Седмокласникът е на финална права, бели лястовици вече пък сънува мама - тема 11

• 42 289
  • 780
  •   1
Отговори
# 240
  • София
И при нас, едната близначка е голям почитател на К-поп стила, да не казвам, че целодневно слуша само такава музика. Беше запалена и по аниметата. Тя си учи с Дуолингото корейския и гледа доста сериали.
Задължително едно от желанията й ще бъде корейската паралелка в 18-то СУ, въпреки че ако изкара по-висок бал, за което силно се моля, ще пишем по-напред други специалности и училища. Но езикът може да се научи и на курс, а тя интереса си го има.
Другата пък изобщо не я влече този тип музика, но на корейските сериали вкъщи всички сме големи фенове.Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 241
Голямата ми слушаше К-поп и е запалена по анимета, това й беше план Б след ФЕГ. Вторият интерес се запази и разви и към това се е насочила да учи сега.

# 242
  • София
Южна Корея доста интензивно популяризира себе си  - икономика, култура, храна,  филми, козметика, музика. Все пак си е азиатски тигър. Посолството у нас също организира доста инициативи. Отпускат се и стипендии за студенти, но не съм проучвала в дълбочина, че ни е рано още.
Голямата ми слушаше К-поп и е запалена по анимета, това й беше план Б след ФЕГ. Вторият интерес се запази и разви и към това се е насочила да учи сега.

Последна редакция: пт, 17 май 2024, 17:35 от bibi76

# 243
А какво означава "инцидент"?

Защото и в нашето училище се случи, хм, "инцидент" и аз много искам да преместят младежа.
Всъщност в инцидента при нас има двама участника и двамата са потърпевши, така че и двамата са по еднакъв начин застрашени.

Какво го увъртате, сбили са се две момчета. Случва се често, но тези са ги хванали.

# 244
E, сбили се, чудо голямо. Ако няма ранени, двамцата да отнесат по едно мъмрене и няколко часа труд в училище (я боядисване на ограда, я пренасяне на нещо....). Аз рекох кой знае какво е станало, че в седми клас да се местят.

# 245
  • София
Цялата драма е за един бой ли? Класната да си пие успокоителните. Аз реших, че е нещо сериозно.

# 246
  • София
"Предупреждение за преместване" се налага със заповед на директора след спазване на определена процедура - решение на педагогически съвет, предварително уведомяване на родителя и Закрила на детето и т.н. Трябва надлежно да се мотивира защо се налага тази санкция, а не някоя от по-леките такива. Ако това е първо нарушение и не е нещо със сериозни последствия, трудно ще се обоснове тази санкция и съответно трудно би издържала в съд. Малко ми се струва, че плаши гаргите класният, но пък и майката не дава достатъчно информация, за да го обсъдим. И аз предположих сбиване, но майката не го потвърждава засега.

# 247
  • София
"Предупреждение за преместване" се налага със заповед на директора след спазване на определена процедура - решение на педагогически съвет, предварително уведомяване на родителя и Закрила на детето и т.н. Трябва надлежно да се мотивира защо се налага тази санкция, а не някоя от по-леките такива. Ако това е първо нарушение и не е нещо със сериозни последствия, трудно ще се обоснове тази санкция и съответно трудно би издържала в съд. Малко ми се струва, че плаши гаргите класният, но пък и майката не дава достатъчно информация, за да го обсъдим. И аз предположих сбиване, но майката не го потвърждава засега.

Точно така. И да допълня, че тази санкция се предлага от педагогическия съвет, а не от класния ръководител. Класният ръководител предлага санкция "забележка" и санкция "преместване в друга паралелка".

# 248
За всички санкции предложението идва от класен ръководител, но няма как директно към предупреждение за преместване преди да са минали забележка и в друга паралелка.

# 249
  • София
J_M_M,
Скрит текст:
Чл. 203. (1) Санкциите "забележка" и "преместване в друга паралелка в същото училище" се налагат със заповед на директора по мотивирано писмено предложение на класния ръководител, а всички останали санкции - със заповед на директора по предложение на педагогическия съвет.
Но да, за да "прескочиш" по-леките санкции и директно да наложиш по-тежка, трябва да е нещо доста сериозно. Ние не знаем дали не е имало и други нарушения/санкции. Може би майка ще обясни по-подробно.

# 250
Динчо предположи, че е сбиване, така че не може да се съди сериозно ли е, не е ли, а може и да е нещо друго.

# 251
Навремето една много готина учителка по БЕЛ ми сподели как, според нея и нейни колеги, нямало по-неподходящ формат и тайминг  за изпитите за прием в гимназия. Да не дъвча отново формата,  но като чуя за инцидент в училище по това време на годината, винаги се сещам  за нейните думи - че в 7 клас по-голямата част от децата хормонът вече ги удря здраво, а напролет съвсем полудяват....Емоциите са на макс - влюбвания, разлюбвания, караници, сбивания - за каквито и екшъни да си помисли човек, по това време на годината са в пъти повече. Като се добавят и натрупаната през годината умора, и напрежението от предстоящите НВО, училището през май става една тенджера под налягане. Препоръката на тази учителка беше  за повече физическо натоварване на децата в този период - спорт, излизания навън, дори повече домашни задължения.
Дано емоциите да се балансират и проблемите да се решат по най-разумния начин.

# 252
Добро утро момичета някои с учебната тетрадка по английски от снимката да е исках да помоля за нещо ако е удобно!

# 253
Мексито, детето е по тази система, но не ползват уърк бук - сега погледнах.

# 254
meksito, и моята е на тази система, пиши Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт