“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №8 - финал, и след финала.

• 34 682
  • 731
  •   1
Отговори
# 375
Както писах по-рано - в леговището вероятно няма кости. Тези кости са на Филотея и са флашбек точно от последната серия, в която Дора разказва за причината за смъртта. Първата снимка е от 18.04, а следващите от последната серия.

Предположението за търговия и нелегален бизнес с антики си дойде от излъченото в последния епизод - братът на Пламен Александър е бил колега на археолога Савов.
Аз под останки имам предвид не тези , а един череп, който се мярка, докато Демона майстори уредите за мъчения.

# 376
А и думите на Кмета “овластени, богати, гнусни и нагли”, демона убива точно такива. Не само иска да ги убие и отмъсти, но и да се разбере какво са направили в миналото. Иска да се знае колко корумприрани управници има. Затова именно Мия и Филип са там, защото те не са такива. А и това сандъче в кабинета му, на което наблегнаха какво точно значи? До 11 еп. и аз категорично не смятах, че е той, а Фичето.

Всичко добре, но не се връзва точно кмет да е убиец. Вярно, че има спънки на поста си, но има власт и на теория би могъл да спомогне институциите да се прочистят според своите разбирания. Ако е сериен убиец, то трябва да е приел, че е на крайния вариант, след който и собствения му живот ще е съсипан, а не ми изглежда на отчаян тип.
Не се знае нищо за живота му преди да стане кмет. Може да е свързан с Филотея или братя Арсови. Естествено, може да греша и той да не е убиеца. Просто отбелязвам, че думите и действията му са странни. По метода на изключването от показаните до момента герой, никой друг не ми се вписва в описанието “млад и атлетичен”.

# 377
Мнение #330 на мандаринка за мен е изключително правдоподобно.
За съжаление, както казах, няма как да мине без изцяло нов персонаж в Гранде Финале Еп 12. Този Фоторобот очевидно не е на Фичето.
А младокът очевидно не е Пламен Арсов.
Та тези две самоличности ще са напълно нови. Най-важните.
И поне младият ще е чисто, чисто новичък за Сериала.
Голямо разочарование.
Дано поне Пламен е добре познат персонаж.
За мен няма друг освен Кърджиев като Демон. Но сега го вярвам наистина малко. А и образът му е толкова изтънчен, смирен, философски. Никак не искам да го видя как става от количката и “обръща монетата” с кръвожаден поглед.
Тъжен финал казват, значи. Може би ще изпитаме съжаления към Демона. Може би все пак ще успеят да покажат и неговата гледна точка. Ама такива зверства? Да видим как ще ги обосноват.

Последна редакция: нд, 12 май 2024, 18:43 от HappyRSmile

# 378
  • София
На мен не ми хареса, че щял да е и "мистичен" финалът.
Аман от символи, демони и мистични послания, искам достоверно обяснение на цялата история.
За тъжното ме притеснява да не убият знаете кого... Не ми се иска по този начин да си отреже пътя към продължение, Ако и това да е идеята.

# 379
Аз мисля, че Филип ще остане с Дора, натам отива май работата. И ще се върне в полицията,  като символично хвърли (или подари) манерката.

# 380
  • España
На мен не ми хареса, че щял да е и "мистичен" финалът.
Аман от символи, демони и мистични послания, искам достоверно обяснение на цялата история.
За тъжното ме притеснява да не убият знаете кого... Не ми се иска по този начин да си отреже пътя към продължение, Ако и това да е идеята.
Аууууу…..сакън !!!!!
Ако има следващ сезон ( надявам се да ) :
1. Без Фил и Мия ще бъде съвсем друг филм ( губи ми се нишката)
2. Вече да започват да го снимат , че като ги знаем вече какви са бързациииииии…..

# 381
  • София
@Воден пъпеш. Скр.шота е от статия веднага след излъчването на 1-ви епизод с мнения на търновлии (явно от соц.мрежи, не в анкета). Аз въобще пък нямам ФБ. И ако дяволът е в детайлите, в много от показаните ни Демонът въобще отсъства.
И изобщо не съм съгласен с ФБ-мнението на "Захари Георгиев" (цитирано по-напред, благодаря!), че:
"Сериалът е достоен за нивото на скандинавските криминалета. Там всичко до последно е оплетено като козиняво вретище..."
Нито е като скандинавските, а оплитането е - за да ползвам "оригинала" - като машинно тъкано синтетично зебло, фейк дреха от АлиЕкспрес, понеже е станала модна, докарва пари и възклицания; нежели старо истинско вретище, попило история и пот от човешки характери.
Не значи, че филмът е лош. Не значи и, че не бива да имаме претенции. Прехласването и в двете посоки е вредно.

# 382
Да се свършва вече и всички да се успокоят.😂

# 383
  • На Изток от Рая
Благодаря за темата! Най-после ви настигнах.
Аз категорично отхвърлям теорията, че Пламен и Кърджиев са един и същ човек. Двамата са си реално съществуващи образи в сериала и даже са учили в един университет. Няма как след "смъртта" на Пламен от нищото да се появи Кърджиев. Не вярвам и на евентуалните пластични операции, то малко като "Лице на заем" ще стане работата.
За това и си мисля, че Пламен Арсов не е жив, защото той сега трябва да е около 50 годишен, а не виждам никой от героите, който да се доближава до тази възраст. Не вярвам и че някой съвсем непознат ще представят за Демона.
За това си мисля, че убиецът ще е някой роднина, вече показван в сериала до тук.

# 384
  • España
Да се свършва вече и всички да се успокоят.😂
Баш !!!!!
Скрит текст:
Добре , че “Алфа” днес приключва поне ! 😉

# 385
Аз решавам до последно да си залагам на моя човек Илчев като Демона, въпреки че изобщо не прилича. Joy Така и така всичко е толкова оплетено, а от първа серия си заплюх тях с директора - Кърджиев като мозъка на идеята за демоните, но не е извършителя, а Илчев като убиеца. Само дето мислех, че Кърджиев неволно е мозъка и просто прикрива убиеца, а сега е ясно, че той е дълбоко набъркан и в основата на всичко. А и още се надявам на шока как Илчев сваля изкуствените мустаци и коса, изцъкля един психопатски поглед и смайва всички колеги Joy

# 386
  • София
Аз решавам до последно да си залагам на моя човек Илчев като Демона, въпреки че изобщо не прилича. Joy Така и така всичко е толкова оплетено, а от първа серия си заплюх тях с директора - Кърджиев като мозъка на идеята за демоните, но не е извършителя, а Илчев като убиеца. Само дето мислех, че Кърджиев неволно е мозъка и просто прикрива убиеца, а сега е ясно, че той е дълбоко набъркан и в основата на всичко. А и още се надявам на шока как Илчев сваля изкуствените мустаци и коса, изцъкля един психопатски поглед и смайва всички колеги Joy
И нас 😂

# 387
  • Бургас
Въй, EdelV, само не Илчев! 😘 След Кърджиев, той ми е вторият по любимост🤩. Обаче пък и в него мога да се усъмня, вярно е...  Хайде, не остана! В шум и закачки ще мине и тази седмица, та да си "премерим" най-после версиите. 😆

# 388
Горкият Кърджиев какви жени му налетяха във фейса 😂 то сърца, то чудо

# 389
  • София
В началото на епизода Явор, по средата на епизода вече е Стефан..
Произволна снимка от интернет с английски надписи и прободни рани..
Возил си котката в ГТ,пък убиеца бил в автобуса и носил маската.. и още,и още.

Кажете ми една чужда продукция,която да има толкова нелепости и аматьорщина.Дори едно име не могат да оправят като хората.

Направо тази глупост с братя Арсови не я очаквах,честно.Никой не я очакваше...
Трябваше да ни ги споменат в по-ранен етап, за да имат време зрителите да осмислят инфото и да направят предложения за убиеца/убийците.

И още, и още...
После някои ми се сърдя, че съм обвинявала проекцията в некадърност Grinning
Не некадърни, ами направо са да им се забрани да снимат изобщо. Такава хубава идея опорочиха и съсипаха. За подигравката със зрителя да не говорим!

Общи условия

Активация на акаунт