АС и други романтични К-драми - тема 9

• 15 090
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
Момчето събуди интереса ми и искам да го видя и в други роли. Явно този сериал е напълно подходящ за целта щом е баш главен, а ролята е сложна. Същият интерес имам и към Сео Джи Хун - кралят в сериала. Кой сериал с него бихте ми препоръчали?

За Ким Мин Джи има повече отзиви и впечатления и ще се ориентирам по-лесно.

По същия начин моля за препоръки за сериал с полицайчето от Силната 2. Името му за нищо на света не мога да произнеса, напиша с бг букви.

# 631
Онг Сонг У е полицайчето от Нам Сун.Честно казано не знам какво да препоръчам с него.

Същото е и за Со Джи Хун, гледала съм много от сериалите му, но тези, които наистина са ми харесали и бих препоръчала с две ръце, той има малко участие в епизодични роли - Misty, Prison Playbook, Signal.

Последна редакция: нд, 16 юни 2024, 22:30 от 2в1

# 632
  • пак на Рив Гош
Seo Ji Hoon съм го гледала в два сериала, където има по-главна роля:
To All The Guys Who Love Me (2020), който се развива в света на уебкомиксите и където в главната женска роля е Hwang Jung Eum ("Убий ме, излекувай ме", She Was Pretty) и в
My Lovely Liar (2023), където в главната роля е Ким Со, а сюжетът е за момиче, което може да "чува", когато някой я лъже и композитор, който е несправедливо обвинен в убийство.
И двата стават за гледане, без да са нещо уау.

Ong Seong Wu (аз го чета като "Онг Сънг У", ама сигурно греша Joy) също съм го гледала в два сериала:
- More Than Friends (2020) - за него като цяло мненията са доста противоречиви - хората или го считат за загуба на време, или го харесват. Аз съм от вторите, макар и на моменти да се чудех защо и двамата Главни не вземат да седнат и да се разберат като големи хора. Една бавна и изстрадана (поради недоразумения и задръжки) любовна история и много симпатично Трето Колело. Но пък всеки епизод е като пощенска картичка от Сеул. Дори и само за това си заслужава времето Grinning
- Would You Like a Cup of Coffee (2021) - сериал от моята кръвна група. Действието се върти около собственика на едно кафене в Сеул и неговия "чирак", историите на редовните посетители и много кафе. Не става нищо особено, няма романс, но е изключително приятен за гледане, един човешки и стоплящ сериал.

# 633
Роца, благодаря!
Така както си ги описала този за кафенето веднага ми извика асоциация с Болничния плейлист. Звучи ми като сериал, който много ще допадне и на мен.
Сериала, за който хората са на противоположни мнения ми звучи като предизвикателство. Често харесвам това, което мнозинството не харесва или не харесвам това , което мнозинството харесва.
Това с уеб комиксите не знам защо малко ме плаши. Не буквално, но ми звучи несимпатично, въпреки че много харесвам Паралелни светове.
Определено съм любопитна да видя и КимСо на 24г. в изцяло нейна роля, а не в детски вариант на такава.

2 в 1, тези епизодични включвания на самотния крал в посочените сериали за по една серия ли са или през целия сериал, но с малко екранно време и несъществен принос към сюжета. Има нещо в това момче. Така изигра краля, че още изпитвам тъга, че той си остана сам - женен за Чосон.

Последна редакция: нд, 16 юни 2024, 22:58 от Рори72

# 634
  • пак на Рив Гош
Рори, този с уебкомиксите няма нищо общо с "Паралелните светове". Просто Главната е продуцент на уебкомикси и става въпрос за произведения, автори и т.н.. Иначе сералът е тип "офис-романс".
Аз много харесвам КимСо като актриса и съм изгледала почти всичките ѝ сериали от 2016та насам (май само един ми остава да попълня "колекцията"). И в този сериал я харесах като цяло, имаше забавни моменти, романс, хубаво приятелство, малко мистерия и свръхестествен елемент. Става за прекарване на времето.
А този с кафенето, дава усещането като "Болничния плейлист", макар и като сюжет да нямат абсолютно нищо общо. Мисля, че в някой от каналите на Плейтюб го видях преведен. Както и този с КимСо. За другите два нямам спомен.

# 635
Рори, общо взето се появява за кратко в някой епизод.
В Misty е младата версия на един от героите и се появява на 2-3 пъти през сериала като част от миналото на главната.
В Сигнал е участник в един от случаите, които разследват.
В Prison Playbook си признавам, че не си го спомням. Но пък режисьорът е същия като на Болничния плейлист и на поредицата Отговори, така че познаваш стила му на работа.

За тези, които Роца ти е предложила съм на същото мнение като нея.

# 636
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Белл, на песента, за която питаш това е оригиналът -

Останалото са кавъри, включително и този на хубавия Ча.

Голяма скица Joy - https://www.youtube.com/watch?v=5ytoIMfQGKM
Оригиналното участие - https://www.youtube.com/watch?v=_ctxZD_hKnk

Последна редакция: пн, 17 юни 2024, 09:35 от profi_1

# 637
  • Русе
От ФБ, малко е дълго, съжалявам!
Скрит текст:
💥 7 ФАКТА ЗА КОРЕЙЦИТЕ 💥
[Блог на автора]: Нека да разберем колко подобни са корейските момчета в реалния живот на идеалните момчета от драмите? В тази статия ще събера фактите, които съм натрупал през живота си в Корея, а също така някои факти ще се основават на историите на момичета, които са ходили на срещи с корейци или са били/са в отношения с тях. И, разбира се, ще бъдат включени корейски източници на информация. Пригответе се, тук ще има не само положителни факти:
1. Корейците се грижат за кожата на лицето си и използват козметика.
Мисля, че корейците се грижат за кожата на лицето си, те винаги изглеждат добре поддържани. Но фактът, че те могат да оцветяват устните си, може да е необичаен за мнозина. Актьорите и мъжете K-pop звезди изглеждат добре с грим на екрана, но в реалния живот е странно, много се забелязва и изглежда неестествено. Така че има шанс във връзка с кореец да не сте единствената, която носи червило. Между другото, в корейските магазини често мъжете рекламират грижа за кожата и декоративна козметика. Например, известният и обичан корейски актьор Gong Yoo украси корицата на VOGUE с гланц за устни Tom Ford. Gong Yoo е посланик на марката Tom Ford Beauty.
2. За корейските момчета е важно да изглеждат добре.
Скрит текст:
Разхождайки се по улиците на Сеул, можете да видите кореец, който гледа дълго в камерата на телефона си и оправя косата си. Корейските момчета са известни с чувството си за стил и винаги се опитват да изглеждат модерни. Много корейци предпочитат да носят маркови дрехи, те са достъпни за тях и са показател за статус. Те предпочитат марки като Gucci, Prada и Louis Vuitton. Корейците често миришат на чисто. Може би това е балсам или спрей за освежаване на прането, но тоалетната вода с аромат на сапун, изпран лен или памук също е популярна в Корея.
3. Корейските момчета са срамежливи.
Според много момичета корейските момчета трябва да работят върху способността си да направят първия ход, преди някой друг да го направи. Наистина е трудно за корейците да признаят, че харесват момиче. Но за някои подобна срамежливост изглежда сладък факт. Ако дойдете в Южна Корея с цел да се запознаете с корейски момчета, малко вероятно е момчетата да се обърнат първи към вас. Ако си падате по някой кореец, отидете при него и започнете разговор! Така ще улесните живота си един на друг 😂. Има и това твърдение за корейските мъже (намерих този коментар в един форум):
„Корейските мъже са лоши в изразяването на чувствата си. Това може да е често срещано в повечето култури в Североизточна Азия, където мъжът се смята за слаб, ако показва емоциите си твърде много, особено в Корея.
Скрит текст:
Мисля, че едно момиче трябва да положи усилия, за да разбере и знае когато не трябва да ги безпокоите, когато се чувстват зле, а кога, напротив, трябва да поемете инициативата, когато имат нужда от подкрепа. Например, моят приятел не е много добър в изразяването на романтични чувства, когато сме заедно , и особено когато го помолят за това „Той дори не може да направи нищо наистина романтично, мисля, че отнема време и в този аспект мисля, че момичетата трябва да поемат водеща роля в установяването на комуникация.“
4. Много романтични срещи.
Корейците обикновено празнуват своите 100 дни, 200 дни, 300 дни и една година. На 14-то число на всеки месец Корея има допълнителни уникални празници, посветени изключително на двойки. Всеки месец има своя собствена тема. Ето някои от най-популярните корейски празници:
√ Ден на дневника (14 януари): Партньорите обменят дневници и планове за дейности.
Скрит текст:
√ Свети Валентин (14 февруари): Празник на любовта, като в западните страни, но само жените правят подаръци на мъжете.
√ Бял ден (14 март): На този ден корейските мъже дават подаръци на своите партньори.
√ Ден на розата (14 май): Двойките си разменят рози.
√ Ден на целувките (14 юни): Е, тук всичко е ясно.
√ Ден на среброто (14 юли): Партньорите си разменят сребърни бижута.
√ Зелен ден (14 август): Пикник, соджу на открито.
√ Ден на снимките (14 септември): Снимките са важна част от корейската култура на запознанства.
√ Ден на виното (14 октомври): Празник на романтиката с вино.
√ Ден на Пеперо (14 ноември): Двойките дават кутии с пръчици Pepero.
√ Ден на киното (14 ноември): Отидете на кино!
√ Ден на прегръдката (14 декември): Подобен на Деня на целувката, но с прегръдки.
Скрит текст:
5. Сдвоени изображения.
В Корея има много двойки, които носят еднакви дрехи. Имат склонност да показват връзката си – еднакви дрехи, еднакви пръстени и еднакви обувки са най-добрият начин да го покажат. Двойките могат да си подаряват еднакви ризи, калъфи за телефони и ще очакват партньорът им да се възползва от това.
Сега да преминем към неположителните факти:
6. Домашно насилие.
Първоначално исках тази статия да е само за доброто, но след това реших, че трябва да отразявам реалността такава, каквато е. В проучване от 2017 г. на Корейския институт по криминология около 80% от корейските мъже признават, че са упражнявали физическо или вербално насилие спрямо партньорките си. Домашното насилие е сериозен социален проблем в Южна Корея. Психологическото и емоционалното насилие също е често срещано сред корейските мъже, много от които не знаят, че действията им са форма на насилие. Например, те могат да бъдат много ревниви и да се държат по такъв начин, че да трябва да докажете, че той е единственият за вас. Или може да ви преследва, ако сте го отхвърлили. В Корея има тенденция жените да се разделят с гаджетата си на безопасни и открити обществени места поради възможността от насилие, когато чуят „Всичко свърши“. Бъдете внимателни и внимателни при избора на партньор и всичко ще бъде наред!
Скрит текст:
7. Фетишизиране на чужди жени.
В някои случаи корейските момчета могат да фетишизират чужденките въз основа на стереотипи и предубедени представи за западната култура. Това може да включва идеализиране на външен вид или поведение, което се счита за екзотично или необичайно. Важно е да се отбележи, че това не е общо правило за всички корейски момчета. Чуждите жени също са фетишизирани поради погрешни схващания, че са по-отворени за случайни сексуални връзки. Това води до някои корейски момчета, които търсят краткосрочни връзки с чужденки, без да търсят дългосрочни връзки. Разбира се, важно е да се разбере, че личните истории и преживявания на хората могат да варират значително. Някои чужденки могат да срещнат проблеми с неискрени намерения, докато други могат да намерят искрени партньори в Корея. Например, проучване на Корейския институт по здравеопазване и социални въпроси установи, че броят на браковете между корейски мъже и чужденки се е увеличил значително.
Финалът:
Не трябва да очаквате един кореец да бъде точно като героите от корейските драми. В реалния живот хората се държат различно и това важи и за корейските мъже. Важно е да разберете, че всички хора са различни, всяка националност има свои собствени характеристики. И най-важното: всеки човек е уникален.

# 638
Попрехвърлих един странен мини сериал заради участието на УСок. Всичко е глуповато в него - това което трябва да е история, героите, скечовете..... То сценарият е като за скечове свързани с общи герои и почти не излизат от офиса. Но в началото на последната серия, първите между 1.5та минута и 2.5та  минута УСок е много смешен и сладък и ви слагам линк към видеото.
https://youtu.be/R2DHnRWoB2A?si=rF9QFYHX8lf2Weat

Уинона, благодаря!

Последна редакция: пн, 17 юни 2024, 10:04 от Рори72

# 639
  • Русе
Рори, не ми благодари! Поместих го тенденционно, защото някои неща обясняват поведения в сериалите, които ни се струват странни или дори абсурдни.
"Престолонаследникът изчезна" приключи! Някоя от вас наскоро писа, че понякога й е идвало да "прасне 2-3 шамара на сценаристите", та и аз така...! Rage Как започна, накъде го извъртяха и накрая от драма го превърнаха в комедия...Е, нЕмам думи?! Close Искаха хепи финал и не намериха как да го направят...Rolling Eyes Представете си, аз съжалявам артистите, какво ги принудиха да го изиграят. За актьорския състав и изпълнение нямам никакви забележки, просто сценаристите си оставиха ръцете!
Към финала съм на "Тази зима вятърът духа" и много, много ми харесва драмата! Страхотно, ударно бих казала, завръщане на двамата главни артисти! А, мисля, че композиторът е същия от ТГ - основните мелодии са почти аналогични.

Последна редакция: пн, 17 юни 2024, 13:22 от winona

# 640
Уин, как е заглавието на Тази зима вятърът духа в оригинал?

Не че не го знаехме, но тази част отново предизвиква смях при мен - ако сте във връзка с кореец няма да сте единствената, която носи червило 🤣

# 641
  • Русе
Уин, как е заглавието на Тази зима вятърът духа в оригинал?

Не че не го знаехме, но тази част отново предизвиква смях при мен - ако сте във връзка с кореец няма да сте единствената, която носи червило 🤣
"That winter, the wind blows" - не го намерих с бг-превод и си карам на руски. Каквото разбера! Simple Smile
Мда, това с червилото си е направо трепач! Joy

# 642
Значи неслучайно заглавието ми прозвуча познато. Започнала съм го и аз. 🙃 В Телеграм е Вятър през зимата - смисълът е същия, но помислих да не би да има и друг.

# 643
  • Русе
Забравих да спомена, че във "Вятър през зимата" се запознах с Ким Бум. Добро начало...

# 644
Кой е филмът или сериалът в който са участвали Йогито, ХеЮн и главния т.. шефа от Минкиния сериал и от коя година е? На руски се превежда "Тоже"

Попаднах на интересно шоу с игри на музикална основа и с елементи на кулинария. Гледах епизода с участието на УСок (в това шоу има един общ кадър с колежка висока 149 см.) и КимЮ, но има има и епизод с участието на тримата които споменах по-горе т.е. те имат общ проект.

Общи условия

Активация на акаунт