Седмокласникът е на финална права, бели лястовици вече пък сънува мама - тема 11

• 41 467
  • 780
  •   1
Отговори
# 750
Да питам, нещо да не пропусна, защо е толкова важно с какви оценки ще са децата по др. предмети различни от БЕЛ и Мат? Да няма някакво ново образуване в бала?
Защото не всяко дете ще кандидатства в МГ с математика или в ЕГ.
Чисто информативно, "Софтуерни и хардуерни науки" - има ги и в МГ, навсякъде за бала вземат оценките по математика и КМИТ от свидетелството, профил "Природни науки" върви с оценки по биология и химия, за профил "Предприемачество" гледат оценката по география, за "Екскурзоводство" и въобще в паралелки с туризъм - чужд език, за разните дизайни - графичен , интериорен, пространствен, моден - ИИ... Светът е шарен.
За моето дете балообразуващи извън БЕЛ и математика ще бъдат още 6 предмета, а ще кандидатства за 4-5 паралелки. Важна подробност - не сме в София.

Последна редакция: вт, 28 май 2024, 00:47 от Mama Ru

# 751
Ние по история сме с една оценка, по бел класното мина, другата седмица по математика. И един проект по химия за другия понеделник  на най - добрите проекти ще има оценка тя първи срок е с 3 за срока вторият е за 5 и казала ако проектът ти е за отличен ще ти оставя и 5 за годината не я интересувало оценката от първи срок. И на нас ни трябват оценките по кмит, география и колко странно да звучи оценката по технологии и предприемачество за някой от специалистите освен оценките от НВО разбира се.

# 752
Сега разбрах, явно съм кон с капаци и не съм се сетила да погледна за другите специалности Sunglasses горките деца, не стига, че ги скъсват за нво-тата ами и по другите предмети да напъват Grin
На нашата съм ѝ казала, че искам само да изкласи, тя сега се спуква по БЕЛ и Мат, представям си ако трябваше и още нещо.
Пожелавам на всички дечица да са с максимално добри оценки, за да може поне от там да си вземат точките милите Hug

# 753
Като се замисля, ето една причина за по- слаби резултати на нво в някои градове. Децата до последно учат по всички предмети. Вчера госпожата по биология и дала да прави презентация, която при представяне трябва да е наизуст. Също и по география. Оценки си има доволно стабилни засега, но ако не се представи на презентациите няма да е стабилна. И за какво? Само и само да не реши някоя задача по мат, та евентуално да изкара повече точки на 21.06. Ужасно училище.
Четох вчера това:
https://m.dnevnik.bg/analizi/2024/05/27/4627487_vunshno_oceniava … ogo_pari_vreme_i/
Много съм съгласна.

# 754
  • София
Много хубава статия, благодаря за споделянето!

# 755
И при нас е така, учи се по всички предмети, въпреки че на моето дете реално му трябват оценките по БЕЛ, Математика, компютърно и английски за това, което е набелязал . Но той си учи за слава Smiley , не може да се примири , че ще има ниска оценка по нещо и на мен чак ми е съвестно да му кажа да не учи по другите предмети.
Като цяло не одобрявам идеята на НВО, според мен много по- добре беше преди години, когато всяко училище си имаше изпит, в зависимост от насочеността му . То не че в Министерството мен питат де Satisfied

# 756
Ако не учат по другите предмети, ще им се появи една огромна дупка от ненаучени уроци, които нямат наваксване. Може би не трябва да е супер голямото учене, но все пак да си четат уроците и да си пишат домашните.

Последна редакция: вт, 28 май 2024, 11:03 от Soul Free

# 757
Излязъл е ключа с отговорите на регалия от неделя. Ще го кача в пощата, а ако някой иска ще му го изпратя.

# 758
Soul Free съгласна да учат, обаче. До края на седмицата има допълнително 4 презентации. Ама моля, няма нужда от допълнително учене на нещо извън учебната програма. Едното даже проект на картон. Само да отиде и извади снимки трябва 1 час време, далеч са ни такива обекти. То ясно, че аз ще го направя, но защо?

# 759
Е, това наистина е прекалено. Особено в края на 7 клас няма нужда от такива проекти. Достатъчно е да си прочетат уроците. Как пък поне малко не им влизат в положение на децата.....?

# 760
Защото се смята, че правенето на презентация е по-лесно изкарана оценка, обогатява уменията/ знанията и разбира се, е модерна форма на учене. А реално е по-лесно да се върви по-урока и да се изпитва устно. Правенето на презентация понякога е много времеемко, а тези проекти в стил труд и творчество могат да утрепят и цял ден.

# 761
И аз видях, че са излезнали отговорите на Регалия по мат. А някой има ли условията на модул 2?
На набора даже са оценили и втората част.

Последна редакция: вт, 28 май 2024, 10:22 от амнезия

# 762
Пратих ти ги на лични. Вие онлайн ли го правихте изпита ?

# 763
Излязъл е ключа с отговорите на регалия от неделя. Ще го кача в пощата, а ако някой иска ще му го изпратя.

Ако може на мен на лично или тук. Благодаря предварително.

# 764
Пратих ти ги на лични. Вие онлайн ли го правихте изпита ?

Благодаря! Да, онлайн беше.

Общи условия

Активация на акаунт