Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...6

• 52 259
  • 763
  •   2
Отговори
# 435
Аз съм го пила. Затова се учудих за милиграмите.
Сега пия един бисглицинат.

# 436

Здравейте, днес излязоха резултатите от изследванията ми. След раждането се разболявам доста и искам да се подготвя за зимния сезон. Имам тромбофилия PAI 4G и MTHFR 1298. Каква доза витамин Д бихте ми препоръчали и да пия ли и K2? На 30 години съм, 58 кг. Благодаря ви предварително.

# 437
Скоро гледах кратко видео за това как тялото ни дава сигнал, че има липса за витамини. За вит. Д беше прищракването, пукането на ставите. Та, говорещият препоръчваше доза от поне 20000 iu. Моите стави из цялото тяло от години пукат, ли пукат. От три месеца приемам доза 15000 iu, но пукането си е налице.

# 438
Скоро гледах кратко видео за това как тялото ни дава сигнал, че има липса за витамини. За вит. Д беше прищракването, пукането на ставите. Та, говорещият препоръчваше доза от поне 20000 iu. Моите стави из цялото тяло от години пукат, ли пукат. От три месеца приемам доза 15000 iu, но пукането си е налице.

Чувала съм, че пускането на ставите е от някакъв газ(?). Да не става дума за кокалчетата на пръстите?

Може ли да споделиш видеото, което си гледала, благодаря Flowers Bouquet

# 439
В момента не съм, но по време на бременноста бях на Фракси 0,4.

# 440
Тези дни ще пусна контролни изследвания за да видя как е вит. Д. Моите стави пукат край гръбнака, плешките, врата. Като си поразкърша рамената и се почва едно пукане. Колкото пъти разкърша раменете толкова пъти пука, само леко намалява броя на изпукващите стави. По което време на денонощието да размърдам малко повече раменете и пукат ставите.
Преди така бях и със стъпалата, глезените, но там сякаш скоро не съм усетила да има.
За съжаление не съм запазила връзката към видеото.
Пия цинк и Омега 3, но от както пия омега забелязах, че цукъла ми се скъси. Отделно и спортувам, на 43 г. съм, намалих много въглехидратите (може да се каже, че съм на калориен дефицит) и иди разбери коя причината за скъсяване на МЦ.

# 441
Когато има данни (или съмнения) за костно заболяване, освен витамин Д се препоръчва прием още на Борон (Бор), Цинк, Селен и Омега-3 Krill Oil.
За Бор пише, че поддържа нормалните нива на естрогена. А ако той е в повече дали няма с прием на Бор да му дойде още в повече на организма? Как се процедира в такива случаи?

# 442
Това добър резултат ли е за вит. Д? През април беше 25 ngml. Първоначално пих по 5000, след това по 10000, 15000 и от 5 дена по 20000. Пет-шест дни преди изследването спрях да приемам вит. Д, а вит. В12 от над две седмици.

# 443
Колко време пихте по 5000 и 10000?

# 444
Може би около месец по 5000 и месец по 10000. 15000 най-дълго приемах.

# 445
Резултатите са компроментирани. И аз си пуснах така, с малка почивка преди изследването и излезе доста висок резултат, а докторът като го видя просто каза да си продължа приема.

# 446
  • Варна
sleek, не се ли твърди, че "калций" не е адекватен показател и трябва да се тества "йонизиран калций"?

# 447
Резултатите са компроментирани. И аз си пуснах така, с малка почивка преди изследването и излезе доста висок резултат, а докторът като го видя просто каза да си продължа приема.
Кои резултати са компрометирани?

# 448
Кои резултати са компрометирани?

Вашите- за вит.Д и В12.
Твърде кратка почивка без прием на витамини и резултатите са в небесата. За мен са компроментирани, защото същото направих и аз- спрях вит.Д за 1 седмица и изследвах, само си хвърлих парите. С такива високи стойности би трябвало докторът да ми спре приема на вит.Д, а той ми каза да си го продължа. Сега съм решила целия септември да не приемам и октомври да си пусна наново изследване.

# 449
По мнение на sleek за вит. Д не е необходимо почивка от една седмица. Има много примери от резултати на потребители публикували в темата, с почивка от ден два, прием на витамина по 10000 и стойността е била около 50-60. За В12 може би трябваше да направя около месец почивка, не 15на дена. В края на годината ще ги изследвам наново.
Ако бяха компрометирани, то и желязото и хемоглобина трябваше да са с много по-добри стойности, а те са ниски.

Общи условия

Активация на акаунт