JYSK тема 3

• 44 926
  • 636
  •   2
Отговори
# 615
Тази дървена рамка изобщо не е удобна сутрин като стана и седна да се разсъня така ми убива нямам търпение да го сменя ..не е същото но е подобно и за чекмеджетата повярвай ми грам няма да ти се навежда да ровиш в тях ..

И аз от това се опасявах, за рамката имам предвид. За чекмеджетата смятам да ги ползвам рядко, само за летни/зимни спални комплекти и завивки....

# 616
Икейското също не е удобно с този борд. Нямах търпение да го разкарам. Купих плюшеното на Юск и съм много доволна.
Въобще досега ми е най-добрият избор на легло.

Да не е континенталното  ? Ако не, може ли да ми покажете модела, защото в момента има едно континентално плюшено на промоция, а цената е доста прилична.
Нещо като това е :

https://jysk.bg/spalnya/legla/legla-s-myasto-za-skhranenie/konti … storage-sivo-tvrd

# 617
За мен леглото не беше добър избор. Чекмеджетата постоянно се разместват отдолу у много внимателно трябва дс се затварят, за да не се удря човек на някой ръб.

Тоест имате такова легло и не сте доволна/ен ? 
Пробвахте ли да си добавите носачи за чекмеджета ?
Питам защото моята идея е такава...

Не сме пробвали. Като купувам нещо, гледаю фа го вземам без перспективата фа му птавя подобрения, но може би водачите ще свършат работа, да. Въоросът е, че чекмеджетата са на колелца и много лесно се разместват. Освен това не може да де използва целият обем под матрака.
В дипълнение - за малко помещение тилкоеа високо легло не е подходящо, защоти обема много от въздуха на стаята.

# 618
За мен леглото не беше добър избор. Чекмеджетата постоянно се разместват отдолу у много внимателно трябва дс се затварят, за да не се удря човек на някой ръб.

Не сме пробвали. Като купувам нещо, гледаю фа го вземам без перспективата фа му птавя подобрения, но може би водачите ще свършат работа, да. Въоросът е, че чекмеджетата са на колелца и много лесно се разместват. Освен това не може да де използва целият обем под матрака.
В дипълнение - за малко помещение тилкоеа високо легло не е подходящо, защоти обема много от въздуха на стаята.

Аз също не мислих за модефикации, но след вашият коментар се замислих какво и как.
Колкото до мястото, апартамента е голям, място бол Simple Smile
Просто, тези шкафове за за удобство от гледна точка на някой неща които трябва да са ми под ръка.
Честно казано, на пазара има толкова много мебели, че ум ми се взема чак Simple Smile обаче, ако го мисля много и дълго, накрая няма да си взема нищо...
А се надявам, да промени начина ми на сън, и най малкото, да се събуждам наспан Simple Smile
Иначе стаята ви ми харесва. И като гледам май е малко по голяма от моята спалня...

# 619
Nekrad, предлаганите мебели са много, но са еднотипни. А някои от тези типове са и не особено лесни за намиране.

1. Високи по 70 см с матрака легла, които както каза Krasimilo изяждат обема на стаята. В малка стая 70+ см легло за мен лично е някак несъразмерно. Ако е голяма иди-дойди, тогава всичко може. Обикновено бокспринг леглата в тая категория. Ок за тези, които ги кефят такива височини и несменяем кажи-речи матрак. На всичкото отгоре скъпи.

2. Легла с чекмеджета, които на практика не са чекмеджета, а търлящи се на колелца отдолу кутии  прахосъбирачки. Прахът колкото по-надолу толкова е повече. Представям си забавлението да зачистваш периодично пространството около и под тия кутии. Имам гардероби с частично отворени части. Всички казват   "Ама то прах". Сериозно ли? Тоя прах е дреболия в сравнение, с това, което се завихря около този тип кутии.

3-ти тип - доста по-добре замислените и изработени легла, при които хем имаш чекмеджета, но хем са и истински. Като това дето Ейнджъл споменава. Единият споменат от нея модел е много сполучлив. Но според мен заради крачетата не е за пълен човек.

4-ти тип с подматрачна рамка и тапицирани или само с тапицирана табла. За мен специално от по-лесно достъпните стоки в тази категория лидер е Ергодизайн. Със заоблените леко ъгли, приятна тапицирана табла, подматрачна рамка, откриваща прилично място за съхранение.
Ако ръбът на Malm модела не е удобен както някой спомена, то тогава може да се завиши малко бюджета и да се изчака намаление за именно този тип легла на Ергодизайн. Според мен тежък човек трябва да използва стабилно стъпило на пода легло, здраво изработено.

# 620
Икейското също не е удобно с този борд. Нямах търпение да го разкарам. Купих плюшеното на Юск и съм много доволна.
Въобще досега ми е най-добрият избор на легло.

Да не е континенталното  ? Ако не, може ли да ми покажете модела, защото в момента има едно континентално плюшено на промоция, а цената е доста прилична.
Нещо като това е :

https://jysk.bg/spalnya/legla/legla-s-myasto-za-skhranenie/konti … storage-sivo-tvrd
Не, и моето е Хаслев - много съм доволна. Има плат отдолу, все едно на земята са нещата, както някой каза. Но аз съм сложила подложка върху плата.

# 621

Предполагам визирате водачи, както е поправила една дама. А място дали ще има за тях? За да се монтират трябва точно определена ширина на чекмеджето и отстояние от страниците на леглото, за които ще се хванат. Леглото има ли такива страници отстрани на всяко чекмедже и мястото дали отговаря - може да е повече или по-малко!

Моите легла в малки спални са си високи, защото са вдигнати на крака заради подовото отопление. Идват на около 55 см до горния край на матрака.

# 622
To 55 е почти нормална височина спрямо това, което са някои легла - 65-70

# 623
Не мисля, че има легла 70 см високи. Бюрото и масите са ми толкова, визуално знам колко е това..та такова легло не съм виждала аз поне.
Явно някой не е мерил с ролетка и малко доукрасява и повишава см-те....

# 624
  • София
Не мисля, че има легла 70 см високи. Бюрото и масите са ми толкова, визуално знам колко е това..та такова легло не съм виждала аз поне.
Нашето е 68 с матрака и масите и бюрата са по-високи😅
Кухненската маса е 76

# 625
Трудно ми е да повярвам ако не видя ролетката опряна до леглото Grinning

# 626
  • София

Понеже писа за крачетата, мм е 120кг,аз съм 50, издържа ни чудесно, не е мръднало за 2години.

Последна редакция: вт, 03 фев 2026, 11:12 от Angel_Dust

# 627
В апартамента имаме светло сиво тапицирано легло, не зная от къде е купувано и каква е марката му, но страшно много пуска прахоляк и мъх. Не бих си купила такова легло повторно. Надявам се, че не при всички така се получава, но при нас е така. Иначе е удобно и е с дигащ механизъм и отдолу събираме доста неща.

# 628
  • София
Може би е нещо с материята конкретно, не съм забелязала... По същата логика и дивани да не купуваме🤔

# 629
Нашето е 68 с матрака и масите и бюрата са по-високи😅
Кухненската маса е 76
Да не се притеснявам значи, че новото легло се очертава като го смятам 62-65 см.

Общи условия

Активация на акаунт