“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №8 - финал, и след финала.

• 34 676
  • 731
  •   1
Отговори
# 360
Аз продължавам да вярвам, че Демонът  е само един и няма никакви помощници. Но Фичето знае кое е от библиотеката.

# 361
Явор трябва да си му е името на Тороманов. Още когато Мия и Филип отидоха при жената на Смилев, тя каза, че е говорила с Явор.
Между другото в началото Мия и Филип наистина разследваха, водеха другите полицаи със стъпка напред. Нали дори се засякоха с Харитонов и Заимова пред офиса на Смилев. Те проследиха и нишката до лекаря. После действието много се забави и дойде пълнежа.
Идеята за търговия с антики за мен дойде от едни рисунки в леговището на Демона. Сега не помня точно, но някой си  беше направил труда да открие кои са нарисуваните хора и едното име беше свързано с антики. А после като стана въпрос за монетата, някак се напасна да има нещо такова.
Тороманов успяха да го направят симпатичен за зрителите, макар да сме наясно че не му е чиста работата. Имам усещането, че е бил "подхлъзнат", въвлечен в цялата работа. Дали съжаляваше не знам, но каза на жена си, че е направил грешни избори. И накрая, когато нищо друго не оставаше, си посрещна съдбата

# 362
Цитат
„Ще стане ясно кой е убиецът в четвъртък, но по-важното е защо е стигнал дотам, че да извършва подобни зверства и по този начин. Финалът ще бъде тъжен, любовен, мистичен и носталгичен“, категорични са актьорите, които споделят, че коментарите за сериала са цели трактати – исторически, психологически, философски. „Тук таме хващат верни следи.“
От интервюто с Димо и Христина.

Явно се четат коментарите, вероятно и тук. Значи има “верни следи“, независимо кои и какви. То няма и как да няма, толкова хипотези и предположения, все някое ще е вярното.
А щом финалът ще е и любовен.....

Гледах и аз интервюто, и на мен ми направи впечатление, че "не е важно КОЙ, а ЗАЩО извършва убийствата". При положение, че едва в 11 епизод стигаме до "ЗАЩОТО" (историята на Пламен Арсов), то би следвало "КОЙ" да е наистина познато нам лице. Някакси не е в стила на Милошев да ни "изиграе" и подцени и едва в последната серия да ни презентира напълно нова история и напълно непознат злодей. Който и да демонът, аз лично, държа да е човек, който сме виждали поне в няколко епизода, в противен случай ще се чувствам ограбена.
Страшно ми харесва втори сезон (поне до момента), напряга ме силно, чопли ме, интригува ме! Изобщо не ме интересува откъде е открадната снимката с доклада от аутопсията на Филотея или който и да е друг показан документ, важното е да няма подвеждаща информация в тях, особено на тези, на които наблягат и фокусират вниманието ни. Очаквам всички "подсказки" и фокуси да бъдат добре навързани и разяснени на финала!
Нямам, нямам търпение да разкрият Елдъров Grinning

Последна редакция: нд, 12 май 2024, 15:37 от Яна М. 759117

# 363
  • Другата България
И аз съм от харесващите Куката.
Много добре пресъздаде образа, личеше му, че се разкайва /именно това с грешните избори, да, а и не само то/.
Страдаше за Елдърова, личеше си, че за него не е било само секс /или поне така ми се стори/.
Беше наясно, че неговия ред ще дойде, когато осъзна, че вече е дошъл облече бялата риза и се предаде, не се остави да страда като останалите.
Защо обаче не каза на Мия истината, след като очеизвадно се беше досетил какво се случва, още не схващам.
Кого още прикрива/ше/, какво се надяваше да се случи?

# 364
Аз харесвам многопластови образи. Дразня се на чисто полярните - или супер зли (като тоя Алфа от съседния сериал) или твърде добри. Трябва баланс и човечност. Може би затова по някое време харесах Тороманов. Имаше и нещо много човешко в него. Особено , когато разказваше за любовта си с Елдърова, както и начинът , по който се сбогува с жена си. Затова и ми стана мъчно , че баш него се наложи да убият. Десподов също имаше един човешки момент  - този с писмото от Ирина.

# 365
Цитат
Никакво го нямаше, повече време беше отделено на статута на Мия и Филип и това кой на кого и защо звъни, за да останат/напуснат, отколкото на това да вършат някаква полицейска работа.
Merri An, това е от твоя пост, да не цитирам цялото мнение. Съгласна, доста съществен дял беше отделен на странични линии, повече отколкото на същинско разследване. Филип не помня да е прозрял нещо съществено. Миа имаше пробив с разкритието, че е левичар, че Смилев е гей, обаче това дотук с нищо не е помогнало. Заимова с разгадаването на копчетата прояви нюх. Харитонов добре играе, но си е ченгето бабаит, мисъл няма. Та нещо ми липсва.

Относно кой на кого звъни, губи ми се идеята с появата на този Вардев, дойде и какво? Отстрани ги, пое екипа, повече не се появи. После кметът ги назначи в някаква общинска структура и айде пак работят с МВР.Smiley  Ами издиша. Единствен смисъл, който виждам е да има повод за сцената и диалога с кмета... Та ако насоча внимание към него, тази реч  на моменти все едно убиецът говореше от 1-во лице. И изглежда с леко мургав тон.Simple Smile Него никой няма да го провери за одраскано от куршум:trollface: Странно би било, но ако има нещо общо, това че е спечелил изборите може да е отключило нещата, достъп до инфо и т.н. /казаха, че е новоизбран/. На бюрото ми се привидяха 2 писалки;)

А онези експерти в белите костюми дето идват при трупа, какви трябваше да са? Съдебни лекари като Дора, или експерти криминалисти към МВР? Твърде невзрачни роли са, но вече се замислям, някой такъв може ли да обединява познания по анатомия, достъп до полицейско инфо, способен да се закърпи сам и т.н. Единият също е с тъмна кожа, беше с маска и очила, но го дадоха ясно като вадиха Кънчарова от казана.

# 366
  • Другата България
Още когато се появи кметът ми влезе в полезрението.
И не само в моето. Но нали уж от самото начало убиецът бил пред очите ни?
Това всъщност казвал ли го е наистина Милошев някъде?

А за Фифо - той не намери ли Смилев? Когато котката го заведе при него?
Сложи картата или там каквото устройство сложи в телефона на Дора...май не се сещам какво друго направи.
Запомняща се негова реплика е тази, че “убиецът не иска да живее, той иска да умре...“

# 367
И аз съм от харесващите Куката.
Много добре пресъздаде образа, личеше му, че се разкайва /именно това с грешните избори, да, а и не само то/.
Страдаше за Елдърова, личеше си, че за него не е било само секс /или поне така ми се стори/.
Беше наясно, че неговия ред ще дойде, когато осъзна, че вече е дошъл облече бялата риза и се предаде, не се остави да страда като останалите.
Защо обаче не каза на Мия истината, след като очеизвадно се беше досетил какво се случва, още не схващам.
Кого още прикрива/ше/, какво се надяваше да се случи?
Merri_An , моите мисли по твоите въпроси Simple Smile
Страдаше за съдийката , Да , пролича му още когато видя трупа и , яростта към  Елдъров когато отидоха да му кажат за смъртта и , май каза и на Мия и Филип , че я е обичал , когато го разкриха , че са били любовници.
Знаеше , че е дошъл неговият ред , но не се предаде , защо се въоръжи толкова като тръгна да се покрие след стрелбата . Рухна , след като му казаха за откритите пари и според мен сложи бялата риза за Заимова и Харитонов , не за демона .
Досещаше се за какво им отмъщават  , но нали той лично е разпоредил да проверят ДНК на изгорелия Пламен , няма заподозрян , какво да каже на Мия ? Да и разкаже как са съсипали дружно живота на приятеля си .

Пламен излиза от затвора 2016 година , грижи се малко за умиращия си брат и месец след като го погребва му спретват спец акция , която за него завършва в болница . Явно е разбрал , че няма да го оставят на мира и решава да исценира смъртта си в пожар.  Изчаква няколко години, планира и започва зрелищно да отмъщава . Мия и Филип му трябват , защото месните са замесени , а те разкриха случая в Смолян, въпреки че виновните бяха близки на Филип. Дали има връзка и с мъжа на Мия , ще видим . Мотивът - Десподов и компания са му отнели всичко , любимата ( Пламен беше много влюбен в нея , каза археологът, ходеха много дълго , а после се разделиха и тя се омъжи за Десподов) , бизнеса , изкупен на безценица , живота - вкаран в затвора за 2г. станали 10 години . Археологът каза , че брата Александър е бил убеден , че Петър е натопен. И евентуално отнета и дъщерята. Ирина стана на 16 в началото на сериала , тоест родена 2006 когато го вкарват в затвора .  Нейното отвличане ми беше странно ( Защо ? ) , но ако той е бащата , може да  е искал малко време с нея , преди да мине към последните стъпки в отмъщението си . Не знаем как / защо е паднала Филотея от балкона , но се надявам в последната серия да ни кажат .
Ако Пламен и  Филотея имат дете преди Ирина ( което евентуално отмъщава сега за родителите си) , защо да го крият . Били са дълго заедно , Преди 2006 година Пламен е бил бизнесмен , още не е бил натопен , Тороманов  би трябвало да знае за такова дете .
Дълго стана , но и аз се мъча да си подредя пъзела .

# 368
  • Бургас
Понеже вече няколко пъти се повдига въпроса откъде пък ви дойде идеята за търговията с антики; ето пълен препис на мнението от ФБ, което цитирах сбито в свой пост # 10 :
Скрит текст:
"Сериалът е достоен за нивото на скандинавските криминалета. Там всичко до последно е оплетено като козиняво вретище. В случая колкото и да коментираме, все трябва да се хванем за някаква логика, и да се гледат дребни детайли, нахвърляни в епизодите. Примерно - дъщерята на Десподов дебне много шпионски действията на баща си. Кмета на 2-3 пъти леко гневно /нетипично за него/, се изказваше против всички корумпирани, дето му пречат за зелената сделка. Мия правилно се насочи към Кърджилов, при все, че той през цялото време имаше пълна информация за символиката на убийствата. Сега изненадата е появата на този Пламен Арсов. Дефакто този Пламен има мотив да си отмъщава на всичките си състуденти, които са го поставили на колене. Полиция, в лицето на Тороманов, съд в лицето на Ялдърова, прокуратура, мазния адвокат, който дава бизнеса му на Десподов за жълти стотинки. Пита се в задачата, какъв е бил този бизнес, чии интереси е засегнал, че да задейства целия контролен апарат да го закрие? Дали Ирина е дъщеря на Десподов, или Филотея вече е била бременна от Пламен? Ако Пламен е бил ранен в акция след смъртта на брат си, дали мъжът на Мия не е бил участник в тази спец-акция, щото в пъ,ви сезон не се дадоха подробности за този период? Пламен в продължение на 5 години, приблизително, се е подвизавал под чужда самоличност, не е възможно  да е Кърджилов. Съпоставяйки възрастта на Ирина, и дъщерята на Мия - около 16-18 годишни, Александър е умрял от рак някъде 2016 година. Това са 5 години изграждане на позиции и влияние под чуждо име, това е човек на 50+ години. Кой в сериала остана на тези години, и да е съмнителен? Въпросът е кой е физическият убиец. Чисто субективно ме съмнява кметът, със съдействието на дъщерята на Десподов /която няма да се учудя да е дъщеря на Пламен от Филотея/, да извършват убийствата. Трябват ни сравнително млади, силни хора. Мъжът на Мия е подхвърлен в рекламата за последния епизод не случайно, както казах - спец акцията след излизането на Пламен от затвора. На колко години би бил той, ако е останал жив в спецакцията? Няма съпоставка между възрастта на дъщиря им с Мия, и годината на смъртта му.Има много материал за налучкване. Логиката обаче е, че щом Пламен е жив, той отмъщава за отнетия му бизнес. "Прокълнатата" монета, коато Александър намира, и е сполетян от "наказание", и умира от рак вследствие на това, е лека символика, описваща бизнеса, с който Пламен се е занимавал. Може би нещо с антики, или игра за надмощие в откриването на историята на Търновския край? Това в Търново е нещо, което носи дивиденти, знаете как е в археологията. Лично за мен Кърджилов е мозъкът, но не той е Пламен, защото има повече години в археологическия музей, в с равнение с липсващите 7-8 години от смъртта на Пламен. Кмета и дъщерята са извършителите. Само дето не знам кмета каква роднинска връзка има в цялата история...  Търси се човек на 50 години, в сянка, показан в сериала, дори мимоходом.". Ето и частична "снимка" на поста във ФБ

Последна редакция: нд, 12 май 2024, 17:26 от lady Koup

# 369
Както писах по-рано - в леговището вероятно няма кости. Тези кости са на Филотея и са флашбек точно от последната серия, в която Дора разказва за причината за смъртта. Първата снимка е от 18.04, а следващите от последната серия.

Предположението за търговия и нелегален бизнес с антики си дойде от излъченото в последния епизод - братът на Пламен Александър е бил колега на археолога Савов.

Последна редакция: нд, 12 май 2024, 17:32 от Organza

# 370
Няма да се учудя ако и смъртта на Филотея е заметена под масата. Доря спомена удар с тъп предмет в черепа, а никой не е разследвал убийство. Всички са решили, че сама се е хвърлила или е било инцидент. Тази свита от корумпирани големци е прикрила и това убийство най-вероятно. Обаче аз пък се чудя защо в гроба на Пламен е тялото на брат му,  а в това на Александър е Филотея. Кой е изровил всички трупове и ги е разместил? Ирина е слаба и крехка и като че ли има и някакъв психичен проблем.

# 371
Ковчегът на Александър е бил празен, защото Пламен е използвал неговите останки, за да инсцинира собствената си смърт. Така останките на Александър попадат в гроба на Пламен. А в празния ковчег на Александър е преместил Филотея, за да може да я посещава.

# 372
Дора не е казвала нищо за удар с тъп предмет, думите й бяха “счупване от силен удар”. Какъвто Филотея е получила при падането от терасата. Вижда се, че и таза й е бил счупен.

# 373
  • España

Още с началото самите търновлии са роптали по измислените от Туриста и Спейса тегели из града им (не само ние) - от статия по този повод (недоволство на гражданите по показваното) в "ЗаЖената.бг" от 3 март:
Скрит текст:

Имай предвид, че и тук във форума нищо не ни убягва ! Още след първия епизод ( без да съм търновлия ) описах “странната” треактория , която пробягаха Мия и Фил, гонейки “момчето с качулката”   и  че , ако не знаех , че това са една жена по чорапогащник и един полу-тавряз смолянски “пазач”  , щях да си помисля , че са някои професионални ултрамаратонци . Същата работа и с разходката на Дора и Фил ( както си бяха във стария град, тръгвайки в обратна посока , изведнъж се озоваха на чешмата пред Царевец) . Обаче , понеже не ме гони “местен болярски патриотизъм “ , ми хареса , защото го направиха зрелищно и кинематографично !

Фейсбук не чета от доста време ( да не кажа години) , тук ми е напълно достатъчно !
Вече нямам търпение да идва финалът , честно ! Толкова много теории сътворихме ….а като прибавим , че и през няколко страници се преповтарят ….

Между другото , все пак в последния епизод се надявам да няма  фантасмагории ( пластични операции; разделени близнаци ; изоставени деца , за които странно всички са забравили и тнт…) !

На мен сериалът ми харесва , а и ме върна някак в онова прекрасно студентско “златно време на невинност и идеализъм” , както го е описал прокурорът 😉!
Скрит текст:
Само да не забравя , следващия път , като посетя Велико Търново , да се отбия в Университета , може и някои наши “приятелски снимки да пазят” 😂🤪!

Последна редакция: нд, 12 май 2024, 18:11 от Воден пъпеш

# 374
А и думите на Кмета “овластени, богати, гнусни и нагли”, демона убива точно такива. Не само иска да ги убие и отмъсти, но и да се разбере какво са направили в миналото. Иска да се знае колко корумприрани управници има. Затова именно Мия и Филип са там, защото те не са такива. А и това сандъче в кабинета му, на което наблегнаха какво точно значи? До 11 еп. и аз категорично не смятах, че е той, а Фичето.

Всичко добре, но не се връзва точно кмет да е убиец. Вярно, че има спънки на поста си, но има власт и на теория би могъл да спомогне институциите да се прочистят според неговите разбирания. Ако е сериен убиец, то трябва да е приел, че е на крайния вариант, след който и собствения му живот ще е съсипан, а не ми изглежда на отчаян тип.

Последна редакция: нд, 12 май 2024, 18:32 от Mama2288

Общи условия

Активация на акаунт