“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №9 - финал, и след финала.

• 51 435
  • 1 008
  •   1
Отговори
# 600
Десподов си призна, че е бутнал Филотея, защото е искала да го напусне с Ирина.

# 601
Това натрапено послание в речта на Десподов го подминах, дори не се позаслушах за подробности. Нещо беше от рода на “- Вие мълчахте, вие бездействахте, вие сте виновни.
А какво да направим?
Ходим да гласуваме редовно за тези или онези маскари, които идват и си отиват, а след себе си оставят все по-голямо блато.
И не могат да обвиняват народа, че е обезверен.
Аз гласувам, да. И аз ли съм виновна?!?
Мислех, че гледам крими сериал за ритуални убийства, а се оказа, че се опитват да ми вменят чувство на вина, защото дишам. И то по най-директния начин, в прав текст. С главни букви.
Ай, сиктир.

# 602
  • Някъде в Матрицата
Съгласна съм с BaDBluEeYeS . Ако имаше такава ретроспекция, можеше и да се появят някакви симпатии към Пламен Арсов, ако разбира се тогава е бил чист като сълза. Може студентското ОПГ да е било лошото, а може и да се е сформирал отряд за бързо реагиране и спасяване на Филотея.
Но в крайна сметка Арсов се оказа най-лошия, щото нали закони без кръв... бла-бла.

# 603
Слаб сценарий, нелепото послание накрая и кмета с букета и да хапнем в ресторант с местни продукти готвят🤣… Един Ариел да беше извадил за свежест!

Имало е идея, но НИЩО не се показа и разказа, ЗАЩО психото решава, как планира. В True Detective имаше ретроспекция на събитията довели до убийства, а не “ ми тя щеше да ми вземе детето”.
Размахването на ДНК теста беше нелепо и безумно, този е всичко друго, но не и баща. Изобщо филмова зле сготвена мусака. Ако това е шедьовър, аз съм патица.

# 604
  • Другата България
Между другото, мотивът да отмъщава на Мия беше изключително слаб. Мъжът й, взривен на парчета по нейна вина при спец акция, явно не е достатъчно наказан, нито тя. Всичко беше за да има драматична развръзка с Филип. Която също олекна, предвид колко неразвита им остана връзката през сезона. Очаквах, че поне спец акцията, която е водила, може да е била срещу Кърджилов/Пламен, та да има нещо срещу нея, ама не.
Това на мен най-много ми бръкна в “здравето“. В нагласите по-скоро.
От първи епизод очаквах миналото на Мия да има нещо общо, съпругът ѝ по точно - в това поне бях последователна. Но за мен беше логично да се отмъщава ЗА неговата смърт, за която Мия има вина /макар и не целенасочена, не умишлена/. Далеч по-достоверно и интересно за зрителя щеше да е Дора да отмъщава за брат си, нали през цялото време ни загатваха, че убиецът има нещо “полицейско“.
А то какво - Мия имаШЕ общо, но понеже ѝ е малко това, че косвено е причинила смъртта на съпруга си, и е страдала за случилото се, да страда ВТОРИ път и заради това, че същия съпруг някога, някъде, някак по време на изпълнение на някакви задължения е причинил нещо на някого!!! Никаква логика, нищо общо с това, за което Арсов /уж/ правеше онова, което е подготвял толкова години - Възмездието. Смъртта на Филип дойде като последната кръпка на един създаден с идеята да е иновативен и модерен костюм, от много части, съшити не с бели, а с разноцветни конци. И който и да дръпнеш - нова дупка се отваря, за нова кръпка.

И аз преспах с нагласата, че утрото е по-мъдро от вечерта, и с тази днес нещата да не са ми толкова черни. Е, не са, но са тъмносиви. И няма да станат по-светли. След време може да си пусна отново финалния епизод, но след време, сега определено ми е все още много тегаво от чувството, което финала остави в мен снощи.

# 605
Те четат , ама във фейсбук..

Те във фейсбук хвалеха и Войната на буквите,  сигурно са близки и роднини на авторите на продукциите.
Аз надникнах снощи там след дискусията тук с вас и се хванах за главата. Феноменално, най-добрият сериал, страхотно БГ крими, 3-ти сезон, страхотен финал, най най най... След 100 мнения намерих едно по-така обрано със забележки. Изпаднах в дълбок размисъл честно.  Ние ли сме толкова мрънкащи и критични "лелки-домакини"? Или масовата ФБ публика е с много ниски критерии и повърхностно мислене?   Разсъждават ли поне малко за сюжета търсят ли логика,  или щом има екшън и зрелища всичко е точно?  Или на фона на Ергени и Кухни това наистина е уау. Градивна критика не може, трябва да се подкрепя БГ кино.  Каква огромна пропаст. Или яко се трие.
Miss_Kaprisse, ние много задълбаваме, горим в сериала. Способни сме седмица да обсъждаме 40мин. серия, по-добри сме от разследващи и сценаристи. Затова и ние виждаме дупките и критикуваме.
Примерно ММ, понякога гледаше с едно око, но главно беше зает  да ме стряска в напрегнатите моменти Rage
Снощи му казвам: Демона е инвалида/защото ако му кажа Кърджиев, няма да ме разбере/, и той - е, много ясно и толкова.
Един колега днес, понеже аз така развълнувано си обяснявам, каза че е гледал - по - малко докато се приспива, и на него му било ясно. И им харесва филма, де. Друга колежка, и на нея много и хареса, но колко е гледала не е ясно, защото и било страшно и доста прецъквала канала. Laughing

# 606
  • София
Между другото, големият планирач Кърджиев, дето викна Филип и Мия за нелогичното си отмъщение към нея, защо спря да им праща съобщения след първото убийство, защо ги остави за накрая (реално, те дори не бяха от виновните), и какво щеше да прави, ако си бях тръгнали един от няколкото пъти, които бяха гонени от разледването? Тотална недомислица.
Не е недомислица. Спря да им праща съобщения , защото вече сами ходеха при него и лично сам им подмяташе жокери.

Което единствено доказва, колко са тъпи, че не се замислиха грам по въпроса и не стигнаха до същото заключение Rolling Eyes От сценарна гледна точка, тази линия си увисна във въздуха, обаче. По никакъв начин на зрителя не беше намигнато това заключение.

# 607
Е, да де, то е за такова гледане - да му мяташ по едно око, докато миеш чинии или прецъкваш по каналите, за така е супер. Пейзажи, музика, приятни лица, някакъв съспенс там (неясно какъв, но има драматична музика), тук-там ужасии - да си кажеш "Малеееййй, какво чудо се излъчва". Обаче това не кореспондира с големите претенции. За такова гледане са масовите американски сериали, където ако се загледаш и заслушаш, лошо ще ти стане. Но за мигащи картинки преди лягане са идеални. Само дето американските обикновено са добре разказани истории и дори за едни 40-50 минути ти дават достатъчно информация, за да разбереш какво става.

# 608
  • Другата България
Аз напълно разбирам зрителите във ФБ, както и тези, на които сериалът им е бил УаУ.
Когато някой гледа непредубедено, просто като хорър/екшън/трилър/драма, като съчетаеш с гледките от Търново, прибавиш любими актьори, добавиш и нови лица, които се справят блестящо /Фичето/, вплетеш елементи от историята, мистиката, религия.....увлича, така е. Има хора гледат само заради изброеното, не се интересуват от друго. И за тях сериалът си е страхотен. Той не, че е лош. Просто както писах снощи ние тръгнахме с “голямата кошница“ от очаквания, още повече че имахме база за сравнение. А сезонът всъщност беше поредното доказателство за сериалите по дефолт - когато пожънеш успех, и то не малък, със завършен финал, приключваш дотук. Всеки опит да надградиш се оказва греда. Или почти всеки.

Последна редакция: пт, 17 май 2024, 16:13 от Merri_An

# 609
  • София
Ами не съм съвсем съгласна - аз например не бях с голяма кошница, имах опасения дали ще има успеха на ДГ, но им прощавах недомислиците в началото, очаквайки или да свържат всичко в обща схема, или развръзката да е толкова Уау, че да се забравят дреболиите. Да, ама нито едното не се случи и сериалът си остана главно сбирщина от някакви страшни случки и недовършени образи, без особена логика в действията им. А аз - това може би си е моя особеност - много държа на логичните връзки. Всички филми/книги, където има дупки от такова естество, са ме ядосвали и се чувствам излъгана. Толкова ли е трудно да измислиш нещо, което звучи смислено и последователно?
А че има хора, които само зяпат картинки и не се опитват да мислят, има и са много, та те сигурно са доволни. Пък и пуста патриотарска гордост, как да критикуваш нещо нашенско...?

# 610
Аз не съм подходила с голяма кошница. Високи очаквания не съм имала. Не чепках всеки косъм, котка и повей на вятъра. Гледах нормално, без особено задълбочаване и големи анализи. За сънища да не говоря 😃
И въпреки това, не ми хареса сезона. От първи епизод ме усъмни Библиотекарят. Видях всички кръпки, недомислици и дупки. Те просто се набиват на очи. Кой знае каква наблюдателност не се изисква.

# 611
  • София
И кое беше това нещо, дето първия път е било фарс, а сега трагедия? За Арсов ли се отнася, за Мия ли? За Филип е трагедия, но и двата случая (Смолян и сега), какъв фарс...

# 612
  • София
Ами не съм съвсем съгласна - аз например не бях с голяма кошница, имах опасения дали ще има успеха на ДГ, но им прощавах недомислиците в началото, очаквайки или да свържат всичко в обща схема, или развръзката да е толкова Уау, че да се забравят дреболиите. Да, ама нито едното не се случи и сериалът си остана главно сбирщина от някакви страшни случки и недовършени образи, без особена логика в действията им. А аз - това може би си е моя особеност - много държа на логичните връзки. Всички филми/книги, където има дупки от такова естество, са ме ядосвали и се чувствам излъгана. Толкова ли е трудно да измислиш нещо, което звучи смислено и последователно?
А че има хора, които само зяпат картинки и не се опитват да мислят, има и са много, та те сигурно са доволни. Пък и пуста патриотарска гордост, как да критикуваш нещо нашенско...?
Ей това ме побърква и мен - трябва да има ясна причинно-следствена връзка и стройна времева рамка на сюжета, иначе се изяждам в опит да си си изясня в главата кой, как, кога и най-важното - защо. Такива фантасмагории - дете затвор, ДАНС, болница, пожар, пътуване до Корея и накрая уважаван директор и масов убиец, изобщо нестиковани времево и необясними логически, оставят усещането за немарливост или творческо безсилие.

# 613
  • София
И кое беше това нещо, дето първия път е било фарс, а сега трагедия? За Арсов ли се отнася, за Мия ли? За Филип е трагедия, но и двата случая (Смолян и сега), какъв фарс...

За сериала? А, не, първи сезон не беше фарс Laughing

Иначе, вероятно поредната реплика, хвърлена за да звучи интересно, а не защото има кой знае какъв сценарен смисъл.

# 614
Абе Филип е най-потърпевшия. В с1 убиха брат му и баща му/ Асен май Мия го уби/, от началник на полицията го направиха портиер в театър, накрая  затриха и него.

Общи условия

Активация на акаунт