Седмокласникът е на финална права, бели лястовици вече пък сънува мама - тема 11

• 42 158
  • 780
  •   1
Отговори
# 570
Изпита БЕЛ на Регалия има ли го в пощат?
Може ли някой да ги сподели 🙏
Благодаря! ❤

# 571
Здравейте!
Не съм от незаинтересовани майки, напротив, но въпреки това днес като гръм от ясно небе разбрах, че в свидетелството за завършен 7-ми клас са вписани и оценките по БЕЛ и МАТ за 5-ти и 6-ти клас, като при балообразуването се взима средноаритметично - по БЕЛ от трите класа и по МАТ от трите класа.
Аз си мислех, че балообразуващи са само оценките от седми клас. Вие какво знаете по въпроса?

# 572
  • София
Няма такова нещо. Поне за момента. Ако го приемат   напред във  времето, ок, но сега НЕ е така.

# 573
До миналата година беше само от седми клас. За моето дете би било плюс да се вземат средноаритметичните за 5-7 клас.

# 574
  • София
Здравейте!
Не съм от незаинтересовани майки, напротив, но въпреки това днес като гръм от ясно небе разбрах, че в свидетелството за завършен 7-ми клас са вписани и оценките по БЕЛ и МАТ за 5-ти и 6-ти клас, като при балообразуването се взима средноаритметично - по БЕЛ от трите класа и по МАТ от трите класа.
Аз си мислех, че балообразуващи са само оценките от седми клас. Вие какво знаете по въпроса?

В удостоверението за основно образование са вписани в отделни колонки оценките от 5ти, 6ти и 7ми клас. При балообразуването се взимат само оценките от 7ми клас.

# 575
Много ви благодаря!

Страх ме е да не пропусна нещо важно в процеса на подаване на заявления за явяване на изпит. Моето дете ще се яви само на БЕЛ и МАТ, следователно единствено е необходимо да очаквам от училището бележката, в която е вписан идентификационният номер на детето за явяване на изпитите и тя се дава ден, два непосредствено преди изпита, нали така?
От мен друго изисква ли се ПРЕДИ явяване на изпитите? Някаква регистрация, попълване на заявление, нещо друго...?

# 576
  • София
Не, нищо не се изисква от вас до момента на подаване на зявление за участие в класирането -08.-10.07.

# 577
  • София
Много ви благодаря!

Страх ме е да не пропусна нещо важно в процеса на подаване на заявления за явяване на изпит. Моето дете ще се яви само на БЕЛ и МАТ, следователно единствено е необходимо да очаквам от училището бележката, в която е вписан идентификационният номер на детето за явяване на изпитите и тя се дава ден, два непосредствено преди изпита, нали така?
От мен друго изисква ли се ПРЕДИ явяване на изпитите? Някаква регистрация, попълване на заявление, нещо друго...?

Документ за самоличност на детето - лична карта, задграничен паспорт или ученическа карта.

# 578
И аз бих искала да вземат оценките и от 5 и 6 клас, но не става.

# 579
Благодаря!

# 580
Четох и за снимки и медицинско някъде, но това може би е различно за различните училища.

# 581
  • София
Медицинско трябва за професионалните гимназии, но може да се даде и чак при записването. Снимки никъде не трябват за кандидатстването.

# 582
  • у дома...
Исках да попитам по-запознатите- в коя от езиковите гимназии в Сф реално се учат предмети на чужд език и има ли такива с преподаватели чужденци?
В 22-ро имаше  испанец миналата година, сега не знам. Не знам и дали учат всички предмети на езика.

В 35то имат французин, който им води ФУЧ. От 9ти клас ще учат химия и география май на френски. За трети предмет не съм сигурна. Немските паралелки също имат нейтив.
В 30-то имат преподавател по испански, носител на езика. Не изучават предмети на испански.

# 583
Ееее, това не ми хареса Close

# 584
Нямам нищо общо с НПМГ, но искам събратя по съдба, не издържам вече Cold Sweat вчера прегледах пробния на Регалия - поплаках си, после отворих справочника за да видя у-ща с нисък бал... в крайна сметка все ще завърши някаква гимназия. Не знам какво да мисля вече, вечер като правим пробни по математика на 1-вата част винаги е над 60т., като иде на пробен едва хваща 40т. Thinking притеснява ли се, разсейва ли се, омаловажава пробните ли...казваше, че ще се бори за френската и 35-то... с този бал и 12-то няма да види Disappointed Relieved

Имам конкретно питане - на Регалия пробните (само там сме записали официално освен в школите по БЕЛ и Мат) с каква трудност са? Средна, над средната или са доста под средната? Ще съм благодарна да знам какво да очаквам...
Учителката ни по математика, каза категорично да не я записвам в СМГ на пробните, защото там са с висока трудност и ще се разочарова. Г-жата каза, че и деца от СМГ на техните пробни изкарват по около 90т. и малко та за моето щяло да е погром.

Общи условия

Активация на акаунт