“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №9 - финал, и след финала.

• 52 486
  • 1 021
  •   1
Отговори
# 465
  • Галифрей
Аз отначало като четох разсъжденията с операцията и всичко останало.  Наистина си мислех,че се шегувате а то вие разкрихте всичко 😁 ❤❤❤🌷

Да за съжеление телевизите ни разчитат да дават парите си за реалилита,защото повече печелят от тях. Те всички станаха ала Биг брадър и Сървайвър и дай хляб и зрешище.  По евтино им да купуват чужди продукци,знаят, че те са хитови. Затова повечето ни бг сериали са с ниско качество.
Какво очакваш от фб там повечето са тия дето постват “ Добро утро хубав ден” 😁 Аз четох и преди когато вървеше на Духовника оня сериал,колко го обичат най-добрият. А тя им даваше сърце.

# 466
  • София
😂😂😂 топ коментар!

Ако смятат да правят сезон 3, да си сядат на д-тата сценаристие и да гледат класиките в жанра, а не да преписват от Пес Патрул. "Скучаещите домакини" не заслужават това!

# 467
  • София
Абе хора, какво гледате? Какъв счупен гръбнак в затвора? След излизането му от затвора са му спретнали акция с претърсване и е влезнал в болница - тогава са му счупили прешлените
Само тайминга не ми се връзва с мъжа на Мия

# 468
  • Другата България
И аз това първо не го схванах, още ми виси /за връзката Кърджиев-Демона/. Видях едно мнение, според което Демонът и Пламен/Кърджиев се били запознали в затвора. Демонът също май лежал нещо заради ОПГ-то.  Тоест той няма кръвна връзка нито с Кърджиев нито с Фичето така ли? Просто докато си лафят в затвора решават, че са идеалният тандем и почват отмъщение. А Фичето просто го взема един вид  под крилото си, за да е близо до брат си, това ли е??  Надявам се някой да потвърди, защото мен ми звучи едно плоско, недостоверно.

Скрит текст:
С пробата от ДНК влакно и прочие нищо. Как е хакната пощата на Мия дистанционно, щом няма замесен полицай, нищо.
Иначе относно това, че убиецът е пред очите ни и как се оказва някой нов - преметнаха ни здраво Smiling Imp Unamused  Ако е един убиец е ясно. Когато извършителите са двама е друго, има мозък има Демон.  НИе все говорим и очакваме за Демона кой е, а те имат предвид мозъка. Мерси!
Точно това разбрах и аз.
Обаче после - как Арсов отива да си прави мезотерапията, отново ли с помощта на Кокалчето, как се връща в Търново и става шеф на толкова музеи, църкви, библиотека, обществена личност - мистерия. Каква е тази операция, та толкова други обществени личности не можаха да се усъмнят, че е той? Ами гласа? Ами инвалидността? Нали Язов го е пребил ПРЕДИ затвора, значи е бил инвалид още преди да замине да се тунингова. Само на Тороманов ли му “светна“?
А, Язов го пребил СЛЕД затвора...то, не че има разлика всъщност.

И разбира се, че Кокалчето и Фичето не са синове на Арсов, това пък откъде се взе?

# 469
Абе хора, какво гледате? Какъв счупен гръбнак в затвора? След излизането му от затвора са му спретнали акция с претърсване и е влезнал в болница - тогава са му счупили прешлените
И е излязъл в инвалидна количка. След това - пожар и по някое време идва някой си там с инвалидна количка и никой не го разпознава по нищо, не се и досеща дори, защото инвалидната количка е друга.

# 470
Аааа!
Ами аз затова питах, не можах да разбера кога се е случило парализирането.

# 471
Пламката в затвора се запознават с Кокала. Излиза, брат му Александър умира, пребиват го, лежи в болница и пожара. Реално може инвалидността да е прогресирала и в последствие да е станал инвалид (медицинските лица да се изкажат за тези работи, че не им разбирам).
Този Кокалчето беше отвратителен образ.
Обаче ние наистина 11 епизода търсим левичари, пък ръст, телосложение, пък кой кога къде е, алиби. Пък инвалид ли е, не е ли - спринцовки, погледи, чудо. А то - бат’ ти Калоян паднал там в Еп 12 ги трепел.
Не беше честно това. Ама никак.

Последна редакция: пт, 17 май 2024, 00:28 от HappyRSmile

# 472
  • София
Тоест Арсов е бил инвалид преди пожара и “смъртта” си, добре.
Ми пак не ми се вързва, все щяха да споменат за това. Нали всички щяха да знаят и някак да навържат две и две четири с появяването в града от нищото на Карджиев.

# 473
Кокалчето викат 😂

# 474
MondoCane, интересно аз съм точно на обратното мнение. Kokito87 прекрасно е формулирала усещането ми за всичко, дословно. Добър замисъл, изпълнението доста далеч от добро. Не искам 3-ти сезон, не смея да помисля какво ще е и с кого, стига им на този екип. Вместо това ми иде пак да си пусна 1-вия да си оправя вкуса. Там видях по-добра игра, по-разгърнати образи, добра симбиоза между героите в разследването, по-малко излишни странични линии, които не водят никъде /ако заблуждават поне не до последно/.
Последните 2 епизода изясниха събитията без препускане. На историята от миналото споделена от разказвача чак ревах, много силна игра. Оттам разбрах и убиеца. Който не го е гледал още, препоръчвам повече от този.

# 475
  • София
Не, не, не ми се захваща направо да изброявам всички недомислици, дупки и стърчащи отвсякъде в нищото сюжетни нишки.

Пребитият и инвалидизиран Арсов влачи останките на брат си и организира пожар...?!!

Доста неща не разбрах, но не смятам да се връщам и да се мъча да схвана.

Да, всъщност сцената с кмета и Дора беше може би най -приятната в епизода.

# 476
  • Галифрей
Аз не разбрах,защо Кокалчето се е съгласил на това? Изпълняваше каквото му кажат. Не ми изглеждаше толкова лош. А аз си мислех,че би искал да ги види със собствените си очи жертвите как страдат.

# 477
Много жалък финал - в буквален и преносен смисъл. Поне разбрахме, че за няколко години с малко късмет и знания можеш да станеш директор на музей и уважаван ерудит.(Арсов уж починал 2016, действието се развива 2022). Времевата рамка на основни събития не съвпада - сценарият определено куца.
Сюжетът е до болка изтъркан, убиецът предвидим от еп.1, а мотивът за мен в никакъв случай не оправдава убийствата. Нищо общо със сезон 1.
Адмирации за операторската работа и монтажа - страхотни пейзажи, гледки, сцени, смятам, че голяма част от зрителите са преоткрили В.Търново и историята ни.

Последна редакция: пт, 17 май 2024, 01:46 от Organza

# 478
Пламката в затвора се запознават с Кокала. Излиза, брат му Александър умира, пребиват го, лежи в болница и пожара. Реално може инвалидността да е прогресирала и в последствие да е станал инвалид (медицинските лица да се изкажат за тези работи, че не им разбирам).
Значи излиза, че докато той е лежал в болница бит, брат му вече е бил починал и трупът неизвестно колко време е престоявал в къщата, докато Пламен не е излязъл от болница, и вече е направил инсценировката.
Не са си направили тайминга като хората и не се връзват нещата.
Такива нелогизми много ме дразнят, повече и от лоша актьорска игра.

Miss_Kaprisse, аз първи сезон го чаках адски много време. Бяха го обявили, щеше да тръгва, не го пуснаха. Пуснаха на Магърдич полицаите и вече с такова нетърпение чаках, че след това разочарованието беше непреодолимо. ;р
Този го гледах доста по-лежерно.

Диана Бишоп, нали от някакъв вид шизофрения страдал този брат. Може да му е промивал мозъка с разни мисли за демони, ангели, справедливост, как те ще оправят света и той да си е живеел в тази реалност и да се е имал за някакъв спасител.  ...например Smile

Последна редакция: пт, 17 май 2024, 00:41 от MondoCane

# 479
Добре, де, аз пак не разбирам. В миналия епизод казаха, че излиза от затвора и още същата вечер умира в пожар. Кога се случва това с мъжа на Мия и болницата? Или не съм разбрала правилно за пожара.

Общи условия

Активация на акаунт