ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2024/2025

• 45 549
  • 760
  •   1
Отговори
# 750
Аз малко се притесних за децата. Ако видят какви глупости пишем тук, ще се откажат от нас. Едва ли техните виждания за живота, вселената и всичко останало покрай следването им съвпадат с нашите.
Ние можем да си пишем тук каквото ни душа иска, но какво те ще решат е друг въпрос. 😁
Поне не скучаем. 🤩

# 751
Просто майка, там, по последното изречение, имай ме предвид Joy
На мен моята студентка, не в София, ми излиза доста скъпо Joy за чужбина ще трябва да търси и мъж, и любовник, не мога повече, съжалявам Joy
Ние не мислим за чужбина, нито за град в България,щото не  сме избрали специалност. Според мен първо си избираш специалност и после избираш къде да учиш.

# 752
  • Някъде в Европа...
Ох, Хепи, бееее 😀..Чета, чета и изтръпнах за любовника, пък ти за щерката си говорила, не за набора 🤣🤣🤣..Да го поздравиш за позицията, не е сам 😉

# 753
Ааа пепел ти на клавиатурата, че какви времена настанаха, , и без пропаганда Joy че ще се глобяваме Tropical Drink

# 754
  • Отвъд алеята зад шкафа
Тази вечер на едно приятелско събиране разпитах за разходите за студенти в чужбина, общо взето стана ясно, че в Германия е по-евтино от Холандия. Ако си пазарува от супермаркет, не излиза по ресторанти и дискотеки, 900 евро стигали, но за Холандия не са достатъчно. Има подробности - има ли университетът студентски стол, има ли отстъпки за студенти по отношение на транспорта..

# 755
  • София
Точно такава информация имам и аз. От близка приятелка с двама сина - единият вече завършил в Нидерландия (и вече завърнал се и работещ тук), а другият - текущо студент в Германия.

# 756
  • София
В Нидерландия и обучението е платено, и квартирите са и по-малко, и по-скъпи. За стандарта на живот нямам наблюдение.
Редактирам се, при една обиколка на Белгия и Нидерландия каза, че нямал търпение да се прибере в Германия, на евтиното, та явно и стандартът е по-висок.

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 00:12 от liani

# 757
  • у дома
И не мен ми се струва много малко 900 евро, то за София млад човек трудно ще успее с квартира, сметки и храна.
В Пловдив моето се оправя с 900лв на месец/толкова му е наслвдствената пенсия от баща му/,но е на общежитие,а и си спестява от нея,тоест остават му.

# 758
  • София
То аз и в София съм карала на хляб и майонеза и разтворими супи, че понякога и без тях и работа от втори курс, а съм била на общежитие. Та който каквото може да си позволи.

# 759
По моите проучвания Германия, че и Австрия, са по-евтини от Холандия. За Холандия последните цени на стаи в общежитие, които съм чувала са 800-1000 Евро,  стая 12 м2, детето има още година и стискат зъби, но малка им щерка категорично няма да учи там.
Не мога да кажа по-добро ли е образованието в Холандия, отколкото в Германия и Австрия, към Холандия отиват предимно деца от МГ, които не владеят немски.
И преди съм писала, че искам МС само да е щастлив,здрав,  да изкарва пари за да гледа семейство, а дали ще е в Сусурлево, Франкфурт или NY, изобщо не ме интересува. Наясно съм, че големият бизнес , корпоративната култура и големият град са допълнителен стрес и не са за всеки. На 40г дръпнах спирачката и съм по-спокойна и щастлива, някак си живея по-леко.

# 760

Общи условия

Активация на акаунт