Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...6

• 52 035
  • 763
  •   1
Отговори
# 255
sleek, благодаря за информацията. Скоро разбрах, че съм с атрофичен гастрит. Чудех се защо вдигам толкова бавно нивото на вит.Д.   И аз съм с автоимунно. Даже и този атрофичен гастрит си мисля да не е автоимунен процес. Хеликобактер пилори е отрицателен. Правена е гастроскопия. Явно трябва да увелича дозата.

# 256
  • Варна
Здравейте, витамин Д ми е 28, при референтни 30-100.
Изчетох темата, последните няколко страници и от предходната. Взех си спрей витамин Д + К2. Днес си взех и магнезий.
Не съм изследвала друго, ще си пусна направо след няколко месеца и другите витамини.
Преди 8 години имах сериозен дефицит, като ми откриха и таласемия, леката версия Simple Smile
Виждам, че в темата има компетентни съфорумци, бих се радвала на съвет.
Мисля да приемам 3000-4000 витамин Д със спрея.
Пия витамини от години, защото се храня кето - пия си по принцип магнезий с калий, омега три с гинкобилоба, живи витамини и калмацин.
Ще добавя сега още магнезий Wink
Благодаря, дано не греша някъде 🤗

# 257
Здравейте,
Досега пиех вит Д 10 000 и К2 100мг. Сега искам лятото да започна целенасочено да се пека на слънце. Например два пъти дневно по бански по 15 минути в часовете между 11 и 15 часа. Кожата ми е светла, но добре понася слънцето, рядко съм изгаряла.  Това каква доза е горе-долу? Да пия ли и К2 през това време?

# 258
  • Милано
Разбирам, че следвате схемата ми за прием на вит. Д. Доста хора я направиха или в момента правят. Преди няколко дни на ЛС се свърза участничка от форума да се похвали, че е стигнала завидните 120нг/мл и че се чувства много добре. Схемата работи за всички, затова може и Вие да очаквате положителни резултати.

С моите резултати предполагам схемата 20-15-10 ще има резултат? Намалям реципрочно и вит.К2 , нали? Магнезия 
400 мг/ден дали ще ми е достатъчен? Мисля да е глицинат.
Да, 20-15-10 или както я нарече една потребителка -- "Протоколът sleek" Wink -- дава отлични резултати.

400мг/ден е добре, и повече не пречи, стига да е чист магнезий - елементален. Глиценат е добър вариант, да.

Може да се намаля реципрочно К2.
   Извинете ме,но 20-15-10 са капки или хиляди.Аз от години приемам 5000 iu на ден вит.Д и 100 вит.К2 и поддържам нива 55-60(30-100)на вит. Д.

# 259
  • Варна
Хиляди единици

# 260
Уф, в тая тема човек като види нещо интересно явно трябва скрийншот на момента, че се мете толкова редовно че почвам да се съмнявам в себе си какво съм прочела и какво не... само дето не мога да се върна да го прочета пак.

# 261
Аз точно преминавах от едната страница на следващата и - бам, изтриха няколко поста. Grinning

# 262
Той не беше нещо ревалюционно или ново, доста пъти е ставало дума и не само в тази тема. Но е дразнещо, не знам на кого толкова пречат тия неща, но точно тук се забърсва сериозно, явно се докладват от някого.
Sleek, ако не те затруднявам метни ми го на лично. Исках да го препратя на приятел че скоро обсъждахме нещо подобно но на него му е трудно да се информира на различен от български език, а това беше добре синтезирано. Благодаря предварително.

# 263
И аз ще помоля за информация на лично! Благодаря предварително!

# 264
здравейте,
започнах да чета темата от начало, но нещо се обърках. Моите резултати са следните:

изследванията ги пуснах сама преди 20 дни, декември имах силен косопад.
Коментара на Джипито беше да се пека на плажа и ще оправя.
Майка ми ми купи Витагол за всеки случай да приемам витамин Д и от 20 дни пия по 2-3 капки на ден, без допълнителни добавки.
Въпросите ми са следните:
това количество 2-3 капки витамин д би ли увеличило калция и понижило магнезия в кръвта?
На ендокринолог ли трябва да ходя, за да ми назначи адекватно
лечение?
Прочетох за 20-15-10 но не знам какво количество К2 и магнезий трябва да приемам Sad. На 36г съм, 160см и 53-54 кг.
може ли съвети, как да процедирам
благодаря предварително

# 265
  • Melmak
Тези лични лекари са … наистина ли ви казаха да се печете??

С 2-3 капки вигантол не правите нищо. Имате голям дефицит на витамин д и трябва да му обърнете внимание. Една капка вигантол е 500 iu, две-три капки не са дори поддържаща доза, какво остава да оправи дефицит?

Трябва ви по-висока доза и витамин к 2. Какви добавки вече вие си решавате.

Имаше писана схема по-нагоре първоначално по-големи дози, постепенно се намаляват.

Аз оправих дефицит и в момента съм с 12 000 iu дневно и отделно 100 mcg k2. И това е за да поддържам нивата си.

# 266
aya_2012,
Бих ви посъветвала освен задължителен прием на Д, да изследвате феритин. Може да имате недостиг на желязо, но желязо не се пие без да са направени допълнителни изследвания, опасно е. Ниския феритин може да е също причина за косопад.

# 267
благодаря ви, за желязото изобщо не се сетих. По време на бременност имах ниско желязо и ми правиха инжекции.
Още в понеделник, ще ги пускам тези изследвания. Иначе за личният лекар - точно това ми каза: “по-вече на плаж и ще си добре” Sad.
За оправянето на този дефицит от витамин д предполагам, че трябва да посетя ендокринолог, за да ми назначи адекватно лечение? Много съм боса на тази тема

# 268
На плаж ще си по-добре откъм по-малко стрес, за витамин Д ще има да почакаш само от плаж да го вдигнеш... А ти имаш да вдигаш с много, това дори с прилични дози добавка и съответните ко-суплементи не става за време колкото една отпуска на морето.

# 269
  • Melmak
Ти хубаво ходи на плаж, но натка е права, почивка - да, но за витамин д си трябва стабилно добавки.

Ендокринолозите масово дават един вигантол с 4 капки дневно и това е. Ти пак можеш да отидеш, но аз ходих на няколко и се разочаровах. Накрая благодарение на слийк се оправих.

Общи условия

Активация на акаунт