JYSK тема 3

• 45 814
  • 661
  •   1
Отговори
# 645
За мен леглото не беше добър избор. Чекмеджетата постоянно се разместват отдолу у много внимателно трябва дс се затварят, за да не се удря човек на някой ръб.

Тоест имате такова легло и не сте доволна/ен ? 
Пробвахте ли да си добавите носачи за чекмеджета ?
Питам защото моята идея е такава...

Предполагам визирате водачи, както е поправила една дама. А място дали ще има за тях? За да се монтират трябва точно определена ширина на чекмеджето и отстояние от страниците на леглото, за които ще се хванат. Леглото има ли такива страници отстрани на всяко чекмедже и мястото дали отговаря - може да е повече или по-малко!

Моите легла в малки спални са си високи, защото са вдигнати на крака заради подовото отопление. Идват на около 55 см до горния край на матрака.

Тя и вие добре ме поправихте, но и двамата не знаете 2 неща Simple Smile Бил съм дърводелец преди да стана готвач, и някога, водачите, не бяха водачи, а носачи, а и тогава имаше разлика със сегашните.
Освен това, зная за мястото и прочие, но има начини това място да се намали и увеличи, ако се наложи.
Още повече тази спалня идва разглобена и няма да е проблем, но да се надявам че няма да опре до това.
И за разлика от повечето жени и мъже, знам колко са 20см Grinning Отравям се добре с мерките Simple Smile все пак съм бил дърводелец... Grinning

Доообре...

Оказа се, че леглото ни било 62 см, а новото ще е 67 см. Много е удобно и за нас. И на мен на по-високо от пода повече ми харесва да спя.

# 646
Изяжда, изяжда от въздуха в стаята, високото легло. Доста изяжда.
И не, нищо ама нищичко над и около леглото в детската, няма. Нито етажерки, нито нищо
Но когато стаята е малка, високото легло отнема от пространството, категорично.
Сега, ясно че се свиква с всичко.
Но да се твърди че няма разлика..не съм съгласна категорично.

# 647
Хаслев с 20см матрак е 50см висок.
Права си, 50 е и моето, сутринта го измерих. Аз съм 170 и ми е много удобно. Но нямам база за сравнение с по-високо, може и то да ми е удобно.

# 648
  • София
И не, нищо ама нищичко над и около леглото в детската, няма. Нито етажерки, нито нищо
Чисто визуално сигурно си права в някои случаи, че запушва... Практично и реално не заема повече полезно, използваемо пространство... А и за мен спалнята е зона за сън, леглотл е главен герой така или иначе, полага му се.

# 649
Чисто визуално сигурно си права в някои случаи, че запушва... Практично и реално не заема повече полезно, използваемо пространство... А и за мен спалнята е зона за сън, леглотл е главен герой така или иначе, полага му се.

Ами точно за чистото визуално говоря и аз.

А спалнята като стая в детската такава не е само зона за сън.

А и щом съм се спряла на голямо легло и в детската, вероятно също смятам, че леглото е важно.
Което не отменя правилото че високото такова изяжда от пространството.

# 650
Може ли да ми препоръчвате възглавници? Търся да не е прекалено ниска,двамата с мъжа ми обичаме по-високи възглавници, но все не улучвам. Дори и да я взема висока и да не изглежда прекалено мека,след седмаца спане на нея,става на половина Grinning От години си колекционирам различни и не мога да попадна на такава ,която да ми е добре,но се замислих че от юск  още не съм пробвала Rolling Eyes

# 651
На Юск точно доста се сплескват. Но на мен въпреки това са ми най-удобни. И разбира се изгодни финансово.
Бях вземала преди месеци една от Zara home някаква дето се води с три камери. Има нещо вътре, което в никакъв случай не се усеща като твърдо, но някак държи възглавницата да не се сплесква прекалено.

# 652
  • софия
Удобството (на възглавница) е индивидуално. Мъжът ми спи с този тип (не съм сигурна за конкретния модел) и се кълне, че е супер удобна. Аз не можах да свикна с нея и за мен тази е най-удобна.
Никоя не се е деформирала. Ползваме ги 5+ години.

# 653
И аз колекционирам възглавници.. напоследък се задържах с тази
https://jysk.bg/spalnya/vuzglavnici/specialni-vuzglavnici/vzglav … 11-wellpur-viglen

Преди това бях с тази - след някакво време се спихна, но не бързо.
https://jysk.bg/spalnya/vuzglavnici/s-poliesteren-pulnezh/vzglav … 60x10-tronfjellet

Най лесно се мачкат едни евтини- имам ги на друго място и НЕ ги препоръчвам за дълга ежедневна употреба -  https://jysk.bg/spalnya/vuzglavnici/s-poliesteren-pulnezh/vzglav … lnezh-50x70-ulvik

# 654
  • Варна
Визуално изяжда от обема на стаята легло, стъпило директно на пода, дори и да е ниско. Нашето е високо (не съм вкъщи и не мога да измеря колко точно), но е повдигнато на високи крачета и пак изглежда въздушно и не схлюпващо. Държах на поне 15 см крачета, за да влиза отдолу свободно робота. После пак си има ракла за съхранение, макар и една идея по-плитка от стандартните, пак е колкото цялата площ на леглото. Отгоре е подматрачната рамка с повдигащ механизъм и най-отгоре - матракът. Нашият май беше 24 см.
Беше ми мечта да имам такова високо легло и ни е много удобно. Единствен минус е, че по-късно си взехме кученце, което трудно се качва само, а за слизане му трябва рампа, понеже не е желателно да скача. Та се наложи и рампа да наместим в малката спалня. Но това е изключение.

П. П. За градове с влажен въздух и проблем с мухъл, считам повдигнато легло на крачета за огромно улеснение.

# 655
Леглото Хаслев с каква височина му е рамката + висок матрак имат 28 см. ще стане ли достатъчно високо 60-65 см? Колко сантиметра е височината на подматрачната рамка от земята, нали влиза малко от матрака в рамката на леглото?

# 656
  • София
Леглото Хаслев с каква височина му е рамката + висок матрак имат 28 см. ще стане ли достатъчно високо 60-65 см? Колко сантиметра е височината на подматрачната рамка от земята, нали влиза малко от матрака в рамката на леглото?
Няма да стане чак 60-65 см. С матрак 28 см ще достигнеш 58 см обща височина. Матракът влиза малко в рамката. Страниците са 30 см високи, имат малки крачета, матракът влиза съвсем малко в рамката и така става 30+20см в моя случай, а с матрак 28см, ще бъде 58см.

# 657
Silver cloud, благодаря за точните см. А как е като устойчивост рамката, амортисьорите и ламелите на подматрачната? Има ли шперплат/текстлил като основа на леглото или се вижда настилката в стаята?

# 658
А какъв е проблема да се вижда настилката? Стана ми любопитно..
 Нали нещата се слагат в найлони/пакети/кутии?
При нас в спалнята е на паркет и грам проблем нямам с това! Дрехите и завивките са в съответни меки кутии с ципове, знаете ги..
На малма в детската има две хвърчащи плоскости, които разкарах..смисъл от тях не видях.

# 659
Исках да е изолирано, някак ми се струва по-хигенично да не влиза прах от луфта, който ще се получава между пода и рамката.

Общи условия

Активация на акаунт