Седмокласникът е на финална права, бели лястовици вече пък сънува мама - тема 11

• 42 097
  • 780
  •   1
Отговори
# 120
Моето дете е отговорила 2 и 3, но е грешно. Трябвало 1 и 4. Аз като ги гледам и двата варианта са ми верни.
Аз сега виждам, че 4 е някакво "Рови" - това е вид киви или е друго животно? Иначе и двата варианта по параметри са еднакви.

Сори, проверих си в Гугъл. Каква е обосновката за 1 и 4?

# 121
Всички са видове киви били. Няма обосновка, госпожата и е зачертала нейния отговор и отбелязала 1 и 4 за верни. .

# 122
Всички са видове киви били. Няма обосновка, госпожата и е зачертала нейния отговор и отбелязала 1 и 4 за верни.

# 123
  • Пловдив
Сега, може да ми се смеете, ама да питам със сигурност, правилно ли съм разбрала - детето може да кандидатства в няколко области паралелно на класиране и съответно, евентуално, да бъде прието в няколко области на 1 класиране...
И още един въпрос, защото София-град никога не е била опция, но освен София-област, вече и София-град се споменава вкъщи Sad Та, по същество - за София-област и София-град различни области ли се водят Rolling Eyes
Честно, ако някой преди месец ми беше казал, че ще разучавам училища извън Пловдив, щях да му се изсмея в лицето...

Днес разбрах оценката от класната по БЕЛ - 5 Rolling Eyes Беше само преразказ, който е и основният проблем в българския... Утре като донесе класното вкъщи, ще видя какво пише. За сега, УЖ с математиката няма проблеми, ще видим какво ще стане и на класната

# 124
  • София
Идвам и аз тук, да се вълнувам..
Чудя се кой справочник да избера за гр.София..Някой купил ли е вече и кой точно?

# 125
  • София
Сега, може да ми се смеете, ама да питам със сигурност, правилно ли съм разбрала - детето може да кандидатства в няколко области паралелно на класиране и съответно, евентуално, да бъде прието в няколко области на 1 класиране... Да, може да се класира паралелно в няколко области. Може да се запише в една област на първо класиране и да участва на второ в друга област.
И още един въпрос, защото София-град никога не е била опция, но освен София-област, вече и София-град се споменава вкъщи Sad Та, по същество - за София-област и София-град различни области ли се водят Rolling Eyes -Да, различни области са.

# 126
Идвам и аз тук, да се вълнувам..
Чудя се кой справочник да избера за гр.София..Някой купил ли е вече и кой точно?
В общи линии няма значение. Търсих каквото ми беше удобно да поръчвам, дойдоха 2 книги - едната има класиране по балове, наредби от МОН, календар с дати, НВО-та и решенията им от минали години (все налична информация тук и в нета). Другата книжка в пакета има представяне на училища в София + баловете в низходящ ред.

# 127
  • Пловдив
sanaka, много, много благодаря за информацията Heart

# 128
Здравейте, момичета,
по повод на професионалните паралелки имате ли представа дали за НФСГ и НТБГ трябва медицинско?

# 129
Здравейте, момичета,
по повод на професионалните паралелки имате ли представа дали за НФСГ и НТБГ трябва медицинско?
Да, трябва да се прикачи  при подаване на документите или, когато се записва детето.

# 130
Аз от вчера се треса покрай кандидатстване с първокласник...и даже забравих да попитам какво се е случило на класното по БЕЛ.
Решаваме задачи вечер заедно, но мнооого я мързи.

# 131
И това ще мине

# 132
Само моята ли в цялата тема е с една оценка по математика...до тук. Класното не е обявено в дневника и тя не знае кога е то. 
Класното по БЕЛ мина, като е било преразказ на непознат текст.

За цитатите са да не е Яворов.
Надявам се и при нас да ги оформят бързо, за да се концентрират над БЕЛ и математика.

# 133
  • София
Яворов е щекотлива тема сега заради Македония, та едва ли. Още повече със Заточеници.. Thinking но има годишнина пък точно от смъртта му, на Яворов де, кой ги знае... Ако идеята им е да се "олекоти" изпита ще е нещо по ново учено, от 7ми клас, но и по- лесно, популярно, натъртено... Вазов Thinking

# 134
С наборката коментирахме тезите снощи, госпожата ѝ по БЕЛ е проверяваща и им е казала, че тезата ще е на произведение от 7 клас. Предположенията на дъщеря ми са "На прощаване" и "Неразделни".

Последна редакция: чт, 16 май 2024, 15:45 от merilen

Общи условия

Активация на акаунт