Седмокласникът е на финална права, бели лястовици вече пък сънува мама - тема 11

• 42 139
  • 780
  •   1
Отговори
# 645
Например в Механотехникум Simple Smile

# 646
Как ще пише пълномощно 14-годишен? Това законно ли е въобще? Аз си мисля, че ще записват наред както дойде - с ученик, без ученик... Но това са мои размисли по темата.
Чакаме резултати от два пробни, а утре е и последният пробен.

Последна редакция: сб, 25 май 2024, 21:36 от faviana

# 647
  • гр. София
ВиК - строителен техникум, специалност ВиК. За София - Хр. Ботев. Електротехник - Попов /Киров, електрообзавеждане. Също така,има значение силни или слабо токова специалност.

# 648
Благодаря за отговорите. Аз в понеделник ще се обадя и в училището, че ако искат и детето логистиката ще е мега сложна.

# 649
В Бургас не съм разбрала за върнат родител без дете, деца без родители се връщат.

# 650
Момичета, ще съм много благодарна ако някой пази или знае от коя страница да сваля задачите от общинския кръг на олимпиадата по математика ( тази от декември 2023г).. Ровя, ровя, а не мога да ги намеря. Моля, ако някоя мама ги пази, да ми ги изпрати.

# 651
В Бургас не съм разбрала за върнат родител без дете, деца без родители се връщат.
Не става въпрос за Бургас, а за София-град.

# 652
  • София
. Аз мисля да ни направи едно пълномощно, надявам се, че ще е възможно. Че ще е на лагер за записването след второ класиране, а навършва 14 през юни.

По принцип е възможно. Непълнолетните извършват правни действия лично със съгласието на родител, т.е. могат по същия начин да упълномощят някого за извършват действия от тяхно име. Отделен въпрос е колко житейски малоумно е детето, със съгласието на майка си, да упълномощи майка си. Иначе и аз не мисля, че има училище, което ще откаже записване на дете от майка му без негово присъствие.

# 653
Здравейте,
Извинете, че нахлувам в темата ви, но дали може да ви помоля за помощ по следния въпрос?
Ако детето го приемат в НГДЕК и се запише, има ли право да продължи с класирането във училищата на МОН (2,3,4 класиране) или трябва дас е отпише преди това от НГДЕК?
Благодаря!

# 654
Ако НГДЕК прави независимо/ свое класиране, да, детето участва независимо в двете класирания - към МК и към МОН.

# 655
Момичета, ще съм много благодарна ако някой пази или знае от коя страница да сваля задачите от общинския кръг на олимпиадата по математика ( тази от декември 2023г).. Ровя, ровя, а не мога да ги намеря. Моля, ако някоя мама ги пази, да ми ги изпрати.
Ако е за София, ето ги тук:
https://bg-mam.ma/p/1611034/47320753
. Аз мисля да ни направи едно пълномощно, надявам се, че ще е възможно. Че ще е на лагер за записването след второ класиране, а навършва 14 през юни.
По принцип е възможно. Непълнолетните извършват правни действия лично със съгласието на родител, т.е. могат по същия начин да упълномощят някого за извършват действия от тяхно име. Отделен въпрос е колко житейски малоумно е детето, със съгласието на майка си, да упълномощи майка си. Иначе и аз не мисля, че има училище, което ще откаже записване на дете от майка му без негово присъствие.
И на мен ми е малоумно, ама не ми се рискува - към 200 км са в едната посока. Не че, ако се наложи, няма да ги минем, ама... Или ще търсим девойка назаем Joy
Или пък в идеалния случай ще я запишем още след първо класиране.

# 656
  • София
О, да, няма смисъл да се рискува и да се водят безумни спорове. Направи едно пълномощно за записване и подписване на всички необходими за това документи.
Девойка назаем също е опция. Никой не проверява лични документи.

# 657
  • София
Девойка назаем е идеално решение!
Аз след резултата от пробната по математика, обмислям да дегизирам сина и да го пратя на матурите вместо дъщерята, ще каже, че се чувства по-мъжествена напоследък Confused

# 658
  • София
Здравейте,
Извинете, че нахлувам в темата ви, но дали може да ви помоля за помощ по следния въпрос?
Ако детето го приемат в НГДЕК и се запише, има ли право да продължи с класирането във училищата на МОН (2,3,4 класиране) или трябва дас е отпише преди това от НГДЕК?
Благодаря!
НГДЕК са към МК, така че да, има право да продължи на следващите класирания към МОН. Ако си хареса повече мястото по МОН, тегли документи от НГДЕК и записва в другото училище.

# 659
  • София
Успех на децата от Регалия днес. На мен ми се размина возенето, сигурно е било ад пред Сейнт Джордж. Иначе, очаквам тежък пробен... Confused  баща й я кара, Моята не е учила специално, но по математика уж е добре. От 10 дни учи само за НПМГ изпита на 1ви.. Сама се е стегнала... понеже няма време...

Общи условия

Активация на акаунт