Седмокласникът е на финална права, бели лястовици вече пък сънува мама - тема 11

• 42 070
  • 780
  •   1
Отговори
# 60
Страхотно име на новата тема, luthien.
Наборката ще е на пробния в училището по време на ДЗИ, т.е. петък и понеделник. Щели да пишат оценките и да ги броят вместо класно. Persevere От сега съм в тих ужасТ, защото и тя започна да се поотпуска и донесе някои оценки, които хич не ми се искаше да виждам в края на годината... Уффф.

# 61
  • Варна
Привет, група! Почна сееее. Броим уикендите до финала. Както се върти и фейса : Днес е сряда, а ми се искаше да е юли.
Благодаря за темата! Добро попадение със заглавието 😁
За тезата залагам на "Една българка".

# 62
Tisisat, няма ли да има ДЗИ в училището й? И учителите не са ли ангажирани?

# 63
J_M_M, в тази тема "Евгени" обяснихме ли го кой е Laughing
Хубаво би било Simple Smile
Има един виц. На опашката дядо и внук. Внучето палаво. Дядото периодично казва: "Още малко, Евгени", "Спокойно, Евгени, ей сега ще дойде и нашия ред" и в този дух. Идва и техния ред, плащат, излизат. Авторът излиза след тях и на паркинга ги настига. Изразява възхищението си от дядото, колко търпелив е бил с детето Евгени, а той отговаря "Евгени съм аз"

Не мога да го разкажа хубаво, но това имат предвид - самоуспокоението на възрастния, когато детето е палаво или не му пука. Ние сме Евгени.
Ха ха сега се сетих ,че съм чувала. Е то това си е самата истина. Да споделя , че нещо започвам да се паникъосвам,  но се опитвам да не го показвам пред детето. Започвам да мисля: "Ами ако се притесни, ами ако блокира и забрави , ами ако не се чувства добре" Все ЧЕРНИ мисли. Опитвам се да ги отхвърля, ама те са си там и дълбаят

# 64
Tisisat, няма ли да има ДЗИ в училището й? И учителите не са ли ангажирани?

Mama Run, ще има ДЗИ. От самото училище решиха, че пробните ще са заедно с ДЗИ. Как точно ще го организират, те си знаят.
Аз само знам, че днес и утре ще налягаме парцалите за БЕЛ (в петък); вчера два теста направи, но трябва граматиката да преговорим. Събота-неделя пък ще мъчим МАТ, макар че и двата дни е на уроци до 14-15ч., та се надявам да успеем. МАТ ни е много слабото място, особено геометрията... Какво ли не обяснявах, ама не ги вижда и това е.

# 65
  • София
Немили Недраги! Абе нещо Вазово. Въпреки, че има годишнина от рождението на Л. Каравелов, ако нещо решат Grinning   Наборката съвсем се отпусна, не че някога се е стягала много. Как беше лафа? " като отворя учебника, все едно аз съм го писал, като го затворя, все едно друг го е чел" Joy и при нас така Joy

# 66
  • Пловдив
Ох, моля ви се, само не Художници, Косачи, Неразделни, Яворов и т.н. Тоест нека е нещо свързано с борбата, все пак и момчетата нещо да сътворят. Моят е далеч, далеч от любовта и красотата...виж с борбата може и да се получи нещо. Любимо му е "Немили-недраги"

# 67
Аз за това заложих на "Серафим" - за добрината и състраданието

# 68
Аз залагам "На прощаване в 1868".

# 69
Един технически въпрос към опитните мами относно електронното попълване на желанията в infopriem:
Ako след подаване на заявлението се окаже, че сме объркали желанията, как става корекцията ?
В училището или... ?
Благодаря предварително на отговорилите !

# 70
Благодаря за новата тема!Щом започнахме със залагания за тезите,значи не остана!Мисля ,че ще е Алеко Константинов.А дали може да се падне произведение за теза от 6 клас?

# 71
Леле хора 👀 аз за половината неща дори не бях чувала че се учат 😂😂😂 и както мацките говореха за 12класниците си, викам си сигурно и тях обсъждаме в таз група за разнообразие, че все пак ДЗИ е след два дена 😂😂
А вие чак залози

# 72
  • София
Един технически въпрос към опитните мами относно електронното попълване на желанията в infopriem:
Ako след подаване на заявлението се окаже, че сме объркали желанията, как става корекцията ?
В училището или... ?
Благодаря предварително на отговорилите !
От миналата година може в самата система да се пренаредят желанията.
Според мен е супер , че въведоха тази опция.

# 73
  • Варна
Относно тезата още преди няколко теми заложих на баба ни Илийца, но сега като виждам колко много се залага на нея си сменям залога за "Заточеници". А бих искала да е "Неразделни", ама никой не ме пита.
Специално напомняне на МАРТЕА да подаде декларация за проверка на способностите(обещах).
Тъкмо снощи сънувах как обяснявам как да доказва успоредник и как ромб, кои триъгълници да докаже, че са еднакви. Като гледам календара имат само две пълни седмици до изпитите, всички други са все с почивни дни.
В петък прекалих с леда в белото и сега съм на чай, не мога и да изкрещя като хората, само ми се подсмихват насреща. Няма да казвам, че таткото не е сигурен кой клас е детето., но знае за изпитите, защото отказвам да правя планове за почивка докато не минат Simple Smile

# 74
  • София
Благодаря за новата тема.
Аз залагам на По жицата - "Все по теля, все по теля!". Не ме линчувайте за тази черна прокоба. От началото на учебната годината имам предчувствие, че ще е По жицата. Дори седнахме да я четем заедно с наборката и й обърнах специално внимание на тези думи. Не че тя разбра нещо де.

Да ви похваля учителката по БЕЛ в училище. Дала на децата да си направт календар за 31 дни, който да включва всеки ден кое произведение ще учат. Събрала ги е и когато изпитва ще гледа кое произведение е учило детето предния ден и ще го изпитва не него. Така всеки ден ще преговарят по едно произведение и в края на периода ще са минали всичките. Не могат и да се отпуснат дори ден, защото може точно тогава да бъдат изпитани. На мен ми се струва гениално това. Наборката започна с най-лесните, защото тази седмица е класното по МАТ, но другата цялата ще чете Немили недраги. Дано това сработи за нея и успее и с оценката в училище и да повиши резулата на НВО.

Общи условия

Активация на акаунт