Цветолечението на д-р Бах

• 142 796
  • 669
  •   1
Отговори
# 540
jkaterinа, според мен е хубаво да добавиш Нокът (Honeysuckle, есенция No 16) - за носталгията.
За Слабоногата - ти можеш да прецениш дали си дотолкова нетърпелива. Аз бих сложила и нещо за страховете (Мимулус или Трепетлика). Успех!

# 541
Чудех се каква комбинация да си направя...Мислех за Орех(за адаптиране),Слабонога(за търпение) и може би Лиственица за увереност.
Някакви предложения?

jkaterina , според "бумагите" на Пашкулев:
при важни промени в живота - Орех, Нокът, Мимулус, Маслина. В зависимост от естеството на промяната, могат да се добавят и други подходящи средства.

сиреч си права, както и Илиана_М

Heart Eyes

# 542
Благодаря момичета за подкрепата.

# 543
Кажете, моля при заболяване на лимфната система /онкологично/ какви капки да се дават?

# 544
Кажете, моля при заболяване на лимфната система /онкологично/ какви капки да се дават?
Аз доколкото разбрах капките не се дават според симптомите а според причините за тези физически симптоми - дали ще е тъга, яд, страх - това е определящото при избора на капките. Моля по-значещите от мен да ме поправят ако греша, защото сега чета за баховите есенции и не съм много наясно  Praynig

# 545
съжалявам, че точно това ше напиша, но .... запис.  Embarassed

# 546
Аз доколкото разбрах капките не се дават според симптомите а според причините за тези физически симптоми - дали ще е тъга, яд, страх - това е определящото при избора на капките. Моля по-значещите от мен да ме поправят ако греша, защото сега чета за баховите есенции и не съм много наясно  Praynig
Да така е. Но обратното също важи. Физическите симптоми са сигнал за нарушени принципи и душевен дисбаланс.В такъв случай, при съществуващо вече заболяване е възможно да се използва Бахова терапия както помощно средство в процеса на лечение и възстнаовяване.

# 547
Изчетох цяааалата тема ooooh!
Иска ми се да попитам - наминавал ли е скоро Nial или honey13?
Сега сядам да чета по-основно за да определя какви комбинации ще са ми трябват за семейството, но много ми се искаше да се допитам и до по-запознати от мен, защото аз съм си един лаик Blush
Ако тръгна да описвам тук всичко ще ми отнеме ден, а на четящият - още толкова Embarassed

# 548
Момичета,
през целия уикенд си мислех за вас.Предполагам е било много интересно на курса.Нали ще ни разкажете?

Лошото е че трудно може да се разкаже.Просто д-р Господинов е много увличащ лектор,а атмосферата която създава е уникална.Не можеш да я пресъздадеш.Описанията на есенциите ги има и в книжките, но споделения личен опит и преживявания с тях дават едно разбиране в дълбочина на принципите на тяхното въздействие. А впечатлението с което оставаш след това е, че някой те е въвел в тайните на цял един непознат и невидим свят.
С нетърпение чакам следващата среща. Simple Smile

# 549
Момичета нужна ми е спешна помощ.Детето има ужасна хрема,която влачим месец и съчетахме с вирус,остър бронхиолит и сега херпангина.Според мен основния причинител е хремата( е най-основния е слаба имунна система,в момента пробиват кучешкитезъби).Какви есенции да давам и как?Имам ги всичките,но изобщо не ги ползвам.Много моля за отговор.Ако трябва още информация ще дам.Детето е жизнено ,инатливо ,има известна доза агресия в нея, злояда,и много умна.

Последна редакция: сб, 18 окт 2008, 21:10 от ladybg

# 550
За пробиване на зъбки,които се смятат за големи промени в живота на малките дечица се препоръчва орех.За хремата киселица.Много ми хареса описанието на малката  Grinning

Момичета,
през целия уикенд си мислех за вас.Предполагам е било много интересно на курса.Нали ще ни разкажете?

Лошото е че трудно може да се разкаже.Просто д-р Господинов е много увличащ лектор,а атмосферата която създава е уникална.Не можеш да я пресъздадеш.Описанията на есенциите ги има и в книжките, но споделения личен опит и преживявания с тях дават едно разбиране в дълбочина на принципите на тяхното въздействие. А впечатлението с което оставаш след това е, че някой те е въвел в тайните на цял един непознат и невидим свят.
С нетърпение чакам следващата среща. Simple Smile

Благодаря.Точно така си го представях и аз.Дано някой път  успея да се включа.
А днес заминавам за Уелс,където д-р Бах е творил есенциите  Grinning Много се надявам като се подредят нещата да мога да отида на някой от местните курсове.

Между другото съм разпръснала шишенцата из багажа и се чудя дали скенерите през които минават куфарите могат да повредят по някакъв начин капките?Имате ли идея?

# 551
jkaterina, виждам,че си ми градска та ще си позволя да те запитам - знаеш ли в нашият град дали ги има тези есенции ? Например в аптека "Здраве", която е срещу икономическия? Проверявала ли си? И ако не - от Пашкулев ли си ги поръчваш или? newsm78
Благодаря ти предварително за отговора Hug

# 552
Между другото съм разпръснала шишенцата из багажа и се чудя дали скенерите през които минават куфарите могат да повредят по някакъв начин капките?Имате ли идея?
завий ги в непрозрачно фолио Peace

# 553
  • Пристанището на шейсетте кораба.
jkaterina, виждам,че си ми градска та ще си позволя да те запитам - знаеш ли в нашият град дали ги има тези есенции ? Например в аптека "Здраве", която е срещу икономическия? Проверявала ли си? И ако не - от Пашкулев ли си ги поръчваш или? newsm78
Аз не съм jkaterina,  но може би тя вече пътува  за Уелс и затова реших аз да ти отговоря
В нашия град ги няма есенциите на  Бах . Когато аз си ги поръчвах питах Пашкулев по тел. дали ги има случайно ги има  в някоя аптека в града  получих отрицателен отговор и за това ги  поръчах с куриер тога / месец януари тази година/ комплекта струваше 70 лев  и доставката 7лев

# 554
Аз не съм jkaterina,  но може би тя вече пътува  за Уелс и затова реших аз да ти отговоря
В нашия град ги няма есенциите на  Бах . Когато аз си ги поръчвах питах Пашкулев по тел. дали ги има случайно ги има  в някоя аптека в града  получих отрицателен отговор и за това ги  поръчах с куриер тога / месец януари тази година/ комплекта струваше 70 лев  и доставката 7лев
Благодаря ти!   bouquet
Значи и аз така ще процедирам, благодаря пак. Peace

Общи условия

Активация на акаунт