Хитринки за всякакъв случай 39

• 46 281
  • 735
  •   1
Отговори
# 330
Първо се пръскат с обезмаслител тези петна, а след това се перат в пералнята с прах

# 331
  • софия
Точно и аз щях  да питам за премахване на жълти петна от слънцезащитен крем. Цялата ми бяла риза от морето е на жълти петна. Изпрах с прах за пране, с веро и никакъв резултат. Сега мислех да пробвам с белина, но да не стане по-зле се чудех.
Освен това жълтите петна ги има и по правните кърпи, които не са чисто бели.  Помощ.
Не съм открила универсално решение. Само знам, че с Вениш става по-зле.
Кисна в обикновена белина по указания от опаковката, пера с прах за бяло на 60 градуса + добавка за бяло пране за петна, суша на слънце.
Не става отведнъж. Трябва няколко изпирания.

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 15:00 от zvаnchе

# 332
Понеже в ДМ нямаха от препарата за бяло (имаха само за цветно), за който ми писа Мини, та днес ще ходя да го търся в друг ДМ, че имам и една риза Бяла на жълти петна, но там петната станаха от кремовете и олиата за плаж.
А в крайна сметка да споделя как изчистих жълтите петна след Vanish. Накиснах няколко пъти в хладка вода, като сложих сода за хляб и ябълков оцет.  После изпирам с Persil за бяло на 40 градуса в пералнята. Повторих процедурата три пъти и петната изчезнаха.
Сега остана да се преборя и с бялата риза, че това й беше първото обличане на плажа, и се надявам да не е последното 😀

# 333
Bondy, моля те да споделиш, ако откриеш решение за петната от плажните масла. Аз ползвах уж безцветен спрей, 20 фактор на Сиен от Лидъл и все пак станаха петна.

# 334
За такива петна от масла- обезмаслител.

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 13:30 от mariat

# 335
Бях омазала чаршафа на спалнята, докато се мазах преди да идем на плаж. Натърках с тест гел, оставих за час и после прах с Персил за бяло и петната се махнаха. Ако има значение, слънцезащитния крем беше на Биодерма.

# 336
Здравейте, какъв препарат за баня бихте ми препоръчали за помещение, което не е скоро почиствано? Не е супер мръсно, но все пак не е за текущо почистване. В момента в Лидл има Чисто за баня. Дали ще е подходящо?

# 337
Аз съм фен на Medix Razor за банята от доста години вече. Според мен се справя добре, то при много натрупвания с повечето би се наложило да се почисти повече от веднъж за да стане напълно чисто. За мен е предимство че излиза на пяна, малко по-удобно е за стени и прочие повърхности различни от под.

# 338
И аз мога да кажа за Медикса Simple Smile /но това за новата баня/ Старата само Доместос я оправяше. Бях взела Чисто за тоалетна и не съм очарована,но не съм пробвала други техни..

# 339
На много стара баня специално за пода направо с гел за тоалетни съм действала от време на време, но беше под на повече години от мен, с мозайка а не с плочки и се задържаше налеп много лесно там. Та особено първите пъти когато се сблъсках с него и някой друг беше го мил  отгоре-отгоре, така се бях развихрила. Гореща водя по целия под с подвижния душ, обилно гела са ВЦ и четка с дълга дръжка. И престой, не веднага отмиване. Светна, ама трябваше да се ядосам първо, че иначе не ми се работеше и с четката Grinning

Доместос са ми прехвалени, за мен само рекламата им е много. Особено за баня, друго се иска за налепите там, не баш белината заради която хората купуват Доместос.

# 340
Благодаря, момичета!

# 341
Има някакво нашествие на пеперуди в къщата на майка ми вътре. Идея как да се справим с тях? Спрей или нещо подобно? Не мога да локализирам от къде идват. Отвън ли влизат или нещо тук ги размножава...

# 342
Пеперуди или молци?

# 343
Хм, диагностицирах ги като пеперуди, но сега като ме питаш - погледнах какво е молец и се обърках. Намирам ги в кухнята, хола, коридора. Май са някви малки пеперуди.

# 344
  • Somewhere far away
как перете спортни сутиени? голяма мъка са ми.  слагам ги в торбичка специална от тези с цип за пране и пак стават на баница, подплънките се разместват или направо излизат извън бюстието а слагането им обратно е цяла одисея.
 само на ръка ли е решението ?

Общи условия

Активация на акаунт