Цветолечението на д-р Бах

• 143 216
  • 669
  •   1
Отговори
# 225
honey13, много ценни съвети споделяш   bouquet
За каква независимост говориш? Защото прочетох за червения конски кестен(имам книгите на Шефер и Пати Аспен), но аз не съм такава- аз не се притеснявам за близките си, не си представям  нещастия, вярвам,  че с тях всичко ще е наред. Мен по- скоро ме е страх да си кажа мнението по даден въпрос... Виж партньора ми обаче е типичен червен кестен- той обича да се налага и обича да се притеснява, негово изказване към мен : Щом не се притесняваш, значи не те е грижа!

Друго нещо, което ми е интересно- има цветя, при които като се описва отрицателното състояние половината важи за мен, другата половина за него- имам чувството, че въпреки, че сме толкова различни, някак си се допълваме и всъщност това е едната от причините да искам да оправим взаимоотношенията си, защото това е последният ни опит и д-р Бах ще ни помогне.
Открих цветотерапията точно, когато имах нужда от нея- не вярвам да е случайно, дори не си спомням какво търсех в интернет, а открих книгата на М. Шефер

# 226
honey13 с есенциите могат ли да се лекуват настинки,зачервено гърло и грип.И въобще имам впредвид болежки който не касаят емоционалното състояние на човека.Благодаря  bouquet

# 227
  • у дома
Kалисто - Crab Apple,  бахова ябълка. С нея лекувам цял месец цялото семейство - помага на организма да се изчисти.

honey13 ще ти каже повече  Peace

# 228
Доня Туфиня, вчера се обадих в Едикта и ми казаха, че преди 1 - 2 седмици е минало І-во на курса Close, а защо не са го оповестили - никой не знае...
Отделно попитах дали не може да направят курс и в други градове - можело, но трябвало да се събере група от поне 5 - 6 човека - така че сбирай агитката Hug, звъни на Тодор Господинов и се разбирайте за дата.

Много ти балгодаря, honey13!   bouquet Ще се свържа с този лекар и се надявам да се посъберем достатъчно хора. Дори и да е във Варна или Русе-на нас все пак ни е по-близо, отколкото на 500км....

Четейки поста на пеперуна,  все едно че видях моите родители. Баховите есенции влияят ли и на по-възрастни хора? Моите родители не желаят да се лекуват хомеопатично, защото им е трудно да се пречупят, че има и друг вид медицина.
Предполагам обаче,че есенциите биха ги приели добре. Така го усещам. И още повече искам да се запиша на курс! Hug

# 229
Наистина с по-възрастните хора  е трудно. Свекърва ми започна да ходи, само и само да види къде си даваме парите и как така не пием аналгин, аспирин и АБ....ходи, не знамкакъв е ефекта при нея, защото пие и дтугите си лекарства..Но все пак, намерихме ,,бутончето,,й и все пак отиде

# 230
Дона Туфиня, при възрастните хора по-бавно действат, защото закостенелостите са от дълги години. Аз да споделя, че резултат при мен има само за три седмици, не очаквах толкова бързо да ми подействат, защото аз съм си такава свита от дете , а съм на 32 г. В отсрещната страна също има ефект-по-слаб, но той пие само два пъти на ден, но това интуитивно го усещам, защото той не знае какво пие и как ще му подейства, само се съгласи да ги пие- това е важното, защото нежеланието може да блокира действието- така пише в книгата на Шефер. Нека и honey13 сподели за действието на капките при "насилствено" или "тайно" приемане.

# 231
Здравейте!
Може ли да ми кажете откъде мога да купя или прочета книгата на Шефер? Вече съм чела двете книги на Мацарела и в момента съм направила определни комбинации за мен и за детето.
Благодаря ви!

# 232
На мен ми пратиха файла с книжката,ако искаш мога да ти я пратя.Пиши ми на лични мейла си.

# 233
bendji2710, да не се окаже, че само Баховите есенции са действали на дъщеря ти Laughing

kony, всичко, което пиеш отива и при бебето чрез кърмата. Така че е по-добре засега да отложиш "своите" капки за по-късно. Друг е въпросът, че обикновено и майката, и бебето имат нужда от едни и същи есенции Wink
Има и други начини бебетата да приемат капките:
- може малко течност да намажеш върху китките, слепоочията, фонтанелата и зад ушите на бебето (аз веднъж мазах така едно куче, но му давах и в устата, де, за да усиля колкото е възможно действието на Спешните капки Cry);
- може да намажеш зърната на гърдите си и така бебето пак ще приеме капките при сучене;
- можеш да му ги даваш и по обичайния начин, т.е. разтворени във вода.

пеперуна, Червения кестен, наред с всичко друго, се дава и на партньорски двойки, в които отношенията не вървят.
А партньорът ти по-скоро е Цикория като чета какво си написала за него Wink Еее, плюс още есенции, разбира се!
Обикновено в едно семейство има нужда от почти еднакви есенции - това е така, защото си приличаме (надали ще се съберем с коренно противоположни на нас хора), пък и има една приказка - "С какъвто спиш, такъв ставаш" (малко е интерпретирана Wink)

калисто, ще копирам какво съм си отбелязала за пиене при грип и простуда:

Walnut - превантивно, когато има епидемия
Crab apple - полезна за всички болести поради пречистващите си качества, помага за освобождаване от ч-вото на неразположение
Hоrnbeam - с-у липса на енергия, умора и летаргия, когато детето не може да стане, за да се измие или да яде
Wild rose – срещу апатия
Olive - универсално укрепващо
Mustard - при депресивни настроения
Chicory - когато има нужда от състрадание
Mimulus - за страхливи, срамежливи и нервни деца, които се страхуват от всичко (задушаване, повръщане и т.н.)
Beech - когато детето противоречи на всичко и не е толерантно
Rescue remedy - за дете, което е силно изплашено и не може да диша (от хремата). Може да се сложи в шишенце с физиологичен р-р 1-2 капки от Rescue+ 1-2к. Crab apple и да се капе в нослето)
Holly+Impatiens - при бързо покачване на Т
Clematis+Wild oat - засилва желанието за оздравяване
Willow+Chicory+Heather - комбинация при простуда и хрема
Scleranthus - няколко капки се разтварят в студена вода и се прави компрес на челото при висока Т
По 10 капки от Olive+Crab apple+Rescue remedy се слагат във водата за къпане

Доня Туфиня, би могла да предложиш да даваш на вашите, да ги наречем "капки за усилване на организма" Simple Smile В началото не им обяснявай с големи подробности какво точно пият, защото ако разберат е много вероятно да откажат Wink По-нататък, ако проявят интерес, им кажи с няколко думи за какво става въпрос, но щом не приемат хомеопатията, пропусни, че се отнася за енергийно лечение. Просто обясни, че това са извлеци от цветя и растения, нов начин за приготвяне на билки. Не е много далеч от истината Wink

Колкото до "насилственото" даване на есенции - ми аз не бих давала по този начин, защото така и така никой от близките ми не ме пита какво точно пие. Веднъж мъжа ми беше яхнал метлата и ме обвини, че съм искала да го променям прекалено много и аз му казах сам да си избере есенциите - от 7-те, които си избра 6 бяха в предишната му комбинация Grinning От тогава изобщо не ми се бърка Peace

Съвсем наскоро ми се наложи да "потуша" действието на 1 есенция, защото човекът се промени прекалено много, но за мое най-голямо учудване - в отрицателна насока Sad Та трябваше "тайно" да променям комбинацията Wink, но всичко взе да си идва на мястото.

Aгата ®, браво на свекърва ти Hug Дано лечението да даде резултат!

# 234
Как да определя от какви капки имам нужда - от книгата, за която говорите ли? Извинявам се, ако въпроса е много глупав. За първи път чувам за такава терапия. Аз имам нужда от няколко килограма плюс.

# 235
Тест.
Друг тест.
Тест със снимки.
Отделно трябва добре да разучиш как действа всяка една от есенциите.

Другият вариант е да се обадиш на д-р Господинов и той да ти направи комбинацията.

# 236
honey13   bouquet

# 237
Теста със снимки на мен ми иска парола. Теста на Биозона съм го правила поне 10 пъти през интервали от месец-два и досега не ми е излизал никакъв текст.  Rolling Eyes

# 238
Теста със снимки, когато пуснах линка, не ми искаше парола. Сега вече и на мен ми иска... Много лошо е, когато стават такива неща - първо бг-мама слага бан на сайта на Хамелеона, щото си бил правил реклама(?!?) newsm78 Това, за мен, са пълни глупости!!! Не може едни сайтове да са достъпни, а други - не и то само поради лични предпочитания!!! Съвсем естествено е, че и Хамелеона ще отвърне по подобен начин...
Виж дали така ще излезе нещо (надявам се, че няма да баннат и Гугъл Shocked):
http://www.google.bg/search?hl=bg&q=%22%D1%82%D0%B5%D1%81%D1 … meta=lr%3Dlang_bg

Колкото до биозона-та - не знам, на мен винаги ми излиза резултат от избраните въпроси. Ако искаш, пиши ми на лични на кои въпроси си отговорила положително, за да видим какво е положението при теб.

# 239
Ето директен линк към теста с цветята: http://hamaelleon.wordpress.com/2008/02/28/flower_test/
Хамелеона го беше публикувал в бг мама преди време, обаче не успях да изровя темата.

Общи условия

Активация на акаунт