Хитринки за всякакъв случай 39

• 46 193
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Благодаря ви момичета,
 синчето е на 19г достатъчно голям , а мама се предовери и не провери точно поради тази причина.
Лепяща ролка ще потърся, но сме в странство и дали ще има в тукашните магазини .
Остава ни да сме с едни и същи дрехи тези два дни, пък в къщи ще му мисля, лошото е че по бельото се полепиха и ще се прехвърлят  на другите дрехи 😓

# 631
Пробвай със сешоар - включи го, на максимална степен, обаче от външната страна на дрехата - т.е. струята да издува дрехата - ако самата дреха не е мъхеста, това помага да "изтупа" следите.

# 632
Изплакни ги отново, ако трябва и два пъти. Само с вода в пералнята. Много вода, дпехите да са малко, не натъпкани....

У нас всеки си отговаря за джобовете. Не съм перачка че да нося отговорност за джобовете...как пък не.
Синът тия дни ме пита за програмите..та си поема и той сам да си я пуска вече...

# 633
Не знам дали съм в правилната тема ,но търся съвет относно почистване и поддържка на този вид декинг Откривам клипчета в интернет на друг вид декинг, който се почиства с водоструйка, но този ме съмнява да издържи на такова почистване,защото сега само с поливане с вода му се отмива цвета Smile

# 634
Преди да ги пера, винаги проверявам моите джобове и на члена от семейството. Прах зимното му яке преди 2 седмици, и от кутията му за цигари, където си държи по различни джобове, беше нападал доста никотин. Едва ги почистих с тупане преди да вкарам якето му в пералнята!

# 635
Не знам дали съм в правилната тема ,но търся съвет относно почистване и поддържка на този вид декинг Откривам клипчета в интернет на друг вид декинг, който се почиства с водоструйка, но този ме съмнява да издържи на такова почистване,защото сега само с поливане с вода му се отмива цвета Smile

Имаме подобен на вилата, за съжаление нямам снимка да видите как свети вече четвърта година.
Нашия се беше петносал и избелял, моя мъж хвана една машинка със шкурка и леко го изшкури, почисти го от прах и го боядисахме с Бохемит Естетик за външно приложение. Има най-различни цветове и най-важното е, че не се лющи, предпазва дървото от вредители и атмосферни влияния. А при нас си има и силно слънце, дъжд и зимата доста сняг.

# 636
А отдолу как се чисти?
Боклуците които влизат през дупките....

# 637
Ако въпроса е към мен...трудно е, при първото косене на тревата напролет го вдигам, измитам и пак слагам, после на късна есен като опадат листата пак така.

# 638
Относно дрехите със салфетка - доста трудоемко, но изсмукване със силна прахосмукачка върши работа. Един държи, другия смуче. Естествено има остатъци, но са малко и при следващо пране изчезват съвсем.

# 639
То вече и силна прахосмукачка да намериш не е лесно... нали преди години ограничиха да не се продават много мощни, сегашните много кекави ми идват. Имам една която съм си я купувала малко преди да спрат да продават толкова мощни, нищо особено не е, но си я кътам защото такава вече не мога да си купя.

# 640
Относно дрехите със салфетка - доста трудоемко, но изсмукване със силна прахосмукачка върши работа. Един държи, другия смуче. Естествено има остатъци, но са малко и при следващо пране изчезват съвсем.

Няколко пъти съм оправяла дрехи след пране с носна кърпичка.
Първо грубо изчеткване с четка за косми.
https://karasto-pets.com/chetka-vartyashta-za-obirane-na-kosmi-1587

И после с лепкав валяк.

Досадно е, ама всичко се оправя.

# 641
Дрехи налепени с остатъците от салфетки се оправят като се вземе една чиста гъба за чинии,сляга се 2 капки омекотител и се почиства с няколко тръгвания от горе надолу

# 642
Срам, не срам, ще питам, че съм съсипвала вече един подобен елек и ми се иска да си спестя горчивия опит отново.

Скрит текст:

Така, как да го изпера това нещо, без да стане пълнежа му на топки и да трябва да го хвърлям. Едно елече на Зара си замина по този начин, нямам представа какво се обърка, но пълнежа му се сплеска по ъглите и не ставаше почвече за носене. Сега ме е страх този да го пусна в пералня. Пише 30 градуса до колкото разбирам обаче с центрофуга ли, без ли? Малко съвети, моля Hands Pray После сушенето в сушилнята ли да го пусна или да го оставя да си съхне на терасата? И без омекотители и препарати нали, само вода?

# 643
Според мен е по-скоро от това как е изработено, отколкото само от прането. И аз съм имала  не помня елек или яке беше, на което пълнежът му се степа и събра така, без да го третирам с нищо по-различно от другите.
Пускам такива неща обикновено на програма за вълна или от сорта, те са с повече киснене и по-малко въртене в барабана, центрофугата гледам да не е на най-високите обороти, но повече от това не мога да направя.
То ако не е капитонирано както трябва и има къде и как да мърда пълнежът... няма да си стои по местата.

# 644
Сушилнята помага на такива неща. Но трябва да се суши много, даже след като машинката спре, пускай пак. Трябва да няма никаква остатъчна влага за да стане пухкаво. Май и топките помагат, но между циклите сушене размачквай и разпределяй пълнежа.

Общи условия

Активация на акаунт