Цветолечението на д-р Бах

• 143 178
  • 669
  •   1
Отговори
# 135
  • у дома
току що получих есенциите .. развълнувана съм но и объркана едновременно. Не знам от кое да започна.

от 2 дни чета книгите на Барбара М. - и вече съм тотално озадачена.
Разпознавам себе си едва ли не във всеки описан тип.
Как е възможно това?  newsm78

и още.. куриерката каза за разтвора да се използва  чист спирт 95%, това задължително ли е?
друг алкохол не става ли?

# 136
току що получих есенциите .. развълнувана съм но и объркана едновременно. Не знам от кое да започна.

от 2 дни чета книгите на Барбара М. - и вече съм тотално озадачена.
Разпознавам себе си едва ли не във всеки описан тип.
Как е възможно това?  newsm78

и още.. куриерката каза за разтвора да се използва  чист спирт 95%, това задължително ли е?

Ха честито Hug За начало ще ти препоръчам за около седмица да пиеш Див овес - за да ти се изясни кое е най-важно за теб, а след това вече да си правиш комбинации.

В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЛАГАЙ ТОЛКОВА СИЛЕН СПИРТ!!! Представяш ли си да си направиш Спешни капки и да тръгнеш да си капеш направо в устата #Crazy Направо ще те изгори! Спиртът, който се използва не трябва да е по-нисък от 40о и повече от 60о. Аз лично, в началото слагах някакво бренди, ужким от по-скъпите, но смрадта беше невероятна и за това минах на водка. Използвам "Търговище", т.к. се води, че е 40о.

honey13, аз пия комбинация от около седмица, питанката ми е задължително ли трябва да се спазва схмеата 4х4, аз пия сутрин и вечер по 8 капки, и друг въпрос- ако се прекъсне за два дена губи ли се ефекта?
Давам и на друг човек, той прие да ги пие, но не вярва в нетрадицинната медицина, дали ще му подействат?
И ако може на лични да се посъветвам за избора на комбинации, които съм направила- и двамата лекуваме хронични състояния, много разчитам на това лечение...

Значи, няма никакъв смисъл да пиеш по 8 капки, пий си по 4 - ефектът ще е същия. По добре пий сутрин веднага след като станеш, после преди да излезеш, а пък вечер след като се прибереш и преди лягане. А не можеш ли да си носиш шишенцето със себе си Thinking Аз поне така правя...

Ефектът не се губи, но все пак е добре да не се прекъсва.

В началото и мъж ми не вярваше като му давах капките, ама като видя, че има ефект, да видиш как повярва Grinning

За хронични болести лечението си е дълго, нали го имаш предвид?

Както и по-горе писах, по нета е трудно да се изберат вярните есенции, но нищо не пречи да опитаме.

# 137
Не са Бах-ови,но някой  ползвал ли е такива есенции?

http://masteryschool.eu/bg/products.html

# 138
Днес попитах в една аптека,където  знам,че се продават хомеопатични лекарства, за цветните есенции на д-р Бах.Жената ми обясни,че въпреки че не се водят като медикаменти имат нужда от регистрация,а не са регистрирани явно от д-р Пашкулев.Та за това не се продават в аптеките.
Тя самата каза,че е поръчала комплект за себе си,много е доволна и ми преложи да ми направи желаната от мен комбинация  Heart Eyes

А аз си мисля направо да си поръчам комплекта,само трявба да убедя любимия,защото хронични заболявания нямам,но пък емоционални обърканости.... Rolling Eyes

# 139
  • у дома
honey13, благодаря за съвета, Hug ще закупя водка тази вечер,  Mr. Green добре че те има  Hug да ме предупредиш за спирта, като нищо щях да я послушам жената, колко ми е акъла.

jkaterina, на мен половинката вече е вдигнал ръце.  Хич не го убеждавам - той си има своите странности, аз си имам моите и си ги плащам.  Peace Вече почва да си мисли че не съм с всичкия си - лекувам детето с хомеопатия, която според него работи по метода на плацебото т.е. едва ли не чрез (само)внушение, че вълшебните гранулки/капки, в които имало енергия помагат.
А сега и тези бахови есенции, които са още по-лека терапия.

Обаче е факт, че на детето му давам предимно бахова ябълка като го хване вирусна инфекцийка и някое и друго билково сиропче и вит. С. и толкоз.  И виждам как все по-рядко стигаме до усложнения след това. И дори и другите лекарства да ги отказва, капките си ги взема съвсем охотно.

Трябва обаче да лекувам и себе си - и емоционално и физически. Нямам идея как да стане, но ще опитам. 

# 140
Фъстъче,да ти е живо и здраво Катето и все така леко да минават болестите  Hug

Моят мъж е отворен към тези неща,пък и е с  доста големи предразсъдъци относно т.нар. "традиционна" медицина,но все пак не знам как ще реагира  Simple Smile

Аз не вярвам,че капките ще ми решат всичките проблеми и изведнъж ще стана позитивен и уверен в себе си човек,но се надявам да удрят по едно рамо  по пътя към емоционалното равновесие и вътрешна хармония  Grinning

# 141
Здравейте!
и аз съм решила да си взема комплекта. fastuche, по куиер ли ти го доставиха или си го взе лично, че аз не съм от София и се чудя как мога да си го купя. Иначе си купих книгите за децата и за жените на Б. Мацарела и ги прочетох Simple Smile Има много интересни неща. То само с едно четене не става, но сега само да придобия обща представа за какво става въпос. Намерих и доста неща из нета. honey13, каква литература би ни препоръчала като за начинаещи? Мислиш ли, че тези две книги примерно са добри като за начало?
Аз се запалих по идеята за цветолечението главно заради сина ми, който до момента почти не е пил лекарства. Надявам се да се "образовам" и да успея да прилагам този метод. Ще ви следя с интерес  bouquet

# 142
Здравейте, и аз от днес си имам комплекта с есенциите. Поръчах го в петък по е-мейла и днес сутринта го донесоха по куриер и си го платих ( и аз не съм от София). Стана по-бързо, отколкото очаквах.

# 143
Не са Бах-ови,но някой  ползвал ли е такива есенции?

http://masteryschool.eu/bg/products.html

Честно казано за първи път ги виждам. Но всъщност вече има толкова много постбахови есенции, а и се създават все нови и нови, та никак не е чудно, че не знаем всичките. Най-известните от тези есенции са Калифорнийските, Австралийските и Холандските. Между другото и д-р Пашкулев продава постбахови есенции. Ето и още едни, май бяха исландски newsm78:

http://www.shamballa-bg.net/energyessences.htm

honey13, каква литература би ни препоръчала като за начинаещи? Мислиш ли, че тези две книги примерно са добри като за начало?

Книгите на Б.Мацарела са много добри, пък и тя описва много добре отделните типове Hug
Има още една много добра, не че не е изцяло изплагиатствана, но това няма значение:

http://www.pe-bg.com/?cid=9&pid=3083&pt=0&cat=173

И, най-важната, разбира се, се казва "Медицинските открития на д-р Едуард Бах" от Нора Уийкс, в нея се съдържат и произведенията на д-р Бах "Дванадесетте лечители и други лекарства" и "Излекувай сам себе си". Лошото е, че и двете книги са издадени през 2001г. и има голяма вероятност да са изчерпани.

Има и една книга на Метхилд Шефер, но пък тя е съвсем апокрифна... "Едикта" чат-пат препечатват по някоя книжка, но са в съвсем ограничен тираж.

Искам да ви дам една идейка, за да се ориентирате по-лесно в началото сред толкова много шишенца. Както са в кашона, ги подредете според номерацията им (всяко шишенце си има лепенка с № и името на есенцията). След това можете да надпишете номерата им на капачките или да им лепнете лепенки с №-та. Също така, като си правите комбинации, си ги записвайте на листчета или в тефтер - на нещо, което по-нататък ще можете да погледнете, щото все пак се забравят тия неща. Пишете и на коя дата сте приготвили комбинацията, а на шишенцата с готовия р-р слагайте лепенка с името си и датата. Става доста объркано, ако започнете да правите комбинации на цялото семейство #Crazy
Успех!

# 144
Сайта на шамбалла се опитвам от няколко дни да го отворя,но не става... CryНе знам какъв ми е проблема,но преди работе6е...

# 145
Сигурно по-нататък ще стане newsm78

Между другото - ти нали си в немскоговоряща страна? Можеш да пуснеш търсачката за името на Дитмар Крамер - той е един от най-известните лечители с Бахови есенции, написал е сума ти книги, дори има много интересна система от "пътеки". Най-популярната от тях е Centaury - Holly - Pine. Хайде да ви го оставя за домашно какво означава Wink
Същият тоз господин е направил карта със зони на човешкото тяло и всяка зона отговаря на дадена есенция - т.е. когато те боли лявото рамо се мажеш с еди-каква-си есенция, а дясното - с някоя друга. Между другото, от личен опит - помага Hug Също така помага при възпаление (но без рана!) да се намаже първоначално със Спешни капки. Абе изобщо Баховите есенции имат доста неочаквани приложения Grinning

# 146
Зву4и доста интересно.6те потърся инфо.Благодаря ти.

# 147
honey13, благодаря за отговора, значи аз мога да спазвам схемата, но мъжа ми няма как да го накарам да си носи шишенцето, аз съм доволна от факта, че изобщо се съгласи да ги пие, той пътува уикендите често и затова прекъсва приема, предложих му поне да ги носи със себе си, ма не иска.
Зная, че ще е дълго лечението, то нашите са хронични емоционални състояния- той е агресивен, егоцентричен-абе кон с капаци, а аз съм свита, тиха, покорна... ма взеха да ми се показват рогца  Mr. Green

Има и една книга на Метхилд Шефер, но пък тя е съвсем апокрифна...

Имам я точно тази, по нея си определих комбинациите

# 148
Здравейте,
вчера следобед в "Часът на маяма" по бТВ е имало тема за Бах терапията. Някой гледал ли е и дали е имало интересна информация?

# 149
http://www.neterra.tv/bg/show.php?id=878&bm=2  Tук можеш да го гледаш. Сега отивам да го гледам и аз. 48мин.

Последна редакция: ср, 06 фев 2008, 09:43 от Maktub

Общи условия

Активация на акаунт