Цветолечението на д-р Бах

• 143 229
  • 669
  •   1
Отговори
# 210
И аз мислих тези дни да поръчвам,сега се чудя от кой да взема.Момичета дайте съвет,съвсем начинаеща съм.  bouquet

# 211
В къщи задължително има 1 - 2 Спешни кремчета - направо не знам как щях да се справя с постоянните охлузвания и синини по краката на щерка ми, ако ги нямах  bouquet Хубаво е да има и Киселица вътре, защото тя притежава пречистващи свойства. В интерес на истината, много рядко ми се е случвало да почиствам рани първо с кислородна вода, понеже писъците са ужасяващи, направо мацвам от кремчето и забравям за проблема. Кремчето успокоява болката, а и сърбежите, ако ги има. Много помага при всякакви пъпки, обриви, а за херпеси е направо незаменимо!
Между другото, аз си купувам от аптеката на "Съвет на Европа", не че и там не се бавят със седмици, но поне все пак най-накрая го получавам. Лошото е, че струва 4лв.

Аз лично взимам комплект от 20мл.
Иска ми се да ви предупредя, че някои от есенциите свършват по-бързо от други - например Гарвански лук, Киселица, Слабонога, Бял кестен, Джел..., но може би тези са есенциите на нашето семейство и приятели Simple Smile

# 212
honey13, мерси  bouquet
сега чета МЕТХИЛД ШЕФЕР "ЦВЕТОЛЕЧЕНИЕ по метода на д-р Едуард Бах" и много се смяхме с мъжа ми на това:

"Ето и един забавен случай с лекуване на животно от материала на английския Бах-център:
Едро санбернарско куче било много чувствително към изстрели. Това не би било трагично, ако то не живеело на село, в област на интензивно ловуване. Против неговия страх бил използван мимулус с водата за пиене и резултатът бил отличен. Смешното било изиграно във второстепенната роля: две мишки от къщата пили през нощта от водата на кучето и след няколко дни започнали да се разхождат безстрашно в къщата. Всеки опит да бъдат прогонени оставал безуспешен. Един път господарката на кучето се приближила до едната мишка и извикала силно. Мишката се обърнала и погледнала спокойно жената, после захапала коричка хляб и невъзмутимо се отдалечила. До това състояние се е стигнало вероятно от въздействието на мимулуса заедно с алкохола на есенцията, които отстранили задръжките на малките животни."

мъжът ми ме предупреди да внимавам какво давам на малкия, че той си е бая див  hahaha

# 213
  • у дома
моят комплект също е от 70лв - не знам за колко ще ни стигне - кремчето не съм го пробвала още.. honey13  В каква опаковка го продават? Колко му е трайността?
Има ли смисъл да поръчам 2-3 наведнъж?

Като знам малкото как обича да се маца с вълшебни кремове за всяка болежка. Хубаво ще е поне  вълшебството да си е истинско  Wink

Би трябвало да помага и срещу ухапвания от насекоми (комари, оси, паяци и т.н)?  newsm78

# 214
Kaто се има предвид колко много се разреждат - за доста време стига.

# 215
kony, и аз много съм се смяла на тази история. И сега, като си ги представя тия мишки как безстрашно са се разхождали, ме напушва смях Joy Joy Joy

fastuche, да, наистина помага срещу ухапвания Hug Не мога да преценя количеството, обаче самата кутийка е с диаметър 4см. и е висока ~ 2,5см. Може би е 15 - 20 гр. newsm78 Мисля, че годността му е поне 1 година, но и за това не съм сигурна Embarassed При нас свършват прекалено бързо. И дъщеря ми постоянно се мацоти, но поне съм сигурна, че не съдържа боклуци вътре.

Като стана дума за мацотене - щерка ми умира да се черви и в началото й купувах от червилата на Nivea, да ама устата й подпухваше, наоколо ставаше червено, абе, ужас! Та я намазвах 2 - 3 пъти с кремчето и й минаваше Hug Естествено, смених марката на червилото и повече не е имала този проблем.

Maktub, годността на концентрираните есенции е 5 години.

# 216
honey13, много благодаря за отговора!   bouquet

Имам още питанки, при положение, че в момента се лекувам с една комбинация, как да я съчетая с втората, заради курса? Вече има действие първата, не съм такъв повет, какъвто бях преди 3 седм, но не мисля, че съм излекувана.
И другото, което ме интересува е продължителността на ефекта, демек трайно ли излекуването?

# 217
Не можеш ли мааалко да промениш комбинацията? Колко есенции пиеш в момента? Има ли някоя, която в момента не е на "дневен ред" и би могла по-късно да се върнеш пак на нея?

Ако пиеш достатъчно дълго време една есенция, мисля, че може да действа до края на живота ти. Поне при мен за сега е така - от съвсем малка постоянно ми насаждаха чувство за вина и когато умря прословутата ми котка (преди 2 години и половина), направо се бях поболяла - все си казвах, че ако не бях направила еди-какво-си, тя още щеше да е жива. Започнах да пия Бор заедно с други есенции, но тази вина направо ме изгаряше отвътре... Най-накрая реших, че така не може да продължава и повече от месец пих само Бор - сега, с ръка на сърцето, мога да призная, че поне вече не се чувствам виновна - стигнах до извода, че явно това е някоя от Божиите промисли, които и до ден днешен са ми съвсем неясни Sad Не че като видя котка и досега, не притръпва нещо в мен... Cry

Има есенции, които трайно променят твоя светоглед - те са много мощни и трансформиращи. Това са: Церато, Киселица, Див овес, Орех, Орлови нокти, Кестенови пъпки, Бор, Водна теменуга и Джел. Те са предназначени да освобождават, да разкъсват негативните модели, да прекратяват старите нагласи и т.н.

Съществуват и т.н. "твърди есенции": Джел, Трепетлика, Върба, Киселица, Бор и Синап. Те действат понякога твърде силно, освен ако човек не желае да "бръкне по-надълбоко".
Когато се предписват тези есенции на човек, който е много чувствителен или е в състоание на остра емоционална криза, той може да се успокои с някоя от т.н. "меки есенции": Гарвански лук, Джанка или Сладък кестен.

Хубаво е винаги да има поне по 1 "мека есенция" в комбинацията, която пиеш.

Лека нощ, пък утре ще пиша и за "катализаторите" Simple Smile

# 218
  • у дома
honey13, много е интересно това, очевидно нещата са много по-дълбоки в тази лека терапия.. 

# 219
honey13, в момента пия червен кантарион, цератостигма и повет. Заради курса искам да включа орех, кестенови пъпки, лиственица и маслина. От повета няма да се откажа, нужен ми е. Ще почета още за есенциите и ще си направя комбинация. 5 есенции мисля мога да пия  Thinking
Аз съм на кръстопът, емоционално тотално се затворих, заради влошените взаимоотношения с партньора ми, или по-скоро липсата на такива вече. Аз съм мека, отстъпчива, "тиха вода", а той е арогантен, настъпателен... и аз за да има мир му отстъпвах години наред. Аз имам нужда от "втвърдяване", той от "омекване".
От това, което си написла явно имам нужда от мека есенция, ще прегледам описянията им и ще видя къде ще се позная.

# 220
  • Пловдив
Не съм запозната добре с Баховите есенции, и не знам дали въпросите ми няма да прозвучат глупаво... newsm78

Искам да попитам есенциите на д-р Бах биха ли могли да предизвикат много силни негативни реакции?

Дъщеря ми е с АД, от април сме на хомеопатично лечение, още в самото начало, хомеопатичката ни, която прилага и Баховите есенции,  настояваше да пием наред с хомеоп. лек. и една есенция/ комбинация от капките на д-р Бах. Тя ми даде шишенцето, без надпис и не пожела да ми обясни точно коя от есенциите е.
Започна да ги пие и се получи нещо много интересно - детето се изнерви, започна да крещи и вика и за най-малкото нещо и без причина дори, да се тръшка и държи съвсем неадекватно. Аз бях сигурна, не знам откъде, че е точно от есенциите, говорих с хомеоп., която беше на мнение, че си въобразявам, че те не могат да предизвикат такава промяна, че това е лек. с "меко" действие, че може би причината е другаде...
Спряхме ги, детето се оправи, продължихме си хомеоп., с кризи и подобрения, тръгнахме към оправяне на обривите от АД...
След известно време, хомеоп. настоя да пием капките пак, имаха същия ефект!

След време направихме трети опит - отново същия резултат, независимо от хомеоп. лек. в момента или от неговата липса.
Хомеоп. вдигна ръце, каза че такова нещо не е виждала досега и прекратихме употребата на капките. Така и не разбрах, точно какво сме пили.

Искам да попитам - възможно ли е да не е била правилно подбрана есенцията/комбинацията? Или другаде да търся причината?
И дали при нужда мога да пробвам пак? Или просто детето не ги приема добре? Или това е белег на нещо друго? Благодаря!  bouquet

# 221
пеперуна, няма проблем да сложиш и 7 есенции, стига да се налага. Д-р Бах е слагал и по 12 (мисля, че бяха). В твоят случай може би ще е добре да помислиш за червен кестен, защото освен всичко друго, той насърчава и независимостта.

bendji2710, есенциите наистина имат "меко действие". Те предимно успокояват, не виждам коя есенция би могла да подейства по този начин newsm78 По принцип, за кожни проблеми се дава Киселица - за чистене, Слабонога - против сърбежа и безпокойството и нещо против страхове - Мимулус или Трепетлика. Никоя от тези есенции не може да причини такива негативни реакции. Ааа, сега се сещам, ако в комбинацията има Агримония, би могло да се очаква подобна реакция. Тя също се дава при кожни проблеми. Дъщеря ти крие ли проблемите си, смукала ли си е палеца, гризе ли си ноктите, заспива ли трудно, скърца ли със зъби, усуква ли кичур коса около пръста си - нещо подобно?
Другата есенция, която предизвиква негативни реакции, е Джел. Аз, лично, много гадно съм се изприщвала, а сърбежът е нетърпим. Когато попитах д-р Господинов, той ми каза да продължа да си пия Джела до пълно изчистване на проблема. При дъщеря ти, ако е така, би трябвало да се добави Джанка в комбинацията, за да няма такава реакция.

Другият вариант е, че е възможно дъщеря ти да е много чувствителна. В такъв случай би могла да направиш следното - капваш 4 капки в чаша с вода (200мл.) и й даваш да я пие през целия ден, когато се сетиш. Опитай по този начин, пък да видим дали пак ще реагира така.

# 222
  • Пловдив
bendji2710... Дъщеря ти крие ли проблемите си, смукала ли си е палеца, гризе ли си ноктите, заспива ли трудно, скърца ли със зъби, усуква ли кичур коса около пръста си - нещо подобно?
...Другата есенция, която предизвиква негативни реакции, е Джел. Аз, лично, много гадно съм се изприщвала, а сърбежът е нетърпим.
....
Другият вариант е, че е възможно дъщеря ти да е много чувствителна. В такъв случай би могла да направиш следното - капваш 4 капки в чаша с вода (200мл.) и й даваш да я пие през целия ден, когато се сетиш. Опитай по този начин, пък да видим дали пак ще реагира така.
Да! Така е! За нея важи почти всичко от това, което си изброила! И е много чувствителна и срамежлива.
И се изприщи много, но според хомеоп., това беше т.н. лекарствена криза от хомеоп. лекарство, което пиеше в онзи момент и каза, че е добре, защото означава, че организмът реагира на хомеоп. и се чисти!
Но от няколко месеца не съм пробвала с есенциите на д-р Бах, макар че, имам вкъщи тази, дето я пиеше, но не знам точно какво е..
Но, тъй като не знам много за тези есенции, не смея сама да давам, ще попрочета това -онова, пък тогава...
Благодаря!  bouquet

# 223
Записвам се да следя темата

# 224
Утре трябва да ми пристигне комплекта и 2 кремчета. И ми изниква следния въпрос... понеже дребният все още е кърмаче дали да отложа моето пиене на капките за след като го отбия. Става въпрос за някои есенции, които биха били добре само за мен, т.е при него няма такъв проблем. Опасявам се да не му се отрази приема чрез кърмата. И другото, което си мисля ... дали това, което искам да му дам мога да го пия аз и той да го приема от кърмата или е по-добре направо да си ги давам на него (при условие, че проблемът е при него) .. с една дума какво минава през кърмата от капките Wink

Общи условия

Активация на акаунт