Цветолечението на д-р Бах

• 142 787
  • 669
  •   1
Отговори
# 570
това е сайта на Едикта http://www.edicta-bg.com/

в него обявяват предстоящи курсове, но трябва да се проверява.

и една молба към тези, които ще ходят на 2-ро и 3-то ниво, може ли да попитате Т.Господинов как се приготвя "спешния крем".
благодаря!

Hug

# 571
Здравейте, момичета! Наистина много интересна тема! Чела съм за Баховите есенции оттук-оттам, но ще прочета всичко като информация. Тъй като искам да проведа лечение от нетрадиционната медицина как би било добре- първо с хомеопатия да пробвам или с Баховите есенции. Става въпрос за душевен дисбаланс, невроза.
Предварително Благодаря

# 572
talito , можеш да съчетаваш и двете лечения. При всички случаи трябва да попаднеш на добър лекар.
Ако решип да действаш сама-с Баховите есенции е възможно , но трябва доста четене. И (както се убедих наскоро сама) интуиция. Като че цветната терапия е най-щадяща.
Хомеопатията трябва да се прилага от лекар (според мен). Ако е много сериозно положението бих започнала с нея.

# 573
днес звънях в Едикта. Ще има първо ниво на 15 и 16 ноември. В момента сформират групата. На мен ми се очертава ангажимент за тогава, но ако съм свободна ще отида.

# 574
Започнах с хомеопатия за душевен дисбаланс, невроза, но днес се оказа, че трябва да лекувам алергичен риносинуид по традиционната медицина, проблем който датира от миналата година и лекарката каза че ако не взема мерки положението щяло да се влоши, а хомеопата сподели мнение че са несъвместими двата вида лечение. Хомеопатичното го провеждам съвсем от скоро-началото на месеца и затова съм пред дилема.  Баховите есенции дали могат да се съвместяват с лекарства? Rolling Eyes

# 575
А алергията не можеш ли да я лекуваш с хомеопатия? Моето лично мнение е, че алергиите специално са много по-податливи на алтернативните методи, защото традиционната медицина общо взето ги подтиска и те все ще си избиват нанякъде...

# 576
Баховите есенции дали могат да се съвместяват с лекарства? Rolling Eyes
Да, могат.
В същност работата на повечето алопати е да обрисуват зловещи картини на бъдещото състояние на пациента, ако не предприеме непременно тяхното лечение. Вече не се доверявам 100% на всеки алопатичен лекар. А и твоето хомеопатично лечение е доста отскоро, не зная доколко имаш вяра в хомеопата си, нито пък зная що за заболяване е това. Избора е изцяло твой.
При всички случаи, обаче, баховите есенции могат да се съчетават с традиционна медицина, така че нищо не пречи да пробваш.
Успех!

# 577
Тъкмо днес споделих това с хомеопата, но не получих разбиране, каза ми ти решаваш. Дадени са ми само един вид капки за емоционалното ми състояние, но не ми разясни може ли за този проблем нещо да се направи. Направо съм разбита от всякъде. Даваш си парите и накрая всеки си гледа интереса.

# 578
Душевният дисбаланс сам по себе си е много често същинската причина за появата на алергиите. Мактуб е права в това, че всъщност методите на лечение при  традиционната медицина  са насочени към подтискането на симптомите, а не към самото лечение на алергичните прояви и така на практика те се трансформират. А причината за успеха на алтернативните методи там е в това че всъщност алергиите са отговор на дълбоко подтиснати съзнателно или не емоционални реакции , както и липсата на емоционален отдушник ,чувство на изоставеност, че не си обичан или че не можеш да обичаш.
Дълги години се борих с алергичните астматични присътпи на дъщеря ми по всякакъв начин , следвайки съвети на какви ли не терапевти. Накрая просто си я излекувах сама - научих я първо да диша /по скоро да не диша/, после с помощa на баховата терапия се сборихме с причинителите , а сега вече се учим да контролираме собствените си емоционални реакции. От две години поне пристъпите не са се активирали, макар че все още от време на време има прояви - хрема, сълзене , кихане през пролетта при цъфтежа и през есента при листопада.Но пък отскоро имаме коте, което е голям успех, защото преди само за две минути в стая с животно бяхме на прага на задушаването. Сега вече даже не киха от котето.

Така че , моят съвет е да си продължиш с хомеопатията и да потърсиш консултация при бахов терапевт , с който да поработите над алергията. Ще стане по-бавничко но току виж си се излекувала и то не само от алергията Wink Grinning
  bouquet

Последна редакция: чт, 30 окт 2008, 23:08 от mistique

# 579
Благодаря, ти мила! И аз съм се отчаяла от всякакви доктори и загубих доверие в тях. Затова вече съм категорична, че ще търся лечение с алтернативната медицина. Знам, че е по-бавничко, но искам резултата да е- излекуване, а не само подтискане на симптомите. Така 6год. от подтискане на симптомите с какви ли не антидепресанти и успокоителни съм с 25кг. отгоре и резултат почти няма. Съжалявам,че го казвам, но в моя случай е самата истина. Да попитам д-р Пашкулев прилага ли хомеопатично лечение или само с фитотерапия се занимава? Не мога точно да разбера какъв е неговия метод на лечение.... Знам,че се съставя индивидуална програма за всеки, но ме интересува какво точно съдържа като начин на лечение.... Rolling Eyes

# 580
Писах на всички, които участваха в първо ниво за следващата дата за курса, но искам да уведомя и хората, посещаващи тази тема, за информация:
Второто ниво на семинара за Бахови есенции ще се проведе на 29.11 и 30.11 във Варна. Ако има още желаещи, може да ми пишат на лс.

EASpirit, на теб ти писах и мейл. Надявам се да си го проверяваш. Peace

# 581
Здравейте, момичета!
Днес получих пълния комплект есенции.Сега започнах да пия спешните капки, защото съм в състояние на силен стрес, а довечера ще се запозная подробно с цялото описание и ще си направя подходяща смес.
Имам няколко въпроса:
Задължително ли е шишето в което ще си направя сместа да бъде тъмно и стерилно, защото ме съмнява да си намеря такова?
Задължително ли е във всяка смес да слагам бренди или водка?
И ако може да ме посъветвате горе-долу какво е подходящо да смеся според вас. Имам физически проблем, който ме подтиска психически - имам киста на яйчника и вероятно ми предстои операция, но не се знае още.Отделно от това се опитвам да забременея.
Благодаря,момичета   bouquet

# 582
Задължително ли е шишето в което ще си направя сместа да бъде тъмно и стерилно, защото ме съмнява да си намеря такова?
Доколкото зная, да, трябва да е тъмно, но за стерилно...не съм сигурна. Мисля, че няма логика, предвид това, че капките могат да се сипват и в чаша с минерална вода.
Задължително ли е във всяка смес да слагам бренди или водка?
Ако са за по-продължителна употреба-да, хубаво е да има бренди, за консервация. Може обаче и във вода (на дъщеря ми капките приготвени от д-р Господинов са във вода).
И ако може да ме посъветвате горе-долу какво е подходящо да смеся според вас. Имам физически проблем, който ме подтиска психически - имам киста на яйчника и вероятно ми предстои операция, но не се знае още.Отделно от това се опитвам да забременея.
За съжаление тук не смея да ти помогна, защото все още не се чувствам толкова уверена.
Искам да те попитам,обаче, виждам, че живееш в Англия. От там ли си поръча комплекта? И дали е нескромно да те помоля да сканираш описанието и да ми го изпратиш (мейла ще ти дам на лс). Мерси!

# 583
Доня Туфиня в България съм в момента и ги поръчах от тук  Flutter

# 584
Доня Туфиня в България съм в момента и ги поръчах от тук  Flutter
Ааа, добре, извинявай.
Аз лично не съм особено впечатлена от описанието в капките на Пашкулев. Освен, че е същото като в сайта им, не дава толков аясна информация. Дано ти помогне на теб, де. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт