АПРИЛски бебета 2024 - тема 1

• 28 841
  • 757
  •   1
Отговори
# 375
  • София
На 6м ще я водим при Фурлакис. По принцип има час за батко й, ама май ще го променя за нея, а той ще мине по-рано при друг. Не че е спешно, ама ми се ще да го видят за кривото стъпване и ходенето на пръсти преди да почне новата година в градината.

Ние днес изкарахме кошмарно пътуване. В началото почна с истерия от малката като тръгна колата. После и двете деца заспаха за малко и бебето до края рева през 20мин и крещеше. Като стигнахме крайната дестинация се чувствах изтощена до краен предел. Дано се научи на път и свикне, стискам палци да й е некомфортно, защото още й е ново да пътува толкова километри. С батко й не помня да е имало такова нещо, но той обожава коли и возене.

# 376
Не съм прочела пост досега на някоя майка бебето й да спи по цял ден и нощ, както е по книгите. Много бодърства и мойта, но не съм засичала дремки. Нощем спи от месец и повече.
Храненето е 130/140, шест пъти през три часа. Изяжда си всичко. Тежи 5400, на 10 ти ще направи три месеца.
За ортопед я водихме преди две седмици при Фурлакис, писах в преден пост. Даде ни добри съвети.
Леле JayRay дано свикне, че не знам и аз какво бих правила ако започне да рвве в столчето... И дано не се случва, че ще ми се размине морето, както още не съм запазила. После ще рева само аз. 😁

# 377
На два месеца беше когато го заведох на ортопед. Все още ямките на таза каза че не са добре оформени. Казаха на 5-6 месец пак да отидем.
Ние имаме вече две пътувания София-Пловдив и  обратно и почти през цялото време спи и нямаше драми.
Утре ни предстои малко по-дълго пътуване и ще видим как ще е.
Другата седмица пък ще ходим до Разлог та се надявам да му понесе добре.

# 378
При нас нощният сън е добре, с изключение на това, че се буди на 3-4 часа и вече започвам да изнемогвам, тъй като ММ ходи на работа и нощем ставам само аз. Разпра се да яде, вече по 130 мл и съвсем очаквано е качил още 1 кг и вече на 3 месеца е 7,600 кг и 65 см. Чакам с нетърпение момента, когато няма да се събужда към 3-4 ч, а по-скоро към 6-7 ч. През деня няма някакъв конкретен режим, но има дрямка между всички хранения, сякаш следобед е по-дълга от останалите, но не съм засичала. Коликите минаха, вече не даваме и капки, доста гука и се усмихва вече, та дните ни минават по-приятно.

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 16:51 от Faerlina

# 379
и ние на 10-ти правим 3 месеца и е 5400. Колко кг. се роди?

Не съм прочела пост досега на някоя майка бебето й да спи по цял ден и нощ, както е по книгите. Много бодърства и мойта, но не съм засичала дремки. Нощем спи от месец и повече.
Храненето е 130/140, шест пъти през три часа. Изяжда си всичко. Тежи 5400, на 10 ти ще направи три месеца.
За ортопед я водихме преди две седмици при Фурлакис, писах в преден пост. Даде ни добри съвети.
Леле JayRay дано свикне, че не знам и аз какво бих правила ако започне да рвве в столчето... И дано не се случва, че ще ми се размине морето, както още не съм запазила. После ще рева само аз. 😁

# 380
и ние на 10-ти правим 3 месеца и е 5400. Колко кг. се роди?

2930 Simple Smile

# 381
Здравейте, знам че е малко рано но спрели ли сте се на някакви столчета за хранене?

# 382
  • София
Здравейте, знам че е малко рано но спрели ли сте се на някакви столчета за хранене?

Ние имаме това евтиното от Икея и ни беше супер удобно. Пак него ще ползваме. Докато се научи да сяда спокойно в него ще си ползваме шезлонга - има си надигане на облегалката и масичка. Чисто се лесно, детето стои правиш и седнало, много леко. Единствено от някой китайски магазин ще взема опора за краката.

Бяхме взимали с баткото едно скъпо, кожена седалка, ставаше отделно на стол и маса - пълен боклук се оказа. Още ме е яд. Залепваше за кожата, коланите не хващаха никак ок и детето висеше, заемаше супер много място, а чистенето беше кошмар.

# 383

Ние имаме това евтиното от Икея и ни беше супер удобно. Пак него ще ползваме. Докато се научи да сяда спокойно в него ще си ползваме шезлонга - има си надигане на облегалката и масичка. Чисто се лесно, детето стои правиш и седнало, много леко. Единствено от някой китайски магазин ще взема опора за краката.

Бяхме взимали с баткото едно скъпо, кожена седалка, ставаше отделно на стол и маса - пълен боклук се оказа. Още ме е яд. Залепваше за кожата, коланите не хващаха никак ок и детето висеше, заемаше супер много място, а чистенето беше кошмар.

JayRay, понеже и ние сме де ориентирали към  това на Икеа по препоръка на приятелка (да ни е по-лесно с чистенето, иначе са били с друго) и сега съм в чуденка дали ще й е удобно на нашата в първия месец докато още е нестабилна? Всъщност има ли как да е неудобно? Sweat Smile изобщо не съм наясно с тази част… още дори не съм решила даже как ще я захранвам Animal Speak No Evil

# 384
  • София
То си е за по-стабилно бебе. Да, има колани да държат, но не е някаква ергономична форма. Може да се слагат едни калъфи, но ние така и не взехме, защото не ми се переше калъф след всяко хранене.

Иначе синът ми захраних на 5м навършени кажи речи и още не седеше стабилно. Някъде около месец след захранването можеше да седне спокойно и да стои докато се наяде.

# 385
Охх да ви се оплача… микробиологията на акото показа Staphylococcus aureus. Даже предполагам, че и нослето й е постоянно запушено по същата причина. Чакам лекарката да каже какво ще даваме по въпроса.
Четох, че е доста трудно за изчистване.. някоя мама сблъсквала ли се е с това?

# 386
Охх да ви се оплача… микробиологията на акото показа Staphylococcus aureus. Даже предполагам, че и нослето й е постоянно запушено по същата причина. Чакам лекарката да каже какво ще даваме по въпроса.
На бързо се включвам само да споделя собствен опит. УНГ ни е казвала, че тази бактерия си я носим като цяло всички. Изчистването и е наистина упорито. Малкия батко пи 3 месеца стафилококцинум нещо си на Боарон. Вечер по 5 гранули. Така и не го изследвах след това, но дойде и хубавото време и като го виждам, че е добре не го проверих. Предполагам е изчистило каквото трябва. Толкова време мина вече, че не помня и с какви симптоми го заведох и как стигнахме до изследване на носен секрет. Не помня при вас защо се стигна до изследване. Предполагам, че където и да е излязла бактерията пак биха предписали тази хомеопатия, особено за бебе.

# 387
Имаше 2-3 пъти жилки кръв в памперса при изхождане и заради това пуснахме микробиология, но и нослето й постоянно е запушено и предполагам, че отново това е причината…
Благодаря за споделения опит, все още чакам да видя какво ще ни изпишат, дано успеем да го изчистим. Аз съм тази, която постоянно се оплаква, че бебето яде малко и се съмнявам даже, че и на това може да е повлияла тази бактерия именно заради запушения нос

На бързо се включвам само да споделя собствен опит. УНГ ни е казвала, че тази бактерия си я носим като цяло всички. Изчистването и е наистина упорито. Малкия батко пи 3 месеца стафилококцинум нещо си на Боарон. Вечер по 5 гранули. Така и не го изследвах след това, но дойде и хубавото време и като го виждам, че е добре не го проверих. Предполагам е изчистило каквото трябва. Толкова време мина вече, че не помня и с какви симптоми го заведох и как стигнахме до изследване на носен секрет. Не помня при вас защо се стигна до изследване. Предполагам, че където и да е излязла бактерията пак биха предписали тази хомеопатия, особено за бебе.

# 388
  • София
Малката този месец чисти друга бактерия. В носа беше, но тръгна към окото (при баткото удари в ухото). И двете деца бяха на антибиотик по антибиограма. Носовете им хъркаха жестоко и от там го хвана ЛЛ. Цялостно всички такива бактерии са нормални за носовете ни, но като почнат да правят поразии може да стане тегаво. Трудни са за чистене и свалят имунитета, в детската градина постоянно се разпространява някоя и децата все се влачат болни, заради тях. При нас педиатърката дори отказваше ваксини докато не се изчисти всичко и при двете деца.

# 389
  • София
Въпрос към майките с по-големи деца: има ли вече изявена ревност заради бебето? При нас баткото в непоносим буквално. Само бели, нон стоп прави напук, сърди се, тръшка, поведение, което преди е било рядкост, сега е денонощно, положението е направо трагично. Подозирам, че бебето е "виновно", тъй като от време на време баткото изръсва нещо свързано с него, на пример, че бебето няма да идва с нас някъде и подобни. С мъжа ми не показваме никакви ласки и особено внимание към малкото, когато баткото е наблизо. Не мога да си обясня какво му се върти в главата. Скоро ще става на четири и вместо да пораства и да се разбираме повече, ние вървим назад 😒

Общи условия

Активация на акаунт