“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №8 - финал, и след финала.

• 34 667
  • 731
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Аз се учудвам защо всички почти решихте, че Пламен е мъртъв? Ако е така за чий кеф някой ще разменя костите в гробовете? 🤔
Ако, обаче, е жив кой е той?
Хипотеза: Кърджиев е роднина на Пламен и те малко си приличат. Пострадал е при инцидент / нашата ОПГ може да има пръст в това/. Той си е ходил в Азия / служебно, на екскурзия или за лечение/ като по-млад. Но по някое време умира /някак/ и Пламен се представя за него, а костите в подземието са на истинския Кърджиев.
Това е малко абсурдно, но кое не е 😉

Аз не мога да наглася Язов как се вписва. Дали не е почнал да рови, бидейки в ДАНС, и да са му заложили капан / нашатаОПГ/ или е бил от другата страна и има някакво участие в дискредитацията на Пламен Арсов. Само че това е станало преди 16г.; той е бил женен и е имал дъщеря на 6г. Пък явно не е и забогатял 🤔

# 346
  • España
Проблема на всички е, че си измислят прекалено различни версии от сюжета и действията в епизодите. Някои версии дори граничат с фантастика.  Точно затова се разочаровате. Естествено е, че сценаристите няма да искат убиеца да бъде разкрит по-рано. Както и има странични неща, които не е задължително да са свързани с убиеца, например Грудов.Затова и до последно има загадка. В първия сезон в предпоследния епизод се разкри връзката между жертвите и мотива. В този връзката беше ясна от по-рано, че са направили нещо в миналото. Дали е кмета или не, ще се разбере в четвъртък. Както и има ли връзка и каква, мъжа на Мия. Но това, че бизнеса е с антики, че Харитонов или Заимова е убиеца, че Пламен Арсов е мъжа на Мия със сменена самоличност и тн. са си пълни фантазии. За мен сценария и въобще работата на целия екип е на световно ниво и едва ли има по-добър БГ сериал. Всичко е изпипано до последния детайл!

Аз никога не си позволявам да критикувам “неща” , по които не съм специалист . Така са решили професионалистите , така са го направили , за мен , като зрител остава привилегията да оценя дали ми е харесало или не .
Това с “антиките “ може и от мен да дойде , защото си спомних , че през ония години имаше нелегален износ на старинни предмети и монети във Велико Търново и бяха замесени и бивши студенти и “мутри” и “групировки” ( говорим за 90-те години) . Не знам , но пък се навързва добре …..

И друго искам да добавя : Прави ми впечатление , че когато се коментира определен сериал ( или реалити и тнт…) обикновено има две групи списващи : едни , които обичат да разсъждават по сценария ( да анализират; да се вторачват в детайли ; да “фантазират” дори ) и други  , които разсъждават за самите “разсъждаващи” ( нямат ли си друга работа ….откъде намират “време за губене” ; толкова ли пък “ме могат да видят “очевидни неща “ ….) .
Аз лично вторите ги скролвам ! 😉

# 347
  • Другата България
Цитат
„Ще стане ясно кой е убиецът в четвъртък, но по-важното е защо е стигнал дотам, че да извършва подобни зверства и по този начин. Финалът ще бъде тъжен, любовен, мистичен и носталгичен“, категорични са актьорите, които споделят, че коментарите за сериала са цели трактати – исторически, психологически, философски. „Тук таме хващат верни следи.“
От интервюто с Димо и Христина.

Явно се четат коментарите, вероятно и тук. Значи има “верни следи“, независимо кои и какви. То няма и как да няма, толкова хипотези и предположения, все някое ще е вярното.
А щом финалът ще е и любовен.....

# 348
Пламен Арсов , за да го споменават и да ровят за кости (които очевидно няма ), няма да е случаен образ . Той е жив и много ми се свързва с Кърджиев, че има нещо общо , дали са един и същи човек няма как да знаем . Този образ на Кърджиев от началото с тази инвалидна количка , и пак нищо не се знае за него , също ме навежда на мисълта , че е пострадал по някаква причина от същите хора . Може и да е Пламен, но като е в количка и си стои спокойно в нея , да не буди подозрение .
Определено демона е дете на Пламен (Кърджиев) , и тъй като баща му  не може  да действа сам , детето отмъщава и за него и за Филотея , която му е майка .
Фичето , Ирина и Демона си мисля че са деца на Филотея , дали от различни бащи пак не се знае .
Демона е млад със сигурност , и Илчев някак си с наблюденията в началото на Ирина , ми се струва в играта.
Него все го няма никъде и е много навътре с нещата , като нищо ги подслушва и знае за всички във всеки момент , кой, къде се намира . Това са моите наблюдения за сега .

# 349
Любовен ще е предполагам за Заимова и Харитонов. Трагичен ще е за приятен персонаж, който бива убит, залагам на Фичето или Кърджиев. Носталгичен за Мия.

# 350
Нали някъде писаха , че Филип накрая умирал. Първият път беше фарс , вторият - трагедия. Свърза го със Смолян, но може и да е със стрелбата по Филип.

# 351
  • Бургас
Проблема на всички е, че си измислят прекалено различни версии от сюжета и действията в епизодите. Някои версии дори граничат с фантастика.  Точно затова се разочаровате. ..
Аз ще споделя защо за мен не всичко е изпипано до последния детайл:
В цялата фабула се натъкваме на твърдения и предположения, инспирирани от случки, коментирани от разследващите. Но на нито едно категорично доказателство. Бяхме изпреварващо облъчени преди началото на сезона, че е история за справедливо възмездие и затова "вече знаехме"- садистичният наказател е строг, но справедлив; жертвите са подлеци и са пристъпили закона, т.е. - лоши. Обаче едно е да си подлец, съвсем друго да заслужаваш смъртна присъда, при това средновековна. За мен няма нито един посочен безспорен факт за виновност на потърпевшите. Вижте само как ни сугестираха , че тези са лошави- изневеряват, правят садо/мазо секс, хомо са, говорят неправилни неща, този май е съмнително богат... другият се напика от страх- амаче гнусно... За мен това не са убедителни доводи. Дайте нещо конкретно. Вижте и в последния излъчен епизод - Пл. Арсов е разследван за злоупотреба с държавни средства. Може би журналистката Кънчарова му е подхвърлила наркотици. Обаче никой не казва, дали наистина е крал държавни пари, но пък следствието тръгва веднага по посока - натопен. Прекалено повърхностно е за мен .
Да не говорим, че някой резонно спомена - 10 години затвор при полагане на труд се съкращават . Отделно аритметиката  куца около възрастта на Ирина или Кънчарова... Не ми се дълбае натам... Да не говорим за трупа , съхраняван незнайно къде и колко време- никой не зададе елементарните въпроси, които могат да отведат в посока разкриване на извършителя...
.

Последна редакция: нд, 12 май 2024, 14:41 от lady Koup

# 352
  • Другата България
Аз мисля, че носталгията ще е по миналото, но не по това на Мия.
То ми беше заподозрян №1, още имам “надежда“ с Дора, но не съм оптимист с оглед последните събития и връзката с Арсови.
Нещо ще има около болния/умиращ дякон... Игнатий ли беше?
“Чувствам се като Бог....“...

Аз тая някаква надежда, че в последния епизод Мия все пак ще се сети да пита от КОГО аджеба е взета ДНК за сравнение с изгорелия труп в къщата на Арсов. Иначе това за мен е съществен пропуск. На детайлите като разликата в имената на Тороманов, протокола от аутопсията на Филотея, някакви кости/труп/тяло, съхранявани незнайно къде незнайно колко време.....опитвам се да не обръщам внимание. Да, не са само те, да, има и още, но според мен именно “голямата кошница“, с която тръгна зрителя го направи толкова придирчив и взиращ се дори в несъществуващи пропуски/детайли. Не вярвам всяка чуждоземска кримка да се следи чак толкова под лупа и да се дребнави до степен защо е имало моменти, които нямат връзка с основната фабула - навсякъде ги има, не може без тях, все пак екранното време трябва да се запълни с нещо и за отвличане на вниманието.
Но съм съгласна, че можеше малко повече да наблегнат над разследването, което беше на заден план, вместо на междуличностни конфликти и служебно его. Никакво го нямаше, повече време беше отделено на статута на Мия и Филип и това кой на кого и защо звъни, за да останат/напуснат, отколкото на това да вършат някаква полицейска работа. Насочваха ги....котки и един историк, когото логично зрителя заподозря като Демона.
А ако все пак именно това е била целта на екипа - 50% от екранното време да е било за Кърджиев, и накрая той да няма нищо общо с историята - пак ще кажа, значи са си свършили работата.
Като цяло аз съм от малко разочарованите зрители, за мен сериала е добър, не УаУ, но е добър.

Последна редакция: нд, 12 май 2024, 14:17 от Merri_An

# 353
Вече от толкова предположения, хрумна ми дали пък не Филотея е родила 2 деца близнаци и Калоян е второто дете? Оставен е при игумена да се грижи за него,уж е бил болен и няма да оцелее бебето но става здрав мъж и сега отмъщава. Десподов като замесен в цялото това нещо го оставя за десерт. Thinking

# 354
Лейди Коп, обичам да чета мненията ти. Именно много плоско е построена фабулата.
Не знам дали сте гледали поредицата филми за отдел Кю или сте чели книгите ( Ембрадъре, поздрав за теб) , но в една от тези части има история , която много напомня. Ловци на фазани. Групичка стари приятелчета от пансион , които си покриват гърба за нечистотиите , които вършат. Там също за финал е оставен най-подлият от всички.

# 355
  • Другата България
Е, Карл Мьорк е доста далеч от Фифо Чанов.....една прилика има само между двамата. Blush

# 356
След като приключи сезонът в четвъртък определно няма да ми липсва сериалът, а тази група. Свикнах да чета различни мнения и да изказвам своето, така че е факт - писането тук ще ми липсва повече от гледането на сериала 🤷

# 357
  • Бургас

Не знам дали сте гледали поредицата филми за отдел Кю или сте чели книгите ( Ембрадъре, поздрав за теб) , но в една от тези части има история , която много напомня.
Едно от предимствата да сме тук, е че се обогатяваме взаимно ❣️
Както споделих, не съм горещ почитател на жанра, но измежду другите неставащи за гледане неща по ТВ, кримките все пак стават . А ЕД гледам защото е български и заради харесалия ми сезон 1. Но и без да съм дълбок познавач, знам, че сюжета с "млади/арогантни/издигнали се в йерархията/прикриващи се взаимно за старо съвместно престъпление" е възможно най- изтърканото жанрово клише... 😘

# 358
  • София
@BaDBluEeYeS - Благодаря! То, от такива филми/книги явно сме станали "капризни" за нашите филммейкърски стандарти (и някои пишещи тук).
Мери вече е сложила цитат, ето ви линк към репризата от интервюто, да си четете сами:
https://nova.bg/accents/view/2024/05/12/455408/%D1%84%D0%B8%D0%B … 0%B8%D0%B0%D0%BB/
Финалът на „Есента на демона“ – Каква ще бъде съдбата на любимите персонажи от хитовия сериал? (Нова, акценти; няма да коментирам, за да не преча - не че има кой знае какво.)

Още с началото самите търновлии са роптали по измислените от Туриста и Спейса тегели из града им (не само ние) - от статия по този повод (недоволство на гражданите по показваното) в "ЗаЖената.бг" от 3 март:
Скрит текст:
И доколко витиеватите анонси стават за промо - какво би следвало да гледаме; това е преди епизод 11 - дали видяхме написаното (вижте подзаглавието!):
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 12 май 2024, 15:00 от EmBrother

# 359
  • София
Мандаринка, много ми хареса мнението ти, макар и да имам други очаквания за убиец и све.

На Врабец също, особено сравнението с новините! Grinning

В първи сезон за Асен се процеждаше по малко информация от време на време, не се изсипа всичко накуп в последния момент и сигурно е имало зрители, които са го подозирали. Макар че аз помня, че Филип водеше в анкетите, както и всякакви други предположения (мама Чанова!!), така че и загадка имаше, и финалът беше психологически адекватен. Тука, както някой каза, нещо не ми се връзват прегрешенията с наказанията. Освен ако убиецът е напълно побъркан садист.
Аз мисля, че един човек се занимава с всичко, прекалено извратен е планът му, че да участват и други хора. А мисля, че Пламен е мъртъв, защото извършителят ми се струва млад и пъргав. Предполагам, че е починал относително наскоро, като преди това е посветил някой друг (обаче кой?) в цялата схема, и той отмъщава за престъпленията.
Вероятно е липсващият Калоян, който би могъл да се е мяркал епизодично тук-там (реставратор и др.подобни).
Но и кметът продължава да ми е съмнителен, със загатнат фанатизъм и силно настояващ Филип и Мия да продължат да (не) разследват.

Общи условия

Активация на акаунт