Цветолечението на д-р Бах

• 142 817
  • 669
  •   1
Отговори
# 510
Теста за емоционалното състояние на мен не се отваря, има ли го още?
а също да попитам и капките Рескю ремеди, как точно се приготвят и какво съдържат защото в 2 статия пишат различен състав на тези капки

http://info.biozona.eu/RemedyChooser/Open_Remedy_Chooser.html това е тестът на биозона, на мен ми се отваря.

Цветотерапия - спешна помощ (Rescue remedie)  http://info.biozona.eu/index.php?option=com_content&task=blo … =24&Itemid=50

Комбинацията за спешна помощ включва пет есенции:

29. Star of Bethlehem (Витлеемска звезда)
Срещу уплаха и зашеметяване, както и за интегриране на личността

26. Rock Rose (Скална роза)
Срещу чувството на ужас и паника

18. Impatiens (Слабонога)
Срещу душевен стрес и напрежение

06. Cherry Plum (Дива джанка )
Срещу страха от загубване на контрол

09. Clematis (Повет)
Срещу тенденцията “да се оттегли”, срещу чувството “че сме някъде далеч”, което често предхожда изпадането в безсъзнание.

слагат се по 4 капки от всяка есенция, за разлика от обикновените комбинации, където са по 2 капки, в шишенце пълно с 1/3 бренди и 2/3 изворна или минерална вода.

# 511
И аз да попитам, имам капките от Пашкулев, т.е концентратите, някой знае ли тези, които са Рескю дали трябва да ги разреждам по същия начин както другите или направо ги ползвам от концентратите??

Да питам и още нещо, давате ли капки за настинка??
Краб Епъл дали има положително въздействие при хрема?
Така съм чувала.

Последна редакция: пн, 22 сеп 2008, 19:30 от artexa

# 512
Благодаря много
Едвам направих капките за сина ми, вместо по 2 капки те се изсипват на веднъж поне 5-6./ шишенцата са ми по 20мл/ Но се справих.
Четах че ако не се слага спирт, капките да се ползват 3-4 дни.

# 513
знаете ли някой наистина добър специалист,който се занимава с Бахова терапия в Бургас?

# 514
hida  и аз съм търсила специалист в Бургас,но уви,не съм намерила.

# 515
знаете ли някой наистина добър специалист,който се занимава с Бахова терапия в Бургас?
D-r Т.Господинов ще идва във Варна на 4-5.10 за семинар. Ако искаш-ела на семинара, ще съчетаеш полезното с приятното (т.е. може и лична консултация да направите; аз съм от Варна, но ползвам неговите услуги).

# 516
Включвам се да кажа за семинара за 04-05.10.
Залата е уредена, моля да кажете със сигурнос колко човека идвате?

Монда + 1
Аз
IvelinaAtanasova
mistique + ?(2)
Една жена, която се е свързала директно с Т.Господинов
Звездичка

Значи общо: 9 засега.

Ако има още желаещи да казват. Grinning
Привет!
Аз мога и повече да доведа, ако е необходимо да се попълни бройката.Нека видим колко човека ще се съберат тук , защото и много хора също не е добре.Смятам че 10ина човека са оптимален вариант.

# 517
И аз да попитам, имам капките от Пашкулев, т.е концентратите, някой знае ли тези, които са Рескю дали трябва да ги разреждам по същия начин както другите или направо ги ползвам от концентратите??

Така съм чувала.

Самоцитирам се, никой ли не знае как се бърка това Рескю????

# 518
Колко беше таксата з атоя курс и кога ще стане ясно ще се провежда ли със сигурност или не и къде?

# 519

Така съм чувала.

Самоцитирам се, никой ли не знае как се бърка това Рескю????
rescue- to  понеже се дава при спешни случай, го давам неразредено. имам го и под формата на спрей- също неразредено. поне в Англия го предписват така

# 520
А капките на Пашкулев могат ли да се приемат от бременни ?
Извинявам се,ако съм пропуснала информацията
Благодаря!    bouquet

# 521
Да, могат Simple Smile
Ето малко от книгата на Барбара Мацарела за жените и терапията на д-р Бах:

Бременност

Добре е да се уточни, че бременоста сигурно е един от най-важните моменти в живота на една жена и не е патология. Бременнатат жена не е болна, макар и често да има нужда от внимание и ласки, и то повече от обикновено. Ако бременността е желана, майката има изключително силна връзка със  съществото, което носи в утробата си, и е много по-уязвима, отколкото си мисли. Разбира се, тъй като е налице промяна, добре е да се взима Walnut. А понеже - както знаем - от хормоните всичко може да се очаква (те често принизяват и най-хубавия и поетичен миг заради продължителните призошавания и повръщания през първите три месеца), в този случай ви препоръчвам да прибегнете към Rescue + Sclerantus - прекрасна комбинация против гадене. Важно е обаче да отчетем, че бременността е едно усилие в повече - особено ако имаме и други деца и не сме в състояние да прекарваме дните в галене на корема и бродиране на лигавничета. Необходимо е да мислим и за факта, че раждането може да предизвика страх и усещане за погнуса. В последния случай вземете Crab Apple, който ще ви се отрази много добре.
 Да се взимат цветове по време на бременността е изключителна помощ и за бебето, което ще се роди, тъй като тяхната енергия ще му дари хармонична и ласкава вибрация. Използвайте много Olive, защото във всички случаи бременността е физически и психически стрес - заради промените, които настъпват в тялото, и поради изострената чувствителност, която поражда. Съществуват обаче и притесненията и хилядите тревоги, които една майка сама си създава. Ето защо, ако сте прекалено обезпокоена по отношение на раждането и нормалното състояние на бебето, в повечето случаи е полезно да приемете също Aspen и/или Red Chestnut. Когато приближи моментът на раждането, може да се подготвите с Rescue, който ще предотвати травмиращи преживявания за вас и за детето.
 Може би ще изживеете един вълшебен и прекрасен миг... може би ще изпаднете в притеснение и няма да успеете да приемете новороденото като благословия, а може и да се почувствате сами - или още по-лошо - прилъстени и изоставени... Във всички случаи потърсете в цветовете необходимите опора и яснота и ще ги намерите.

Раждане

Моментът на раждане почти винаги се предхожда от противоположни чувства. Има мигове, в които се изпитва неописуем ужас - преди всичко, ако това е първото раждане; тогава наистина не знаем какво ни се случва и какво предстои. Както винаги в подобни случаи спасението е Rescue, докато Crab Apple ще ни помогне, ако нашето безпокойство е свързано със страха от кръвта, родилната зала, лекарите или от погнусата от замърсяванията и лошата хигиена. Red Chestnut е подходящ, ако притесненията се отнасят повече до здравето на детето, отколкото до собственото ни страдание, Aspen - ако не можем да опишем онова, което ни терзае, а Mimulus - ако го знаем твърде добре.

Кърмене

В този прекрасен, но понякога тежък период Olive ще ви поддържа енергийно, но и физически. Ако раждането е било трудно и сега се намирате в труден момент, прибавете Wild Rose. Сещам се, че Rock Water ще ви направи по-гъвкави, защото както тече реката... кой знае дали няма да помогне да потече и добро мляко за вашето човече? Но кърменето може да означава и прекалено безпокойство по отношение на самата ситуация и на детето - тогава подходящи са Red Chestnut и Aspen, докато Walnut, който възстановява и се приема при промени е живота, ще бъде силна подкрепа и за двамата, тъй като чрез кърмата предавате на детето вашата енергия. Star of Bethleem върху зърното на гърдата... ще излекува травмата от раждането. Сучейки, новороденото ще отдалечи усещанията за усилие и страх... това ми го подсказа един Ангел! Използвайте Rescue Cream, ако имате проблеми с болезнени и досадни ранички по гърдите, които пречат на кърменето.

# 522
Maktub,
Благодаря от сърце за усилията  и помощта Hug

# 523
Здравейте момичета, мога ли и аз да се запиша за семинара или вече е късно. Днес прочетох почти цялата тема и доста се заинтригувах, а щом разбрах, че се организира и курс съм въодушевена да го посетя. Аз съм от Добрич и датите ме устройват.Само не разбрах за мястото на провеждане.

# 524
Здравейте момичета, мога ли и аз да се запиша за семинара или вече е късно. Днес прочетох почти цялата тема и доста се заинтригувах, а щом разбрах, че се организира и курс съм въодушевена да го посетя. Аз съм от Добрич и датите ме устройват.Само не разбрах за мястото на провеждане.
Не е късно, включвам те в списъка.

Общи условия

Активация на акаунт