Седмокласникът е на финална права, бели лястовици вече пък сънува мама - тема 11

• 42 256
  • 780
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Не знам какво толкова ви отчайва средният резултат на ДЗИ БЕЛ. "Добър" - това си е точно среден резултат  и е съвсем нормално за изпит, който се държи от ВСИЧКИ. Колко да е средният резултат?

Така поставено се съгласявам Blush, макар и 3,90 да е под 4. Обаче не се отказвам от идеята, че има нещо сбъркано в системата. Последно видях, че с ДЗИ по БЕЛ може да се кандидатства за физика, за технически науки, за инженер... Някак не съм съгласна с това. Системата, по която аз съм се явявала, по-смислена ми се струва.
С последното и аз не съм съгласна. Просто няма достатъчно желаещи за тежки специалности като физика. Причините са комплексни.

# 361
  • София
И моето беше на пробен на Регалия днес, каза ,че първата част му се сторила трудна ,преразказа бил лесен.
Моят каза същото. Не съм разглеждала още теста. И аз вече нЕмам нерви. А наборът категорично отказа изобщо да го извади днес.

# 362
Един канал за задачите от предишните години https://youtube.com/@neizvestnotox

# 363
Не знам какво толкова ви отчайва средният резултат на ДЗИ БЕЛ. "Добър" - това си е точно среден резултат  и е съвсем нормално за изпит, който се държи от ВСИЧКИ. Колко да е средният резултат?

Така поставено се съгласявам Blush, макар и 3,90 да е под 4. Обаче не се отказвам от идеята, че има нещо сбъркано в системата. Последно видях, че с ДЗИ по БЕЛ може да се кандидатства за физика, за технически науки, за инженер... Някак не съм съгласна с това. Системата, по която аз съм се явявала, по-смислена ми се струва.
С последното и аз не съм съгласна. Просто няма достатъчно желаещи за тежки специалности като физика. Причините са комплексни.

Това, да - няма желаещи, тежка и трудна специалност. Обаче - как пък точно бихме произвели специалисти по сегашния метод? Поне преди имаше - да, 1-2-ма завършваха, ама си бяха физици. Пък и сега, след като решиха, че висшето ще е безплатно - съвсем няма да има желаещи, а смисълът на защитените специалности отива в канала. Ама това са си мои размишления и страсти, които ме отплеснаха в друга посока и изместиха фокуса от нашите седмокласници, та спирам No Mouth

Последна редакция: нд, 19 май 2024, 21:29 от Tisisat

# 364
  • София
Ученическата карта е с актуална снимка, но от петък е и с лична карта, за нея повече се притеснявам да не загуби.
Аз само й я дадох да си я вкара в онлайн банкирането и пак я прибрах на отговорно пазене. 😃

# 365
И ние днес взехме участие в митинга на Регалия пред Св. Георги. Още по Черни връх разпознавахме в колите по светофарите оклюмали седмокласници. Според моята девойка този път било по-лесно, като изключим факта, че още не са учили Заточеници нито в училище, нито на школата. Аз прегледах текста за преразказ и ми се стори тегав, но дано са се справили.
Хайде следващата седмица да се свършват и пробнитe и да му се вижда вече края Simple Smile

# 366
  • Бургас
Момичета, може ли някой да ми изпрати последния пробен на ОТ по математика в София? Искам да сравня дали е като нашия.

# 367
Не знам какво толкова ви отчайва средният резултат на ДЗИ БЕЛ. "Добър" - това си е точно среден резултат  и е съвсем нормално за изпит, който се държи от ВСИЧКИ. Колко да е средният резултат?

Така поставено се съгласявам Blush, макар и 3,90 да е под 4. Обаче не се отказвам от идеята, че има нещо сбъркано в системата. Последно видях, че с ДЗИ по БЕЛ може да се кандидатства за физика, за технически науки, за инженер... Някак не съм съгласна с това. Системата, по която аз съм се явявала, по-смислена ми се струва. Пък и точно това беше един от основните моменти в статията - че НВО и ДЗИ, създадени уж да "мерят" представянето на училищата, дкскто и да служат за евентуални промени в сферата на образованието, в крайна сметка са се изродили в нещо друго и по никакъв начин не са служили, дори и веднъж, на изначалната си цел.
И какво по точно има общо между БЕЛ и физика и технически специалности, за да се кандидатства с оценка от ДЗИ?

# 368
Нищичко, но го допускат.

# 369
Изобщо чудесна ни е образователната система. И на входа, и на изхода Close затова си мисля, че езиковите гимназии и паралелките с ИИ на език ще продължават да привличат много деца. Освен тези, които си имат предпочитания като МАТ, физика, биология, разбира се. Дъщеря ми не е от тях, така че се нареждаме на опашката за чужди езици. Пък, ако случайно в 12 клас реши, че й се учи физика, може би ще има добър шанс с ДЗИ БЕЛ Laughing

# 370
  • у дома
Днес беше последния пробен по математика във "Веди" . Не е доволна , но каквото такова.
А дали може да споделите ПИ от Веди?

# 371
Ох, изчетох ви най - накрая.
Благородно завиждам на тези деца, които ще са оформени до края на май. Ние и класно имаме чак юни.🤦
Умората е жестока вече, и болни бяхме всинци у дома. То кашлица, то чудо. Настроението хич не е хумористично. 😁
Мога ли да помоля jsed, ако е удобно, да сподели отново файла с таблиците, които е обединила - с паралелки, балове и т. н?
Или пък някой да ми го изпрати.
Опитах се да го отворя и изтегля от предната тема, но ми дава, че е невалиден или изтекъл.

# 372
  • Пловдив
Уууф, вкъщи е военно положение - като за последно набора сериозно се дъни по БЕЛ и баща му забрани да се чете всичко, различно от учебници Rolling Eyes
Съгласна съм, че трябва сериозно наблягане над учебниците, но пък мерките ми се струват крайни - всичко, освен излизанията му забрани Rolling Eyes
Аз съм между чука и наковалнята и вече ми идва в повече...
Малката (4 клас) пък сме я оставили на заден план (там класната ѝ достатъчно напрежение вкарва) и ѝ повтаряме как най-важното е, да е спокойна... Дано един ден не ни обвинява, че цялото внимание е било за брат ѝ.
И двамата ще са на лагер от 11 до 21.07 - набора за последен път, малката - за първи. Искрено се надявам, да се наложи да ходим и да вземем Дреб, за да го запишем още след 1 класиране, след това ще си го върнем, да си доизкара лагера Joy
След това 10 дни ще са на планина, докато ние с ММ ще сме на море сами като гаджета (за пръв път ще е , от 15 години насам) - мисля че и четиримата имаме нужда, да си починем възрастните от децата и обратно Joy
Началото на август набора пак ще е на море, но този път с класа. За останалото време никаква идея нямам кой, къде ще е - има вариант, да са на планина, но всичко зависи от резултатите и класиранията Rolling Eyes

# 373
  • София
А ММ няма никаква идея по какво се дъни наборът. Joy

# 374
  • Пловдив
Уффф, вкъщи, въпреки  че аз и Дреб сме Дева, перфекционист по отношение на училището е ММ - пълен отличник от ученическите си година, партиен ... комсомолец може би (разликата в годините ни е голяма, та аз не ги сварих тези простотии)
Постоянно обяснявам, че училището е важно, но не е всичко (средното си завърших с мн.добър 4.64) и далеч по-важно е, какви ценности ще възпитаме в децата, но той е на мнение, че отличният успех е ключа към успеха в живота (изобщо, ама изобщо не съм съгласна с това!)

...Абе донякъде си мисля, че непукизмът е далеч по-важно качество, отколкото перфекционизмът, но в крайна сметка - нищо крайно не е здравословно!

Общи условия

Активация на акаунт