.

Не за първи път пиша - почти всичко което се маха с лакочистител, се маха и с бензин, само че много по-евтино.
За лепкаво от етикет изрично мога да потвърдя тъй като съм го правила не веднъж.

Номерът с олио е приложим за хартиени етикети, които или въобще не могат да се махнат или се съдират така че половината слой хартия остава залепена. Напоява се етикета с олио и се оставя няколко дни. След това етикетът  се маха удивително лесно!

С бензин действам когато етикетът е бил пласмасов и се е махнал напълно с дърпане. (и обикновено не особено трудно) но под него е останал лепкащ слой. Напоявам кухненска хартия с бензин и търкам. С едно-две тръквания, сякаш няма ефект, но после започва да действа. Като цяло не е никак трудно.  ММ ми е напълнил една мини тубичка с бензин и я държа в кухнята под мивката.

# 707
Аз ползвам бензин за запалки. Няма аромат и ми е в удобна опаковка. От магазин за цигари и алкохол го купувам.

# 708
На ръкава на пуловер незнайно как се залепи етикет.Как да го махна.Пуловерът е акрил.

# 709
Дайте ми съвет, освен студена вода, за премахване на кръв от дрехи.
3 пъти пера със студена вода едни дънки и няма ефект

# 710
Аз ползвам обезмаслител, като окъпвам хубаво петното. Ако е упорито, повтарям след час, после пак след още един. И после мятам в пералнята на дълга програма три часа.

# 711
Студена вода, да се изплакне максимално кръвта, после ако още се вижда добре очертано петно, натривам петното със сапун и оставям да се накисне за известно време, ако ще и тоалетен сапун да е но сапун. Тая процедура ми се е случвало и да не го махне от веднъж, а да сапунисам пак, пак да постои и така. Докато стане. Не съм имала случай да не излезе петното, независимо от материята. Маха се в крайна сметка но добре че не е често.

# 712
Дайте ми съвет, освен студена вода, за премахване на кръв от дрехи.
3 пъти пера със студена вода едни дънки и няма ефект
кислородна вода върху петното и после стандартно изпиране. Стандартно, защото вече е било изпрано в студена вода.
Така си изпрах чехли, потънали в кръв заради порязване на пръстите на краката.

# 713
Студената вода е първото средство, но не е достатъчна обикновено. После кислородна вода и накрая обикновено изпиране.

# 714
Хубаво и обилно слагам от розовия Вениш и след това в пералнята, на по-дълга програма, на 40°. Добавям от него и в чекмеджето, с праха/гела.

# 715
Една бежова тениска е напръскана явно доста обилно с Meglio обезмаслител заради петно. Изпрана е и напръсканото място стои като петно. Търках, киснах, прах пак в пералнята и пак така стои . Чудя се какво да правя, има ли шанс. Едни дънки, пак бежови, ги прецаках преди време по същия начин и така си останаха.
А тениската е нова и готина, мъжът ми много си я харесва.

# 716
Една бежова тениска е напръскана явно доста обилно с Meglio обезмаслител заради петно. Изпрана е и напръсканото място стои като петно. Търках, киснах, прах пак в пералнята и пак така стои . Чудя се какво да правя, има ли шанс. Едни дънки, пак бежови, ги прецаках преди време по същия начин и така си останаха.
А тениската е нова и готина, мъжът ми много си я харесва.
         И на мен ми се е случвало. Няма оправия. Така си съсипах един любим панталон. После го дадох на боядисване и пак си личеше петното.

# 717
  • София
Здравейте, купих си дънки онлайн, но миришат ужасно. Прах ги 2 пъти и миризмата си седи. Може ли идеи как да ги оправя?

# 718
Чанта за лаптоп, миришеща ужасно/за мен/ я оставих с дни на терасата. Миризмата изчезна. Дали ще стане с текстил - не зная, но не пречи да опиташ

# 719
  • Варна
 Преди скривах петна по любими дрехи с апликации, бродерии, пайети , сега има текстилен печат/ щампи.Избирам и ми принтират.
  Обезмирисвах раб. гащеризон, напоен с бензинов аромат, като го накиснах за една нощ в смес от вода и прясно мляко, после пране с оцет и препарат и да се вее на въздух 2 дни.

Общи условия

Активация на акаунт