Хитринки за всякакъв случай 39

• 46 282
  • 735
  •   1
Отговори
# 315
Момичета, накиснах една Бяла памучна рокля с Vanish, понеже имаше едно малко петно от балсамов оцет, и то взе че стана половината рокля на жълти петна.
Има ли начин да оправя тези петна или да пия една студена вода ?

# 316
  • Пловдив
Момичета, накиснах една Бяла памучна рокля с Vanish, понеже имаше едно малко петно от балсамов оцет, и то взе че стана половината рокля на жълти петна.
Има ли начин да оправя тези петна или да пия една студена вода ?

Аз преди дни го играх същият номер с една бяла блуза...Както някой беше писал я прекарах през препарат за котлен камък и после с един друг препарат за петна  и при мен жълтите петна изчезнаха.-предположих че петната се образуваха от контакта между белина и дезодорант.

# 317
И аз съм го имала този проблем с вениш за бяло. По спомен, киснах после в натриев прекарбонат + добавен активатор и се махнаха. Вениша го изхвърлих.

# 318
И аз съм го имала този проблем с вениш за бяло. По спомен, киснах после в натриев прекарбонат + добавен активатор и се махнаха. Вениша го изхвърлих.
Сода бикарбонат ли имаш предвид ?
И какъв е този активатор ?

# 319
  • Пловдив

натриев прекарбонат e безхлорна/кислородна „белина“ .

# 320

натриев прекарбонат e безхлорна „белина“ .
От къде се купува ?

# 321
  • Пловдив

натриев прекарбонат e безхлорна „белина“ .
От къде се купува ?

Аз съм си взимала от "Зоя" но мисля в dm съм виждала Чиста кислородна белина Heitmann.

# 322
Нещо омешахте съставките.
Вениш е с кислородни избелители също, няма белина в него, не и хлорна.

Аз преди дни го играх същият номер с една бяла блуза...Както някой беше писал я прекарах през препарат за котлен камък и после с един друг препарат за петна  и при мен жълтите петна изчезнаха.-предположих че петната се образуваха от контакта между белина и дезодорант.

# 323
Bondy, както ти е писала k sh, натриев прекарбонат. Актоватор е ТАЕД (Да е жива и здрава Тета, че ме светна за активатора.)От ДМ купувам аз. Отговорих ти на личното съобщение подробно и със снимки.

# 324
Bondy, както ти е писала k sh, натриев прекарбонат. Актоватор е ТАЕД (Да е жива и здрава Тета, че ме светна за активатора.)От ДМ купувам аз. Отговорих ти на личното съобщение подробно и със снимки.
Ааа, моля, моля...тъкмо се настроих да се ограмотя по този въпрос (нямам належащ казус за решаване, ама може да излезе всеки момент), и ти - на лични Simple Smile
Ако е удобно, и тук да ги сложиш картинките Flowers Hibiscus
Вениш имах за бяло и го изхвърлих преди да го ползвам, не знам защо реших, че тази съдба трябва да му отредя. Да разбирам ли, че добре съм сторила?
За почистването на тоалетната - до моята достига вода, но при ежедневно почистване също като ЧС ползвам или кърпички (имаше преди на Доместос, сега няма от тях, та подобни) или с течен Доместос на кърпа, след това с влажна за  измиване и накрая суха - за полиране, ама тази стъпка понякога я прескачам.

# 325
Ами тя ми писа на лични и аз първо тях проверих и там писах. Joy
Натриев прекарбонат купувам от ДМ, има го и в Зоя и сигурно и на други места.

Това е 100% натриев прекарбонат и става активен над 60 градуса. Може да се позлва и за почистване на канали, на тоалетни, за пране. Има в плика подробно упътване как се ползва и за какво.
Тези от ДМ имат и активатор ТАЕД, т.е. действат и на по-ниски градуси. Ако ще пера на 30-40 градуса добавям към натриевия прекарбонат от някое от двете, което имам под ръка.

Според мен добре си направила, като си се отървавала от Вениша, Кубратова.

# 326
  • софия
Моят опит с Вениш отпреди години е подобен и не купувам. Ако се налага да избелвам нещо (дрехи след морето от слънцезащитните), ползвам белина и прах.

# 327
Аз идвам отново да похваля Спот и да благодаря на всички дами, които го препоръчаха и ми го припомниха - днес почисти вчерашни петна от червено цвекло върху бял памук (все така се случва, че работейки с червени плодове и зеленчуци, съм с бяла домашна дреха и резултатът е налице).

# 328
Чистене на стикери от стъкло - много дълго е 5 стъпки. Аз ги махам с две.
1. Стъргалка за витрокерамичен плот.
2. Мокри кърпи.

# 329
Точно и аз щях  да питам за премахване на жълти петна от слънцезащитен крем. Цялата ми бяла риза от морето е на жълти петна. Изпрах с прах за пране, с веро и никакъв резултат. Сега мислех да пробвам с белина, но да не стане по-зле се чудех.
Освен това жълтите петна ги има и по правните кърпи, които не са чисто бели.  Помощ.

Общи условия

Активация на акаунт