“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №8 - финал, и след финала.

• 34 719
  • 731
  •   1
Отговори
# 285
  • Ruse
Все повече откривам прилики със сериала Влад. Там също имаше група прятели, които вкараха в затвора техен приятел. Любимата му с която имаше връзка, се омъжи за един от компанията им. Той исцинира смърта си в пожар и си направи пластични операции. Върна се за да отмъщава. Детето, което имаше неговата любима и приятелят му се оказа негово. Е ,нямаше такива жестоки убийства. Все още не знаем чия дъщеря е Ирина, нито дали ще има пластични операции( което ми се струва абсурдно), но и да ги няма, пак виждам доста прилики.
Възможно е фоторобота да прилича на Фичето, а да е Калоян, защото са братя. Според мен има прилика между фоторобота и Калоян.
Още нещо, забелязвате ли прилика между Калоян Трифонов и професора или си въобразявам вече
Ами то си е съвсем същото...Какво стана с този герой,  просто ги намери и изби ли? Как показа, че не е мъртъв- да знаем в четвъртък какво да очакваме 😀
Този от фото робота е К. Трифонов, той е и самия отвличащ. Пламен ако не е мъртъв е Кърджиев, а ако е мъртъв значи някой отмъщава за него и държи костите му в леговището. Инцидента, при който Кърджиев остава инвалид също е свързан с тези събития. Ирина е намесена.

Последна редакция: нд, 12 май 2024, 07:11 от Fran4eska

# 286
Грудов каза- в Арбанаси,  а Тороманов не беше в тази къща, в нея полицаите изровиха парите.

Голяма каша е този филм и хич не мисля, че за 1 серия ще дадат логично обяснение и отговори на хилядите въпроси.
Ще претупат нещо и затова гласувах, че не ми хареса.
Сезона е 🔝. Направен е така, че до последно да има мистерия и да държи зрителя в напрежение. Вече знаем мотива, остава само да се разбере кой е извършителят и защо са извикани Мия и Филип. Всичко друго е ясно.

# 287
  • Другата България
На мен все още много неща не са ми ясни, а като чета, и на други потребители също.
Да не говорим за мотива - може да е всякакъв.
1. Добра хипотеза е това с антиките - Арсов да е нарочен заради антики или бизнес с такива.
2. Добра хипотеза е да е заради Филотея - Десподов да е отстранил конкурент за жената, която харесва.
3. Добра хипотеза е да е просто завист за доброто му финансово положение, ум, благосъстояние и любима жена.
4. Добра хипотеза е отмъщението да е на близки на Филотея, не на братя Арсови /на Ирина Теодора например/.

И тези се сещам на прима виста само. Мотиви. Вероятно има още.
Може и нещо съвсем тривиално да е.

# 288

Освен това , Демонът сам си почиства и бинтова раната , а ръцете му са доста хубави даже , определено мъжки , че и хубав бицепс се открива :
Скрит текст:

Изобщо не съм сигурна, че ръцете са мъжки обаче. Във фитнеса например съм виждала много жени с по-изразени бицепси, трицепси, предмишници Joy

Скрит текст:
Лоурън Прайс - боксьорка. Очевадно доста по-якичка от нашия Демон.

А за мъж ръцете не са толкова хубави, защото не са достатъчно натренирани и яки.

# 289
За мен са хубави мъжки ръце. На млад човек. Не на Кърджиев примерно.

# 290
  • España

Освен това , Демонът сам си почиства и бинтова раната , а ръцете му са доста хубави даже , определено мъжки , че и хубав бицепс се открива :
Скрит текст:

Изобщо не съм сигурна, че ръцете са мъжки обаче. Във фитнеса например съм виждала много жени с по-изразени бицепси, трицепси, предмишници Joy

Скрит текст:
Лоурън Прайс - боксьорка. Очевадно доста по-якичка от нашия Демон.

А за мъж ръцете не са толкова хубави, защото не са достатъчно натренирани и яки.

Еееее, то си е въпрос на вкус ! Аз харесвам по-елегантни мъже 😉

# 291
  • София
Мери, (3-4 поста по-горе) +1
Мислим си, че сме разкрили нЕкои мотиви. Ама не знаем доколко съвпадат с "мотивите" на сценаристите. Надявам се да ги покажат смислено. При нашите доводи - на всеки неговият си е достоверен и обоснован. Истината е, че имаме малко отговори и много, мнооого въпроси.
По-точното на това, което правим, са спекулации.
ПП. Мистерия и напрежение - има. Даже е пренапрежение. Което не прави изразните средства (т.е. показването и развитието на фабулата) логични и достоверни.

# 292
Тороманов май и той е навредил на роднина заради високия пост в полицията? Заради последния епизод се отказах от хипотезата, че Грудов и Тороманов са роднини и първият е замесен в убийствата. Имаше едни реплики на Димо ( Всички знаят защо си главен, ама убиецът не знае., към Тороманов: ,,Ама не съм Грудов, нали?"), една сцена пред портрета на Стамболов. Направи ми впечатление, че Грудов беше изнервен и се държеше странно, когато намериха Орце, първи цъфна, когато простреляха Тороманов. Сега се сещам и за интервюто, в което Грудов нацепи, че с Илчев знаят кой е убиецът, интересно каква сцена са снимали от 12 епизод, че точно те двамата знаят, а останалите не. А иначе в последния епизод изглеждаше, че Грудов приключи участие.
Аз мисля, че Пламен Арсов е жив, според мен няма логика цял епизод да ни занимават с гробове, кой кого изкопал, заровил и накрая той да е умрял някъде в леглото си, това е правил пет години, подготвял е перфектният план, той седеше и до леглото на Ирина, не беше млад човек. От втори епизод мисля, че убийците са двама, ама то работата отива към наказателен отряд, възрастен, млад мъж, женска фигура, лудница, какво беше много рядка комбинация от интелект, сила и сръчни.
Всичко накуп май, Merri_An, на Десподов грехът му е гордост, не може да се примири, че има някой по-умен, по-можещ, по-богат, по-щастлив. Интересно ми е как са ги разделили, дали Елдърова не е спретнала някоя интрига, дали пък не са изнудили с нещо Филотея?
П.П. Свещите в стаята на Фичето бяха същите като в леговището на Демона, когато отвлече Ирина.

# 293
За мен са хубави мъжки ръце. На млад човек. Не на Кърджиев примерно.
На млад нетренирал мъж по-може. Отнема си време, докато младежите се развият и натрупат мускулна маса, особено ако не искат да използват химия.

Но според мен показаните ръце наистина биха могли да бъдат на жена.

# 294
  • Другата България
Скрит текст:
Тороманов май и той е навредил на роднина заради високия пост в полицията? Заради последния епизод се отказах от хипотезата, че Грудов и Тороманов са роднини и първият е замесен в убийствата. Имаше едни реплики на Димо ( Всички знаят защо си главен, ама убиецът не знае., към Тороманов: ,,Ама не съм Грудов, нали?"), една сцена пред портрета на Стамболов. Направи ми впечатление, че Грудов беше изнервен и се държеше странно, когато намериха Орце, първи цъфна, когато простреляха Тороманов. Сега се сещам и за интервюто, в което Грудов нацепи, че с Илчев знаят кой е убиецът, интересно каква сцена са снимали от 12 епизод, че точно те двамата знаят, а останалите не. А иначе в последния епизод изглеждаше, че Грудов приключи участие.
Аз мисля, че Пламен Арсов е жив, според мен няма логика цял епизод да ни занимават с гробове, кой кого изкопал, заровил и накрая той да е умрял някъде в леглото си, това е правил пет години, подготвял е перфектният план, той седеше и до леглото на Ирина, не беше млад човек. От втори епизод мисля, че убийците са двама, ама то работата отива към наказателен отряд, възрастен, млад мъж, женска фигура, лудница,
какво беше много рядка комбинация от интелект, сила и сръчни.
Скрит текст:
Всичко накуп май, Merri_An, на Десподов грехът му е гордост, не може да се примири, че има някой по-умен, по-можещ, по-богат, по-щастлив. Интересно ми е как са ги разделили, дали Елдърова не е спретнала някоя интрига, дали пък не са изнудили с нещо Филотея?
П.П. Свещите в стаята на Фичето бяха същите като в леговището на Демона, когато отвлече Ирина.
Много добър пост, съгласна.
Интелект - Ирина Теодора /макар и малка/
Сила - героят на Калоян Трифонов
Сръчни ръце - Фичето

Само за интелекта се колебая..../да, знам, че повечето смятат, че това е Кърджиев/.
Но точно защото е идеален за тази роля, просто му пасва като ръка в ръкавица, не искам да го повярвам.
Толкова прозаично ще е, та чак захаросано.

# 295
  • София
Ели, супер ми звучи всичко, подкрепям тезата ти.
Мери, и за хипотезите за мотива съм съгласна. Явно “Колелото на жиовта” и идеята за намесата на жена в центъра на събитията ще да е. Плюс пари.
Като споделих, че валутата е долари, именно това си помислих, не чисти сделки през 90те, вероятно с антики, както някои отбеляза вече.

Аз мисля, че Пламен Арсов е жив, според мен няма логика цял епизод да ни занимават с гробове, кой кого изкопал, заровил и накрая той да е умрял някъде в леглото си, това е правил пет години, подготвял е перфектният план, той седеше и до леглото на Ирина, не беше млад човек. От втори епизод мисля, че убийците са двама, ама то работата отива към наказателен отряд, възрастен, млад мъж, женска фигура, лудница, какво беше много рядка комбинация от интелект, сила и сръчни.

# 296
  • Бургас
Чудя се,дали Тороманов не е взел чужда самоличност и да се представя с нея 🤔
А може да е и чисто недоглеждане от екипа,това объркване на имената,но пък да натъртват на това ,, Яворе,,.... 🤔

# 297
Май не гледаме един и същи сериал. Повечето ви хипотези въобще не ми е ясно откъде се появяват. Нито това с антиките, нито това, че има повече от един убиец.

# 298
Т.е. на теб убиецът във всички сцени ти изглеждаше един и същ, на Трапезица, с електрошока, до леглото на момичето? Може, ако са ползвали статисти. Нищо не ме дразни мен, интересни са ми хипотезите, които са коренно различни от моите, що пък непременно аз да съм права, нали и затова е темата, за забавление, никой не провежда полицейско разследване тук. Grinning

# 299
От показаното до момента, си мисля, че е един убиец. Като телосложение, походка и тн. Може и да греша, но нищо не ме навежда на мисълта, че има повече от един убиец.

Общи условия

Активация на акаунт