Седмокласникът е на финална права, бели лястовици вече пък сънува мама - тема 11

• 42 090
  • 780
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Кой да ти каже има ли шанс, няма ли...
Не съм си правила труда да гледам тезите, които са се падали през годините, и си мислех, че няма вероятност да се падне едно и също произведение 2 поредни години, но сега виждам, че можело. Въртят си само едни 5-6 творби вече сигурно 50 години. Аз също съм писала 1987 г. за Македонски при Гредетин, но отговор на литературен въпрос.

# 106
Ох, а в класа на дъщерята са им дали да правят нови презентации на килограм, на всички деца. То бива, бива, изходни нива, контролни, пробни ще им правят до края на месеца и хоп и проекти до 31.05. Полудява.

# 107
Ох, а в класа на дъщерята са им дали да правят нови презентации на килограм, на всички деца. То бива, бива, изходни нива, контролни, пробни ще им правят до края на месеца и хоп и проекти до 31.05. Полудява.
При нас няколко проекта със срок 21.05 и 23.05. По повечето предмети направиха изходни по география не се знаело дали ще им дава контролно .

# 108
Аз да се включа с един тъп въпрос, който ми изникна сега, докато вадих паралелки... тези, еднаквите с по няколко бройки как се редят по време на кандидатстването? Тоест когато се избере паралелката, излиза отстрани (както е в РУО) каква е бройката и детето участва за всички бройки и няма нужда да редим 2-3-5 реда надолу една и съща паралелка?

# 109
Някой от авторите, включени в НВО има ли годишнина? Аз не знам защо си мисля, че Алеко е възможен вариант и въпреки, че го харесвам виждам, че е доста труден за децата...

# 110
А то всъщност не е ли на лотариен принцип, аз си мислех, че някаква система генерира теста и може един автор и три години подред да се падне ?

# 111
Аз да се включа с един тъп въпрос, който ми изникна сега, докато вадих паралелки... тези, еднаквите с по няколко бройки как се редят по време на кандидатстването? Тоест когато се избере паралелката, излиза отстрани (както е в РУО) каква е бройката и детето участва за всички бройки и няма нужда да редим 2-3-5 реда надолу една и съща паралелка?
подавате за желаната паралелка, без да я пишете няколко пъти.

# 112
  • София
Алеко е възможен вариант и въпреки, че го харесвам виждам, че е доста труден за децата...
И на каката беше труден, и на набора е труден.
Ама  ако се падне, ще се оцелява някак. Поне една точка трябва да има - моят много старателно пише заглавието и автора :–)
Но като цяло той не е силен на тезите - макс 4т е получавал на пробните в школата и на даваните от класната му.

# 113
Оо да, и при моя е така. Знае автора и какво е произведението.. Максимума е 3 точки, но пък една теза не е написал по собствено желание. Примирих се и там е ясно, че повече от 3т няма да има.

# 114
Kalisi, моят син писа по история на тема ”175 години от рождението на Хр. Ботев”, ако това питаше.

# 115
  • София
Оо да, и при моя е така. Знае автора и какво е произведението.. Максимума е 3 точки, но пък една теза не е написал по собствено желание. Примирих се и там е ясно, че повече от 3т няма да има.
Ами братя по съдба и по мисъл Laughing

Моят всъщност получи 4т защото бяхме гледали с него една тема за упражнение (след изнудване от моя страна, не се съгласи лесно) и после същата теза му беше дадена в училище. Т.е. на познат цитат, коментиран скоро, успя да докара повечко точки.

# 116

Кои два вида киви имат еднакви размери според табл.?
На мен ми изглеждат 2 възможни верни отговора. 1 и 4, 2 и 3 също. Нито около, нито от- до е точно.

# 117
А какви са вариантите - сигурно трябва да се напише 1 и 4 и 2 и 3.
Признавам си, на тези въпроси с разбиране понякога много се затруднявам хаха

# 118
Може би 2 и 3, защото долу горе имат един ареал на живеене? (ег@ти тъпата задача....)

# 119
Моето дете е отговорила 2 и 3, но е грешно. Трябвало 1 и 4. Аз като ги гледам и двата варианта са ми верни.

Общи условия

Активация на акаунт