“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №9 - финал, и след финала.

• 52 433
  • 1 021
  •   1
Отговори
# 480
Е, не! Сега ви чета! Колко трагичен персонаж е Филип! Загуби брат си, баща си и умря! Мия и тя обречена да страда... А гнусния демон няма нищо общо с Асен. Просто един психопат, който не е ясно за какво си отмъщава точно като не му е била чиста работата и на него.

# 481
  • София
А какво имаше на дисковете?
Е, не! Сега ви чета! Колко трагичен персонаж е Филип! Загуби брат си, баща си и умря! Мия и тя обречена да страда... А гнусния демон няма нищо общо с Асен. Просто един психопат, който не е ясно за какво си отмъщава точно като не му е била чиста работата и на него.
Е, как не е ясно за какво си отмъщава? Натопяват го / приятелите/, взимат му бизнеса / Десподов, чрез синдикта адвоката/, Взима му жената с неговото дете, после я убива. След това му спретват нова акция, пребиват го, остава инвалид. Малко ли е? Е ми ще превърти. Или трябва да им прости, пък даже и да им благодари.
Но Наумовски от благия разказвач до безумния поглед накрая - 👏🏻

Последна редакция: пт, 17 май 2024, 00:50 от almadji

# 482
  • Другата България
Сигурно ще е досадно, но аз пак ще кажа - всички тръгнахме с голямата кошница, пълна с очаквания за ако не по-добър, то поне равностоен сезон на първия. Затова и има толкова разочаровани. Гледам и анкетата, все още малко хора са си казали мнението, но то е по-скоро негативно. А в предишната над 95% бяха за “страхотен сезон“. Признавам си, че и моето мнение се промени след финала. Уж гледам да не издребнявам, не обръщам внимание на някои очеизвадни нелепици, пропускам моменти, които са крещящо излишни, не гледам под лупа снимки и документи....и все пак! Не може да тръгваш с такава заявка, и накрая да извадиш най-очеизвадния и предполагаем убиец. Обидно ми е поне на мен, като зрител, който е отделял от времето си и да гледа, и да коментира, и да мисли кое, как, защо...да, доброволно, но нали това е идеята, уж - да има интерес, да се говори, да се коментира....та вие и за пластичните операции се сетихте, нещо, което за мен граничеше с абсурда!
Ще ми трябва време, за да ми мине разочарованието.
Наистина този сезон тотал щета отвсякъде - и формати, и сериали. Един Владо Зомбори ми е утехата. Heart

Наказанието на Мия пък съвсем. Да, мислех, че Филип ще умре /много издайническа се оказа онази снимка/, но не за да е като наказание за Мия, а предполагах ще я предпази някак - смятах тя ще е мишената. Абсолютно нелепо.

# 483
  • España
Ох, тъкмо го изгледах и……направо ми преседна  виното ! Честно !
Ние тук свършихме много по-голяма работа по разследването !
Не съм разочарована от това КОЙ е убиецът ( винаги съм гласувала за повече от един извършител, като мозъкът логично да е най-знаещият и ерудит в сериала   ) , а ЗАЩО !!!! А именно това “ЗАЩО”  ми беше най-интересно и любопитно да разбера ! Накрая се оказа , че всичко е дело на един “болен мозък” , психопат в най-чистия му вид !
Имам и други неща , които ме разочароваха , но ще преспя , утре ще пиша повече……
Ааааа, даааа…..Филип….ЗАЩОООООО?????? Дано да има “отворен финал” за него все пак …..

# 484
Продължавам с критиката - в първия сезон убийствата бяха по някакъв начин ритуални, като жертвите първо бяха убивани и не бяха мъчени. А този сезон - ненужна графичност и бруталност.

Да бяха оставили Кърджиев като разказвач, неволно участващ в събитията. А те единствения смислен образ, внасящ нещо интересно в този сериал, съсипаха.

# 485
WTF???
Така, ladies and gentlemen, поздравления! Тази "невероятна изненада", този "неочакван убиец и особено - мотив" не изненада...никого. Очаквахме какво ли не друго, само не и очевидното. Въпреки че като на бекграунд всички знаехме, че е доста вероятно да видим това, което видяхме.
Обаче, имахме обещание да разберем ЗАЩО? Е, аз не разбрах.
Не разбрах какво чак толкова са му набрали на Пламен Арсов, та са се съюзили срещу него, защо Филотея се е оженила за Десподов (добре, бременна е била, ОК), мистерията се задълбочи след откривението как мъжът на Миа осакатил Пламен - и той, със смазан гръбначен прешлен е бил в затвор, грижил се за болен брат, пътувал го Корея, върнал се (продължава да е инвалид), сменил си самоличността и взели, че го назначили за директор на музея! И всичките му стари авери му викат "здравейте г-н Кърджиев" с респект. Поверили му и сума манастири и църкви да обслужва, а негов "придружител" в таз дейност е..бивш затворник. Братята Фичето и Калоян какви са на Арсови, не стана ясно.
Друго - образи като Тишо, Елдъров, жената на Тороманов - те просто изчезнаха. Куп излишни сцени без никаква връзка. Гюдериите за какво бяха, в крайна сметка? И защо първите убийства бяха такива средновековни инквизиции с послания на мъртви езици, а с всяко следващо занемаряваха работата. Това ли успяха да измислят за Десподов като за отмъчение? Да го бутнат в някакви храсти?
Изненадата за мен беше кмета с букета при Дора. Ами изненадах се, при това, приятно. Дора (актрисата) прилича на голяма хахавелка, ама направи сериозна роля тук. Фичето, обаче, надмина всички в тоя епизод. Браво, момче, страхотен! Трабва да проверя как се казва актьорът.
Ако смятат да правят сезон 3, да си сядат на д-тата сценаристие и да гледат класиките в жанра, а не да преписват от Пес Патрул. "Скучаещите домакини" не заслужават това!
Не само това, ами и пренаредил няколко гроба с инвалидната количка… попреместил туй-онуй..
Фичето и Кокалчето! Wtf?!! 😀 Поне Фичето излезе положителен герой, бит и използван несправедливо.
Може Филотея да го е сменила с Десподов след като става инвалид, ама тогава трябва да се сърди на нея, не стана ясно защо тя се е омъжила за Десподов. Бутнаха го в дерето, защото не било важно как ще умреш, а как си живял. Доста лицемерно твърдение, а какво той е по-различен от тях?! Не стана ясно какво е социалното послание на филма. Нали казаха, даже Кърджиев го каза, че благодарение на злото, отличаваме доброто. Да, ама тук аз не видях добро, едно зло отмъщава на друго зло. Къде е поуката?

# 486
  • Sofia
Уж трябваше да видим убийствата и от перспективата на убиеца... Честно аз нищо не видях. Изобщо нито му разбрах мотивите, нито породи състрадание у мен. Нищо от това, което са му причинили не оправдава техните убийства. То на половината мъже на тоя свят първата им любов е отишла при друг мъж. А за кражбите - едно просто поръчково убийство би свършило същата работа.

Жалко подобие на граф Монте Кристо! Там той поне наказваше справедливо според причинената му щета. А тук наказанието изобщо не е пропорционално на вината, и оттам сюжетът си губи достоверността.

# 487
  • София
Няма отворен финал за Филип. Умря, за да плати цената на катарзиса на Мия.

# 488
  • Галифрей
Ох, тъкмо го изгледах и……направо ми преседна  виното ! Честно !
Ние тук свършихме много по-голяма работа по разследването !
Не съм разочарована от това КОЙ е убиецът ( винаги съм гласувала за повече от един извършител, като мозъкът логично да е най-знаещият и ерудит в сериала   ) , а ЗАЩО !!!! А именно това “ЗАЩО”  ми беше най-интересно и любопитно да разбера ! Накрая се оказа , че всичко е дело на един “болен мозък” , психопат в най-чистия му вид !
Имам и други неща , които ме разочароваха , но ще преспя , утре ще пиша повече……
Ааааа, даааа…..Филип….ЗАЩОООООО?????? Дано да има “отворен финал” за него все пак …..
Same. Толкова хора изби и за какво? Не ми стана ясно. Щом са били авери защо са се обърнали срещу него? Липсваше само Жиро Игнатов “ Не ме дошли тук да правим циркове”

# 489
Какъв катарзис на Мия?

# 490
Да, много психарско ми дойде. Един фиктивен празен образ /сега се усещам, че постоянно трябва да се уточнява кого от двамата се има предвид пфф, аз говоря за Демона, не Кърджиев/. Подозирахме, че има такъв герой, чудим се чакаме до последно той ли е. И се оказва някакъв шизофреничен психопат с психарско изражение дето не говори /май/ Smiling Imp Централна фигура, ама не. Нямаме неговата версия, не можеш да го чуеш, да го разбереш. Не разбрах дали е, как да кажа, осъзнат в тая жестокост, или неадекватен и откачен /като Грегор Клегейн накрая, който знае GoT/, а май исках отговор.  
Сега осъзнавам, че мозък + извършител е бил най-кофти вариантът за мен, защото в случая извършителят се изгуби тотално като фигура.

Също моля кажете според вас, Фичето стана ли ясно дали е знаел за убийствата? Че брат му или професора са убийци? Ако е знаел/видял нещо, дали е разбирал какво се случва? За помощ май по-скоро е нямало.

Последна редакция: пт, 17 май 2024, 01:12 от Miss_Kaprisse

# 491
Сигурно ще е досадно, но аз пак ще кажа - всички тръгнахме с голямата кошница, пълна с очаквания за ако не по-добър, то поне равностоен сезон на първия. Затова и има толкова разочаровани. Гледам и анкетата, все още малко хора са си казали мнението, но то е по-скоро негативно. А в предишната над 95% бяха за “страхотен сезон“. Признавам си, че и моето мнение се промени след финала. Уж гледам да не издребнявам, не обръщам внимание на някои очеизвадни нелепици, пропускам моменти, които са крещящо излишни, не гледам под лупа снимки и документи....и все пак! Не може да тръгваш с такава заявка, и накрая да извадиш най-очеизвадния и предполагаем убиец. Обидно ми е поне на мен, като зрител, който е отделял от времето си и да гледа, и да коментира, и да мисли кое, как, защо...да, доброволно, но нали това е идеята, уж - да има интерес, да се говори, да се коментира....та вие и за пластичните операции се сетихте, нещо, което за мен граничеше с абсурда!
Ще ми трябва време, за да ми мине разочарованието.
Наистина този сезон тотал щета отвсякъде - и формати, и сериали. Един Владо Зомбори ми е утехата. Heart

Наказанието на Мия пък съвсем. Да, мислех, че Филип ще умре /много издайническа се оказа онази снимка/, но не за да е като наказание за Мия, а предполагах ще я предпази някак - смятах тя ще е мишената. Абсолютно нелепо.
Разбира се, че ще тръгна с голямата кошница. Все пак първи сезон бе надежда, че в България се прави качествено кино.
Аз смятам, че Кърджиев е най-подходящият убиец и съм доволен от това, че е той. Аз го написах и в темата на "Алфа" - ВИНАГИ или поне в 95% от случаите, ни запознават с убиеца в първите 5 минути на филма или в първият, най-много във вторият епизод на сериала. Това е класическата холивудска формула и тя не случайно работи. Затова и се спазва стриктно. То пък, ако не бяха го направили така, хептен щяха да я окъкат.
Това с пластичната операция беше най-тъпото. Не гледаме "От местопрестъплението Маями" все пак.
Добре че Филип умря. Поне той се спаси от 3-ти сезон. Даже няма да споменавам ножът, който беше целият в кръв, и след 3 секунди блестеше, сякаш сега са го полирали.

Какъв катарзис на Мия?
И аз това питам. Никакъв катарзис няма тук. А и те не показаха, че Филип е мъртъв. Просто не го показаха.

Miss_Kaprisse, благодаря за мнението. Само ще вметна, че аз съм мъж Grinning

# 492
  • Галифрей
Всичко ще си каже Паламенчо

# 493
Жалко за Филип... Според мен няма начин да няма и трети сезон след такъв интерес. Можи би някъде след 1-2 години, така че тогава вероятно ще разберем какво се е случило с него! Милошев пак си оставя вратичка, защото има рейтинг Simple Smile Иначе и аз съм от хората които успяха да познаят убиеца Grinning До последно си държах на Кърджиев, само че не го мислих за инвалид, а само правещ се на такъв, мислех си, че си бие нещо като лидокаин в краката за да ги обездвижи! Все пак предполагах, че е възможно някой да му помага, понеже едва ли на тази възраст би имал енергията да извърши всичко това. И тук на половина съм познал Wink 9/10 му давам изкефих се на този сезон.

Последна редакция: пт, 17 май 2024, 17:42 от Dzqn

# 494
Всичко ще си каже Паламенчо

Не мога!!!😂😂 Ще го запазя това

Общи условия

Активация на акаунт