Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...6

• 52 055
  • 763
  •   2
Отговори
# 270
sleek моля за помощ. От прочетеното разбрах, че задължително витамин д се приема с витамин к2, но моето приемане на витамин д (2-3 капки витагол от приблизително 1 месец) без витамин к, би ли довело до увеличение на калция?
От 2 месеца имам уртикария мисля, че започна от едно цвете пих ериус 2 седмици и след спирането им имах почивка от 3 седмици без обриви. Но към края на май започна от нищото. В началото на юни пуснах изследване с тези резултати:

и от тогава съм почти на гладуване, защото от всичко се обривах и започнах приема на ериус и витамин д. От 1 седмица спрях ериуса и обриви нямам почти, но освен хляб, яйца, кисело мляко и леща не мога да приемам. На 22 ще ходя при алерголог.
Моля те кажи ми как да процедирам с увеличаване на дефицита. Преди нямах алергия към нищо, смесвах плодове зеленчуци по време на хранене и тип продукти без проблемно Sad. Миналата година декември бях с косопад, което за мен беше невиждано нещо, винаги съм имала много гъста коса и на ден 5-6 косми да са ми падали Sad. Сега положението е малко по добре , но….
Благодаря предварително

# 271
.. но моето приемане на витамин д (2-3 капки витагол от приблизително 1 месец) без витамин к, би ли довело до увеличение на калция?
...
с 2-3 капки вигантол не е необходимо к2, ако изобщо това е адекватна доза.

# 272
Още интересна и полезна информация. Детето ми е с остеохондроми по цялото тяло, много на брой, Има вече 5 операции за отстраняването им. Силно се надявам с покачване на нивото на вит. Д поне да спрат да растат, че положението е отчайващо. Сигурно напразни надежди тая тъй като заболяването му е генетично. Води се трихо-рино фалангиален синдром, най-вероятно тип 2.

# 273
  • In Neverland
Имам въпрос. Изследвах вит. Д преди няколко месеца и беше 21,7 ng/ml. Не съм го изследвала още да видя къде съм, но ме учудва нещо. От репродуктивната клиника ми препоръчаха прием на 1200-2000 IU дневно + вит. К и калции преди бременност, а при положителен тест Ойлесен 1000 IU дневно. Трябва ли да се намали приема на вит. Д при бременност? Приемах по измислена си моя схема 15,000 IU 2 седмици, 10,000 IU 3 седмици и сега 8000 IU от 2-3 седмици до сега. Не мисля да приемам толкова малки дози като предписаните, но ако трябва да се намали при бременност ще го смъкна на 4000 IU примерно.

# 274
# 275
# 276
Пусни си субтитрите и с автоматичния превод повечето би трябвало да е ОК. Той не говори с някакъв тежък акцент и повечето неща се разпознават правилно, дори да има някъде по някоя дума да не е съвсем точната, общия смисъл ще го схванеш според мен.
На мен не ми е проблем езикът, но на такива видеа с повече за внимаване често пускам субтитрите (на английски но да ги има), че на моменти ми е по-лесно да следя какво говорят.

# 277
здравейте отново
миналата седмица бях писала за моите резултати пуснати преди около месец.
че моята лична ми каза само плаж, а пък по инициатива на майка ми бях почнала с 2-3 капки вигантол.
През този месец ходих 6 пъти на плаж за 4-5 часа и бях на диета поради уртикарията ми.
Днес пуснах изследване и това са резултатите ми, като не знам дали да вярвам за коректност

Просто ми изглежда нереално, да съм вдигнала само с толкова малко количество витамин д приета през този месец. Последно в събота приех 4 капки, вчера почивах и днес в 8 ч пуснах изследването. Желязото пуснах по ваша препоръка за косопада, който имам.
Моля отново за съвет какво да правя
благодаря предварително

# 278
Даже ми се струва, че е бързо покачен Д3 с 2-3 капки Вигантол за месец. Разбира се още е ниско.

# 279
Интересно покачване на вит.Д за такъв кратък период 🤔 В коя лаборатория е правено? Нещо не е наред, предвид 4-те капки и плажа.
Бих си продължила приема и чак есента отново изследване в читава лаборатория.

С бяла кожа ли сте?

# 280
  • Melmak
Много странно.. в една и съща лаборатория ли е правено изследването?

# 281
в една и съща лаборатория (лина) си направих изследванията. В града ни има само лина, рамус и тошкина.
Кожата ми не е бяла, малко по тъмна е, но съм с жълт подтон.
Аз няма да го спра, но есента в коя лаборатория да пусна? В нашия град няма други. Освен тези

# 282
Aya,
Серумното желязо е ниско. Изследвала ли си ПКК, феритин, ЖСК сега или преди?
Иначе Д трябва да пиеш още доста.

# 283
Здравейте, моля за мнение за този витамин Д https://www.brainmarket.bg/brainmax-vitamin-d3-k2--d3-5000-iu-k2 … 5goIaAhq4EALw_wcB.

Досега приемам витамин д +к2 на бетър ю, но чисто финансово ми излиза скъпо,  а и за 4 месеца от 19 качих само на 32, като ми се иска да се качи още малко, а явно 3хил Д3 на ден ми е малко. Благодаря Simple Smile

# 284
  • Melmak
Ашли, линкът при мен не се отваря, можеш да пробваш само със снимка на продукта.

Бетър ю е хубав, но скъп продукт. С 3000 iu дневно няма как да очакваш големи резултати, дозата не ги предполага.

Аз приемам в момента now и ги купувам от чужбина, идват ми със спиди и цената е много добра. Буквално ако приемам по 1 капсула дневно мога да взема опаковка от 240 капсули и да се подсигуря с месеци.

Общи условия

Активация на акаунт